W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Tak!Tak!Tak! Jestem antysemita!!!  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1992
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:02, 05 Kwi '08   Temat postu: Tak!Tak!Tak! Jestem antysemita!!! Odpowiedz z cytatem

If Semitism is attacking your neighbors, brutalizing defenseless, innocent people, taking their land and destroying their homes then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZMEM jest atakowanie swoich sasiadow,znecanie sie nad bezbronnymi,niewinnymi ludzmi ,zabieranie im ziemii i niszczenie ich domow wtedy,TAK-JESTEM ANTYSEMITA!!!

If Semitism is spying on your alleged friends, stealing their secrets and selling them for profits or using them against "friends" then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZMEM JEST szpiegowanie swoich rzekomych przyjaciol,kradziez ich tajemnic a potem tychze tajemnic sprzedaz dla zysku lub po to aby zaszkodzic swoim "przyjaciolom",wtedy -tak,jestem antysemita!!!

If Semitism is assassinating, spying, blackmailing, smearing and worming your way into control of another nation's government then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

A TY drogi Czytelniku?
Kim jestes?

Jerzy

JESLI SEMITYZMEM jest mordowanie skrytobojczo,szpiegowanie ,szantaz i wzeranie sie powoli w cialo innego panstwa po to aby kontrolowac rzad tego panstwa wtedy-TAK-JESTEM ANTYSEMITA!!!

If Semitism is staging false-flag terrorist attacks and blaming them on other nations or people then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZMEM jest organizowanie zamachow ,chowajac sie przy tym za flaga innego panstwa po aby odpowiedzialnoasc spadla na to niewinne panstwo i jego mieszkancowwtedy ,TAK-JESTEM ANTYSEMITA!!!!

If Semitism is smearing anyone who dares speak up for justice and freedom in a realistic sense then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZM to szkalowanie kazdego ,kto odwazy sie mowic o sprawiedliwosci i wolnosci w doslownym tych slow znaczeniu, wtedy,TAK-JESTEM ANTYSEMITA!!!

If Semitism is fooling a nation into doing illegal and unjust military actions for them in which millions are slaughtered then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZM to wmanewrowanie innego panstwa po to aby prowadzilo nielegalne i niesprawiedliwe wojny,w ktorych miliony sa mordowane,wtedy TAK-JESTEM ANTYSEMITA!!!

If Semitism is controlling the media and how people perceive the world then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZM to kontrolowanie srodkow przekazu i manipulowanie ludzka swiadomosci wtedy,TAK-JESTEM ANTYSEMITA!!!

If Semitism puts one group of people above others in a "racially superior" sense then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZM to wywayzszanie jednej grupy ludzi ponad inne w imie 'rasowej wyzszosci" (tak jak robili to hitlerowcy -Jerzy) wtedy ,TAK-JESTEMN ANTYSEMITA!!!

If Semitism blackmails and smears public leaders into submission to an agenda that is un-American then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZMEM jest zmuszenie ,poprzez szantaz,oszczerstwa i kalumnie, liderow panstwa do poddania sie polityce ,ktora jest kompletnie sprzeczna z interesm mojego panstwa wtedy,TAK-JESTEM ANTYSEMITA!!!

If Semitism MAKES U.S. leaders put the interests of Israel, an APARTHEID NATION, above those of American citizens then yes, I AM ANTI-SEMITIC.

JESLI SEMITYZM nakazuje przywodcom mojego panstwa stawianie interesow Izraela ,panstwa rasistow,ponad interesami naszej Ojczyzny i moich rodakow wtedy ,TAK -JESTEM ANTYSEMITA!!!

A Ty?

Zrodlo: Chuck Brucks

http://polskawalczaca.com/viewtopic.php?t=1222
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Papekk27

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:10, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też! 3x tak Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:06, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jerzy. Ten tekst ma głębie, którą dostrzeże jedynie osoba i tak już uświadomiona. Lepiej tłumaczyć ludziom o co chodziło w operacji Susannah (afera Lavona), USS Liberty, dla kogo pracował Pollard, co robił przyrodni brat Michnika, ilu Żydów było w 1947 w Palestynie, kto zamordował hrabiego Bernadotte, kto miał 70% rynku niewolników w Ameryce, prawie 100% rynku diamentów, kto nasyłał karaibskich piratów na hispzanskie statki, kto kredytował rewolucję bolszewików i przedstawiciele jakiej nacji stali generalnie za rewolucjami w Niemczech i Rosji.

