W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Pytanie poniżej...  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 808
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Pytanie poniżej...
nie daję się manipulować mediom, ludziom, stylowi życia itp...
68%
 68%  [ 13 ]
daję się manipulować (...) chociaż tego nie chcę
21%
 21%  [ 4 ]
żyję jak inni (większość ludzi) i ulegam schematom, stylowi itp...
10%
 10%  [ 2 ]
Wszystkich Głosów : 19

Autor Wiadomość
Łukasz555

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:30, 02 Kwi '08   Temat postu: Pytanie poniżej... Odpowiedz z cytatem

Pytanie:
Czy interesując się tą tematyką (jak na forum) zmieniłeś się w stosunku do tego jaki byłeś wcześniej?*

*opcje ankiety "inne" można kontynuować w temacie opisując jak to u Was jest/było
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pablo-ya

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:30, 03 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od jakiegoś czasu nie daję wiary temu co w mediach mówią, to zmieniło się we mnie, może stałem się bardziej podejrzliwy, wszędzie widzę znamiona oszustwa.

Co do schematów i stereotypów to nigdy nie ulegałem tym powszechnym... ....zawsze miałem swoje hehe. A stylowi?? w dupie mam styl, to ja go kreuje dla siebie wedle własnych potrzeb.
Garret

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:55, 03 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie, styl, reklamy, schematy - nigdy takowym nie ulegałem. Przez jakiś czas tylko wierzyłem, iż media są bezstronne - szybko zmieniłem zdanie (jednakowoż uważam, że wcześniej byłoby lepiej)
Powrót do góry
Łukasz555

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:49, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

większość - przynajmniej na razie - zaznaczyła "nie daję się manipulować mediom, ludziom, stylowi życia itp..."

a czy tak można? czy się tak da?

można pójść do jakiegoś klasztoru np. gdzieś w górach greckich i kompletnie odciąć się od świata zewnętrznego, po jakimś czasie nie będziesz podatny na nic cywilizowanego Smile ale z drugiej strony popadnie się w skrajność jak ludzie "cywilizowani" żyjący medialną papką serwowaną od narodzin do śmierci, bo nie będziesz wiedział co dzieje się wokół Smile może to nawet gorsze niż ślepe podporządkowanie się temu co jest

ale czy można tak żyjąc tu i teraz? bo ograniczanie się do tego, że media uważa się za mydlenie oczu i nie wierzy się w to co mówią - głównie w polityce - to chyba podświadome oszukiwanie samego siebie, bo chcesz, ale nie możesz, i dalej robisz to co robią inni, co się robi etc... etc...

co myślicie?
"nie daję się manipulować mediom, ludziom, stylowi życia itp..." - żyję po swojemu, jestem wolny etc... etc...

ja myślę, że się nie da, krótka, treściwa i moim zdaniem prawdziwa odpowiedź.

bo różnica jest taka, że masz świadomość co się dzieje wokół ciebie, ale i dalej - Polska, Europa, Świat - możesz czuć się z tym co wiesz dobrze, możesz czuć się z tym źle (nic dziwnego) ale praktycznie nie ma to znaczenia, bo żyjesz jak się żyje, jak inni, może tylko z jakimiś drobnymi zmianami, jak każdy - a w praktyce "tej" wiedza nie użyjesz, żeby naprawdę na coś sie zdała.

bo funkcjonując w systemie, nie da się z niego wyjść - jak wierzysz w boga to jest szansa, że bo zakończeniu ziemskiej wędrówki znajdziesz się w innym systemie

a może jest inaczej? jak myślicie? jak żyjecie? dobrze mówić na przykładch własnych
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: