br0mba napisał: |
Wrzucacie tutaj linki do różnych stron w internecie, filmów i filmików, teledysków, mp3ek, multimediów itd. A ja mam pytanie: jaka ksiazke przeczytaliscie ostatnio? I kiedy to bylo? ;>
Wymieniajac tytuly napiszcie tez ze dwa zdania czy warto dana ksiazke waszym zdanie przeczytac i dlaczego.
br0mba
Ostatnio przeczytalem:
"Nie ogarniam świata" Ryszarda Kapuścińskiego. Wywiad rzeka ze zmarłym dziennikarzem, podróżnikiem i pisarzem. Proba globalnego ujecia zjawisk zachodzacych w swiecie - autor wyroznia dwie scierajace sie ze soba tendencje: globalizacja (przeplyw kapitalu w kierunku taniej sily roboczej, globalizacja idei, itd) i rozwoj spolecznosci lokalnych (pielegnujacych swoje zwyczaje, kulture, tradycje). Troche w ksiazce razi idealistyczne widzenie USA i ich roli we wpolczesnym swiecie.
"Hegemonia albo przetrwanie" Noama Chomsky'ego. Autora chyba nie trzeba tu przedstawiac. Ksiazka skupia sie na polityce zagranicznej USA w ciagu ostatnich 50-60 lat. Chomsky stara sie pokazac rzeczywiste dzialania poszczegolnych rzadow i prezydentow USA, zestawiajac efekty ich dzialan z tym co glosza. Ciekawie opisuje wybiorcze i instrumentalne traktowanie prawa miedzynarodowego przez USA i Wielka Brytanie. |
To proste dlaczego tak się dzieje,że słabo tu z xiążkami...
1.ludzie są leniwi i wolą obejrzeć,niżli przeczytać
2.nagranie lepiej trafia do człowieka
3.poziom inteligencji niektórych osób na tym forum nie wystarcza nawet na przeczytanie książeczki z Teletubisiami albo Kubusiem puchatkiem
4.Reptilianie nie znają alfabetu łacińskiego
Ja tu żadnego wątku prowokacyjnego nie widzę,a widzę jedynie kolesia który chce zaszpanować,że ostatnio przeczytał jakąś książkę [a ciekawe ile zrozumiał
].............................................lipa panie
......................nie wyszło
.............widać że forum ledwo dycha skoro potrzebne są wątki prowokacyjne
....................pozdro dla mistrza loży Bimiego..........ooo widzę,że jest nowy baner....przydałby się taki z cyrklem
pozdróffka