...Przecież o Pollardzie mało kto wie, a ludzie są indoktrynowani wczesniejszą o 80 lat sprawą Dreyfusa. Liczba 6 milinów niewielu kojarzy sie z liczba zagłodoznych Ukraińców, powstanie warszawskie jest mylone z tym w getcie (w Polsce nie jest, ale ciekawe co bedzie za np. 100 lat. juz w 1993 Michnik, w rocznce powstania przekonywał, że PW mordowali niedobitki Żydów).

Zapodasz taki ogólnikowy tekst, to wiekszośc czytelników puknie się w głowę. Taka jest skala zafałszowania.

Od konkretów trzeba zacząć, a nawet jak podasz wiarygodne źródła, to zawsze się znajdzie jakiś chujnicki co nie przeczyta, nie kliknie, nie obejrzy, a wyjedzie ci ze potępieniem "Protokołów" jako znanej "carskiej fałszywki" (kalka językowa świadcząca, ze pan ekspert powtarza za kimś slogany). I to nawet gdy słowem nie wspomniałeś o protokołąch. Widziałem jak ludzie po forach reagowali na linki na Zeitgeista, Terrorstorm, Endgame i Loose Change. Mimo, ze są to kryptosyjonistyczne gnioty udajace filmy debunkerskie, to "czujni" dmuchają na zimne i nieprowokoani sami zaczynaja pisać o Żydach wysmiewajac "Protokoły". To taka obrona przez atak. Wiele można się dowiedzieć obserwujac te nerwowe ruchy. M.Minta z Dzienika wyśmiewajac terie spiskowe zwiazane z 9-11 i niepytana sama zaczela bronic Izraela. Niby jako przykład dokąd może zajść paranoja albo nienawiśc do tego wiecznie niewinnego państwa. Laughing

Kij takim w oko - to są niereformowalne durnie, żydowscy nacjonalisci albo ich szabesgojskie pachołki. O otwarte umysly warto jednak powalczyć.

Rzucaj haczyk, jakieś hasło za którym przynajmniej 1% podąży. Wątpie bys coś zmienił, ale ten 1% wystarczy by zachować zmiennika. Może kiedyś ludzie się ockną. Oby nie na sposób jaki był Niemczech w 1933-1945, ale bliższa koszula ciału. Z dwojga złego wolę nowy holokaust niż zamienienie swiata w jeden wielki Zachodni Brzeg czy Strefe Gazy.
Powrót do góry
merdek_69

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:49, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyznam się że też nie lubię żydów,ale nikomu nie mówcie.
Jerzy pozdrawiam dawno Cię nie widziałem.
Powrót do góry
dunkelheit

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:12, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyznam szczerze że nie wiem czy wklejałem ten cytat już na forum i czy ktoś inny (a dawałem źródło do tych cytatów na kanale irc tego nie zrobił), ale wydaje mi się ten cytat najlepszym podsumowaniem tematu:
Cytat:

"Nadszedł już czas na rozpoczęcie bezwzględnego niszczenia wszystkich dotychczasowuch odrębnych państw i królestw, na zniesienie wszystkich religii, ma się rozumieć, za wyjątkiem talmudycznej, i na ustanowienie na całym świecie jednego państwa żydowskiego, w którym naród żydowski będzie żywiołem panującym, i w którym będzie obowiązywała tylko jedna religia, mianowicie żydowska."
(Z manifestu Wszechświatowego Związku Żydowskiego, Paryż 1890)

Wierzę że nadejdzie czas, gdy będziemy mogli tej zarazie odpowiedzieć, czymś więcej niż słowną krytyką.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:30, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrzucanie winy za wszystkich skurwysynów tego świata tylko na żydów i judaizm jest śmieszne.
Myślę, że Żydzi generalnie są takimi samymi ofiarami tego świata jak Polacy, Amerykanie, Chińczycy, Niemcy czy Ruscy - z punktu widzenia przyszłości wszyscy mamy po równo przesrane.

Oczywiście, też jestem dumny z bycia antysemitą, ale nie dlatego, że nie lubię Żydów tylko dlatego że jestem przeciwko terrorystyczno-syjonistycznemu tworowi jakim jest Izrael i prowadzona przez niego polityka.
Ale syjonistyczny Izrael to nie NWO. NWO to coś o wiele więcej - Izrael jest co najwyżej jednym z jego frontów wpływów. Podobnie jak Polska.

Równie dobrze mógłbym nienawidzić Polaków za to że wybierają Kaczyńskiego i Rydzyka. Poniekąd są winni, ale przecież to nie Polacy układają sobie listy wyborcze i robią tym partiom kampanie - to robi ktoś inny w konkretnym celu. A że Polacy żyją w matrixie i są za głupi żeby się pokapować to głosują na podstawie TV. I tak się potem kończy.

Na moje oko co najmniej 90% forumowiczów popiera jedną ze znanych w Polsce partii politycznych. Sęk w tym, że moim zdaniem wszystkie te partię są obsadzone przez żydów. Nawet te które wydają się mieć antysemicki program. Zresztą to logiczne: jeśli syjoniści, nwo-wcy, żydzi (jak zwał tak zwał) chcą obsadzić wszystkie możliwe opcje w polskiej demokracji to muszą obsadzać i te antysemickie, anyrosyjskie, anyniemieckie, antyreligijne, antyliberalne, itp, itd..
Tak też robią, co widać doskonale gdy się obserwuje co działo się w tym kraju po 1989 roku.
Demokracja to bagno gdy media nie są obiektywne a sensowny start w wyborach kosztuje więcej niż uczciwy człowiek jest w stanie zarobić przez całe życie - to jest sedno problemów naszego świata, a nie jacyś "żydzi".
Zapewniam was że gdyby dziś zniknęli z powierzchni ziemi wszyscy żydzi to za kilkanaście lat ich miejsce zajęliby nasi rodacy i wszystko wróciłoby do normy. To system jest zły - ludzie jedynie się od niego przystosowują, każdy na swój sposób.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Spektrometr

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:31, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Zrzucanie winy za wszystkich skurwysynów tego świata tylko na żydów i judaizm jest śmieszne.
Myślę, że Żydzi generalnie są takimi samymi ofiarami tego świata jak Polacy, Amerykanie, Chińczycy, Niemcy czy Ruscy - z punktu widzenia przyszłości wszyscy mamy po równo przesrane.

Oczywiście, też jestem dumny z bycia antysemitą, ale nie dlatego, że nie lubię Żydów tylko dlatego że jestem przeciwko terrorystyczno-syjonistycznemu tworowi jakim jest Izrael i prowadzonaprzez niego polityka.
Ale syjonistyczny Izrael to nie NWO. NWO to coś o wiele więcej - Izrael jest co najwyżej jednym z jego frontów wpływów. Podobnie jak Polska.

Równie dobrze mógłbym nienawidzić Polaków za to że wybierają Kaczyńskiego i Rydzyka. Poniekąd są winni, ale przecież to nie Polacy układają sobie listy wyborcze i robią tym partiom kampanie - to robi ktoś inny w konkretnym celu. A że Polacy żyją w matrixie i są za głupi żeby się pokapować to głosują na podstawie TV. I tak się potem kończy.

Na moje oko co najmniej 90% forumowiczów popiera jedną ze znanych w Polsce partii politycznych. Sęk w tym, że moim zdaniem wszystkie te partię są obsadzone przez żydów. Nawet te które wydają się mieć antysemicki program. Zresztą to logiczne: jeśli syjoniści, nwo-wcy, żydzi (jak zwał tak zwał) chcą obsadzić wszystkie możliwe opcje w polskiej demokracji to muszą obsadzać i te antysemickie, anyrosyjskie, anyniemieckie, antyreligijne, antyliberalne, itp, itd..
Tak też robią, co widać doskonale gdy się obserwuje co działo się w tym kraju po 1989 roku.
Demokracja to bagno gdy media nie są obiektywne a sensowny start w wyborach kosztuje więcej niż uczciwy człowiek jest w stanie zarobić przez całe życie - to jest sedno problemów naszego świata, a nie jacyś "żydzi".
Zapewniam was że gdyby dziś zniknęli z powierzchni ziemi wszyscy żydzi to za kilkanaście lat ich miejsce zajęliby nasi rodacy i wszystko wróciłoby do normy.

Podzielam powyższą opinię.

Bimi napisał:

...To system jest zły - ludzie jedynie się od niego przystosowują, każdy na swój sposób.
Lecz z tym nie do końca się zgodzę, ponieważ jak wiadomo to ludzie, którzy stworzyli i nadal kształtują system, są źli.

Są ludzie i ludziska
Zawsze będą psychopaci, chciwi rzekomo prawi szaleńcy,pozbawieni współczucia, dla których gwałt stanowi opcję, którzy osiągają korzyści i odczuwają przyjemność w utrzymywaniu innych w stanie niewolnictwa i ucisku.

W każdej społeczności znajdzie się część osób o powyższych cechach, kolor skóry czy pochodzenie nie ma tu nic do rzeczy.
zaspany

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:53, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

frasobliwy napisał:
Jerzy. Ten tekst ma głębie, którą dostrzeże jedynie osoba i tak już uświadomiona. Lepiej tłumaczyć ludziom o co chodziło w operacji Susannah (afera Lavona), USS Liberty, dla kogo pracował Pollard, co robił przyrodni brat Michnika, ilu Żydów było w 1947 w Palestynie, kto zamordował hrabiego Bernadotte, kto miał 70% rynku niewolników w Ameryce, prawie 100% rynku diamentów, kto nasyłał karaibskich piratów na hispzanskie statki, kto kredytował rewolucję bolszewików i przedstawiciele jakiej nacji stali generalnie za rewolucjami w Niemczech i Rosji.

...Przecież o Pollardzie mało kto wie, a ludzie są indoktrynowani wczesniejszą o 80 lat sprawą Dreyfusa. Liczba 6 milinów niewielu kojarzy sie z liczba zagłodoznych Ukraińców, powstanie warszawskie jest mylone z tym w getcie (w Polsce nie jest, ale ciekawe co bedzie za np. 100 lat. juz w 1993 Michnik, w rocznce powstania przekonywał, że PW mordowali niedobitki Żydów).

Zapodasz taki ogólnikowy tekst, to wiekszośc czytelników puknie się w głowę. Taka jest skala zafałszowania.

Od konkretów trzeba zacząć, a nawet jak podasz wiarygodne źródła, to zawsze się znajdzie jakiś chujnicki co nie przeczyta, nie kliknie, nie obejrzy, a wyjedzie ci ze potępieniem "Protokołów" jako znanej "carskiej fałszywki" (kalka językowa świadcząca, ze pan ekspert powtarza za kimś slogany). I to nawet gdy słowem nie wspomniałeś o protokołąch. Widziałem jak ludzie po forach reagowali na linki na Zeitgeista, Terrorstorm, Endgame i Loose Change. Mimo, ze są to kryptosyjonistyczne gnioty udajace filmy debunkerskie, to "czujni" dmuchają na zimne i nieprowokoani sami zaczynaja pisać o Żydach wysmiewajac "Protokoły". To taka obrona przez atak. Wiele można się dowiedzieć obserwujac te nerwowe ruchy. M.Minta z Dzienika wyśmiewajac terie spiskowe zwiazane z 9-11 i niepytana sama zaczela bronic Izraela. Niby jako przykład dokąd może zajść paranoja albo nienawiśc do tego wiecznie niewinnego państwa. Laughing

Kij takim w oko - to są niereformowalne durnie, żydowscy nacjonalisci albo ich szabesgojskie pachołki. O otwarte umysly warto jednak powalczyć.

Rzucaj haczyk, jakieś hasło za którym przynajmniej 1% podąży. Wątpie bys coś zmienił, ale ten 1% wystarczy by zachować zmiennika. Może kiedyś ludzie się ockną. Oby nie na sposób jaki był Niemczech w 1933-1945, ale bliższa koszula ciału. Z dwojga złego wolę nowy holokaust niż zamienienie swiata w jeden wielki Zachodni Brzeg czy Strefe Gazy.

Wiesz co Frasobliwy???!!

Dzieki Ci! Dzieki!! .. i jeszcze raz dzieki za taki tekst!
Wierzaj mi Czlowieku,ze na moje np serce, zadzialales jak rozrusznik w momecie gdy zaczynalo juz zwalniac z wyczerpania i braku nadziei nawet, ze to imie-POLSKA- starczac winno by jego-serca -bicie przyspieszac. To jednostki tworza historie-wiem, i jesli to nie wbrew Twojej woli, zycze Ci bys byl wsrod tych jednostek w przyszlosci, a wtedy-mam takie przekonanie- me serce mogloby nawet i przestac bic,spokojne ze polska historie -tworza Polacy godni miana Czlowieka.
jeszcze raz dzieki...
mysle ze odebrales mnie wlasciwie , szczerze Ci zycze wszystkiego dobrego.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:53, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Spektrometr, sęk w tym, że ludzi którzy stworzyli ten system już dawno nie żyją.
Można oczywiście zwalić winę na ich dzieci i potomków, ale spójrzmy prawdzie w oczy: nie chodzi o dzieci i potomków, tylko o to, że wśród nas są ludzie którzy się sprzedają za srebrniki i zamiast się przeciwstawić zaczynają służyć temu żydowskiemu systemowi.
Taka jest ludzka natura i dlatego jest jak jest. Lepiej raczej nie będzie, Nie za naszego życia.
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:07, 05 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie jestem.
Obserwując sytuację przed wojną w Polsce np. Byli żydzi, którzy posiadali fabryki, byli i tacy, którzy przymierali głodem.
Oczywiście to społeczeństwo, bo rozumiem, że nie traktujecie ich w kategorii religii, wykształciło charakterystyczne dla siebie cechy.
Ale nigdy nie osądzam wszystkich równą miarą.
Mogę być przeciwny utworzeniu państwa Izrael, mogę być przeciwny temu co się tam robi, itd, itp.
Ale nie mogę powiedzieć, że jestem antysemitą.
To tak samo jakby wszystkich niemców uznać za hitlerowców.
Wolę pod konkretnymi czynami podpisywać konkretne osoby a nie całą populację.
Choć przyznam, że znam kilka osób, pochodzenia żydowskiego, które właśnie cechują się, tymi negatywnymi cechami, i żyją wśród nas.
Ogólnie bardzo mało wiem na ten tematy, i szczerze mówiąc mało mnie to interesowało.
Chętnie dowiedział bym się więcej o tym o czym wspominał frasobliwy.
Powrót do góry
Mijak

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:34, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spektrometr napisał:
Są ludzie i ludziska
Zawsze będą psychopaci, chciwi rzekomo prawi szaleńcy,pozbawieni współczucia, dla których gwałt stanowi opcję, którzy osiągają korzyści i odczuwają przyjemność w utrzymywaniu innych w stanie niewolnictwa i ucisku.

W każdej społeczności znajdzie się część osób o powyższych cechach, kolor skóry czy pochodzenie nie ma tu nic do rzeczy.

Podpisuję sie ręcyma i nogyma.

Niedługo ogłosicie Hitlera bohaterem. W sumie co z tego, ze Polakow też zabijał? Sami się o to prosili pomagajac Żydom!
(dunkelheit, ale inni pewnie też - nie piszę tego zbyt serio. Sory, że odpowiedź w taki sposób, ale 1 post dziennie...)

Nie no, troche przesadzam, ale jest lepsze słowo, niż antysemityzm. Chyba antysyjonizm. Dla mnie różnica polega na tym, że antysyjonista nienawidzi "tylko" tej całej działalności Żydów, tego ich "rządzenia światem", a antysemita, gdy tylko zobaczy jakiegokolwiek Żyda, juz go nienawidzi.
dunkelheit

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:51, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Niedługo ogłosicie Hitlera bohaterem. W sumie co z tego, ze Polakow też zabijał? Sami się o to prosili pomagajac Żydom!

Wiesz Mijak my nie lubimy Hitlera, właśnie za to nie lubimy Hitlera, za co nie lubimy i żydów - za ludobójstwo.

Czy Twoim zdaniem, jeśli ktoś nie popiera mordowania niewinnych dzieci i kobiet w Palestynie to oznacza że uznaje Hitlera za bohatera?
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:22, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hitler współpracował w najlepsze z syjonistami.

Bimi napisał:

Nie tyle śmieszne co zbrodnicze. Podobnie zbrodnicze (imho) jest wybielanie syjonistów i wmawianie, że np. USS Liberty to nie oni. To "Elita". Albo tresowanie ludzi by reagowali jak psy Pawłowa: Żyd = ofiara. Prymitywny antysemita zwali wszystko na Żydów, a co mamy w mainstreamie? Żydzi aniołki.
Powrót do góry
Papekk27

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:48, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

FORMA! Jeżeli ...to... Smile JEŻELI np. określenie bycie świętym oznaczałoby mordowanie innowierców TO
jestem anty-świętym Wink Wiadomo nie mozna ulegać stereotypom np.polak-złodziej i uogólniać. mowa tu raczej o żydowskim nacjonalizmie wysublimowanym do granic mozliwosci lub raczej o fanatyźmie religijnym i mani wielkości jako tak zwanego narodu 'wybranego'-rasa panów (znane określenie)
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:07, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli wychodzi na to, że wszyscy antysemici powinni coś z sobą zrobić...

Bo kim są Polacy ? Polacy to świnie, które pomagają Amerykanom zabijać niewinnych Irakijczyków i Afgańczyków.
Irakijski odpowiednik Polaka - Antysemity. Nienawidzi wszystkich Polaków, Polacy to zło, sprzedajne świnie, najlepiej ich pozabijać.

Tak jednak nie jest. Nie wszyscy Polacy są źli, nie wszyscy są sprzedajni. Są i tacy, którzy manifestują przeciwko wojnie.
Dlatego nie należy być antysemitą. Nie każdy żyd ma takie same poglądy, są nawet i tacy, którzy nie wiedzą, że są żydami Smile.
Nie można sprawiedliwie ocenić całego narodu jedną miarą.

Dlatego jeżeli grupa żydów robi coś złego, nie oceniajmy wszystkich tylko tą grupę.

To typowa metoda przyklejania etykietek. I manipulowania społeczeństwem.
Jeżeli ktoś w Polsce dokona bestialskiego morderstwa, to nie mówi się w telewizji, że Polak dokonał bestialskiego morderstwa, to cecha charakterystyczna dla Polaków, tylko wiadomo, że charakteryzował się tym konkretny Kowalski.
To by było tyle...
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:24, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aqutro

Zappytaj appek27 o co chodzi wym tekscie to ci wytlumaczy bo wyglada na to ,ze pomimo jego wyjasnienia :"JESLI...to JEST SWIETE to ja jestem ANTYSWIETYM" ...nie rozumiesz o co chodzi.

"Jesli semityzm to mordowanie etc-to ja jestem antysemita..
Jesli semityzm to... etc"

Tu nie chodzi o to czy ktos lubi czy nie lubi Zydow.
Tu chodzi o system .
I na zakonczenie:
Antyesmita byl kiedys ten kto nienawidzil Zydow.

Antysemita dzisiaj jest ten kogo Zydzi nienawidza." -J."Birdman "Bryant

Jerzy
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 23:05, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten post otwierajacy watek wyglada mi bardziej na głos sprzeciwu przeciw przyklejaniu łatki antysemity kazdemu kto powie coś niewygodnego. Przecież nie chodzi o obarczenie Żydów tym czego nie zrobili. Byłoby po prostu uczciwie, gdyby jako naród zreflektowali się nad poczynaniami własnego panstwa, elit czy nad własną historią. Nie robią tego sami (generalnie, bo mniej znaczace i slyszalne jednostki owszem), mało tego - sa wytrawni w grzebaniu w historii i interpretowaniu jej na swoją korzyść, np. Amerykanie ucza sie o zagladzie Zydow a nie zagladzie Indian, Polacy nie maja prawa publicznie mowic o zydokomunie, ale za to Jedwabne to byl cyrk, ze ho ho.
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 23:44, 06 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

frasobliwy napisał:
Ten post otwierajacy watek wyglada mi bardziej na głos sprzeciwu przeciw przyklejaniu łatki antysemity kazdemu kto powie coś niewygodnego. Przecież nie chodzi o obarczenie Żydów tym czego nie zrobili. Byłoby po prostu uczciwie, gdyby jako naród zreflektowali się nad poczynaniami własnego panstwa, elit czy nad własną historią. Nie robią tego sami (generalnie, bo mniej znaczace i slyszalne jednostki owszem), mało tego - sa wytrawni w grzebaniu w historii i interpretowaniu jej na swoją korzyść, np. Amerykanie ucza sie o zagladzie Zydow a nie zagladzie Indian, Polacy nie maja prawa publicznie mowic o zydokomunie, ale za to Jedwabne to byl cyrk, ze ho ho.

Mam nadzieje ,ze Aquatro i kilka innych osob przeczyta to co tak prosto i w samo sedno napisal Frasobliwy.

Pozdrowienia dla myslacych Smile

Jerzy
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 08:07, 07 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Jerzy - wydaje mi się, że tego rodzaju podejście jest genialne w swojej prostocie i dziwne, że nikt na to wcześniej nie wpadł - jeżeli chcecie mówić o antysemityźmie, to najpierw zdefiniujcie, co to jest semityzm, bo w przeciwnym wypadku mielibyśmy określenie negujące występujące samoistnie, co jest bezsensem z punktu widzenia logiki językowej i logiki w ogóle. Podobny casus miał miejsce w okresie "Solidarności" i stanu wojennego, kiedy oficjalna propaganda operowała pejoratywnym (w jej mniemaniu) określeniem przeciwnik, nie definiując, o przeciwnika czego lub kogo chodzi, czyli nie definiując pojęcia zwolennika.

Ale to jest broń obosieczna. Środowiska polonijne i nacjonalistyczne operują z kolei pojęciem "antypolonizm" skierowanym wobec lobby zydowskiego, zapędzając się w tę samą pułapkę logiczną, co głosiciele antysemityzmu. Ktoś może bowiem zapytać: a co to jest "polonizm"? No bo jeśli okaże się, że polonizm to jest totalny burdel, cwaniactwo, złodziejstwo, korupcja, pijaństwo itp. - to ja od razu deklaruję się jako antypolonista.
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 08:21, 07 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli antysemityzm tyczy się do systemu, reprezentowanego w większości przez żydów, a semityzmem byłyby wymieniane przez Jerzego w głównym wątku elementy to wszystko było by ok.
Ale nie jest.
Tekst jest cholernie naciągnięty. Autor pisze:

"Jeżeli semityzmem jest atakowanie swoich sąsiadów" - gówno prawda, atakowanie swoich sąsiadów nie nazywa się semityzmem,

"Jeżeli semityzmem jest szpiegowanie" - gówno prawda, szpiegowanie to szpiegowanie.

"Jeżeli semityzmem jest zmuszanie..., szkalowanie, ... kontrolowanie... " itd itp. Niestety te elementy semityzmem nie są. Mają swoje konkretne nazwy.

Antysemityzm jest uprzedzeniem do nacji, podobnie jak rasizm. A tego typu wywodu, są raczej usprawiedliwieniem swojego poglądu.

Porównanie przestępczości, i wszelkiego zła do semityzmu ? Nie ma czegoś takiego jak semityzm. Nawet gdyby był taki pogląd to zapewne definiowany byłby jako sympatia do narodów semickich.

Tutaj rozchodzi się o definicję. Jeżeli faktycznie potępiacie ludzi którzy czynią zło, to jesteście w porządku. Ale jeżeli czujecie również niechęć do murzynów i cyganów. To faktycznie coś z wami jest nie tak. Wink

edit: Nie widziałem twojego postu EasyReader. Jak widzisz w pierwszym poście - zdefiniowali sobie semityzm. Smile
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:04, 07 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AQuatro - tezy przytoczone przez Jerzego rzeczywiście mogą być na pierwszy rzut oka odebrane jako ustawianie "semitów" do bicia, niemniej, jakby do tego nie podejść, pozostaje nie rozstrzygnięty problem definicji "semityzmu".

Słownik Języka Polskiego podaje znaczenie "semityzmu" jako kultury żydowskiej, co jest jednak dużym zawężeniem i uproszczeniem. Tzw. "antysemici" nie mają przecież nic przeciwko kulturze żydowskiej - chodzi tutaj o polityczny aspekt funkcjonowania Żydów w społecznościch lokalnych i w układzie międzynarodowym. Inne tłumaczenia dotyczą semityzmu wyłącznie w kontekście antysemityzmu - to tak, jakby tłumaczyć komuś, kto to jest alkoholik, na przykładzie działacza antyalkoholowego.

Nic więc dziwnego, że ktoś w końcu opisał zestaw cech, charakteryzujących przede wszystkim państwo Izrael, ale również popierających je środowisk żydowskich na całym świecie, które wzbudzają niechęć lub nawet nienawiść innych nacji. Oczywiście, nie są to cechy charakteryzujące tylko Żydów, gdyby je rozpatrywać każdą z osobna. Jednak w tym zestawie i w tym nasileniu mogą być współcześnie kojarzone tylko z jednym państwem i tworzącym go narodem. Ten zestaw cech został nazwany semityzmem - może trochę prowokacyjnie, ale na pewno nie bezpodstawnie.
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:32, 07 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alquatro, przeczytaleś wybiórczo, tu chodzi o całośc działanw danym zdaniu

If Semitism is assassinating, spying, blackmailing, smearing and worming your way into control of another nation's government then yes, I AM ANTI-SEMITIC.
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:37, 07 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Poniekąd są winni, ale przecież to nie Polacy układają sobie listy wyborcze i robią tym partiom kampanie - to robi ktoś inny w konkretnym celu.

Czyżby semici? Smile
Powrót do góry
frasobliwy

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:01, 08 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AQuatro. Te zdania to implikacje. Obejrzyj sobie tabelkę prawdy dla implikacji. Formalnie, to nie masz im nic do zarzucenia.

Zastosowanie implikacji to był chwyt retoryczny mający zasygnalizować, że wsrod Żydów są tzw. "prawdziwi" (tak jak wsrod np. Polaków są "prawdziwi" Polacy) i jak im się coś wytknie, to zaraz zarzucaja antysemityzm, bo wg nich oni prezentują normę. I poprzez swoją hałasliwość mogą narzucić definicje normy - tzn. percepcja Żyda będzie ukuta przez tych Żydów co mają fioła na punkcie walki z ksenofobia tubyców, walki z terroryzmem, kutem holokaustu itp. W Polsce np. antysemitą można zostać za zjechanie bredni Grossa. Obowiązuje wyniosłe milczenie. Ciekawe, że za to. np. Nowaka "Polityka"zjechała dokumentnie i tu wyniosłe milczenie nie obowiązuje. Antysemityzmem wg. lewica.pl było nawet wskazanie przez IPN oryginalnych nazwisk zbrodniarzy komunistycznych.

Człowiek uczy się przez przykłady. Jeśli krytyka AIPAC, krytyka Grossa, badanie holokaustu, NIESKREPOWANE badanie 9-11 itp są w mainstreamie antysemizmem, to człowiek za semityzm zaczyna przyjmować działalnośc lobbyngowa, false flagi, narzucanie holoreligii. To naturalne. Biorę antyX, patrze co antyX zwalcza i na tej podstawie definiuje X. Tak też można.

jeden z wielu nudnych blogów w sieci:

h**p://olgierdKROPKAwordpressKROPKAcom/

piekne logo

Żyd? Nie wiem. Tak czy wak rozkazujących tubylcom "wspieraj i walcz!" Żydów jest trochę. Ci normalni powinni ich pogonić, bo tubylcy pewnego pieknego dnia mogą nie zawracać sobie głowy studiami nad stopniem "prawdziwości". Wieloletnia tresura i polowanie na antysemitów nie jest dobrą polisą. Odważni nic sobie nie robią, a tchórze, jak przyjdzie co do czego, będą w awangardzie prawdziwego antysemityzmu. Jak to tchórze.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:58, 08 Kwi '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
Czyżby semici? Smile

Tego nie wiem. Ale gdybym miał strzelać obstawiałbym raczej CIA niż Mossad. Z drugiej strony często mam wrażenie, że to to samo. Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: