W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Wątek prowokacyjny :)  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 848
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
br0mba

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:24, 28 Mar '08   Temat postu: Wątek prowokacyjny :) Odpowiedz z cytatem

Wrzucacie tutaj linki do różnych stron w internecie, filmów i filmików, teledysków, mp3ek, multimediów itd. A ja mam pytanie: jaka ksiazke przeczytaliscie ostatnio? I kiedy to bylo? ;>
Wymieniajac tytuly napiszcie tez ze dwa zdania czy warto dana ksiazke waszym zdanie przeczytac i dlaczego.
br0mba

Ostatnio przeczytalem:
"Nie ogarniam świata" Ryszarda Kapuścińskiego. Wywiad rzeka ze zmarłym dziennikarzem, podróżnikiem i pisarzem. Proba globalnego ujecia zjawisk zachodzacych w swiecie - autor wyroznia dwie scierajace sie ze soba tendencje: globalizacja (przeplyw kapitalu w kierunku taniej sily roboczej, globalizacja idei, itd) i rozwoj spolecznosci lokalnych (pielegnujacych swoje zwyczaje, kulture, tradycje). Troche w ksiazce razi idealistyczne widzenie USA i ich roli we wpolczesnym swiecie.

"Hegemonia albo przetrwanie" Noama Chomsky'ego. Autora chyba nie trzeba tu przedstawiac. Ksiazka skupia sie na polityce zagranicznej USA w ciagu ostatnich 50-60 lat. Chomsky stara sie pokazac rzeczywiste dzialania poszczegolnych rzadow i prezydentow USA, zestawiajac efekty ich dzialan z tym co glosza. Ciekawie opisuje wybiorcze i instrumentalne traktowanie prawa miedzynarodowego przez USA i Wielka Brytanie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dromek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:29, 28 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hm, chyba źle trafiłeś z tym tematem. To nie jest forum dla ludzi, co czytają książki. To forum , raczej dla idiotów opętanych spiskomanią, którzy obnażają podłość tego świata zaopatrzeni w głęboką ignorancję i potrzebujących odreagować..... różne swoje braki.
Powrót do góry
przebudzony

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:51, 28 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio czytałem książkę Andrzeja Pepłońskiego

"Wywiad Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie 1939-1945"

Jeśli chcecie dokładnie poznać jak złamano Enigmę, czy plany V1 i V2, oraz wiele innych akcji także tych mało znanych akcji, przeczytajcie tę książkę.

Ciekawa jest także książka prof. Wojtowicza "Masoneria Wielka Niewiadoma"

Jeśli zaś idzie o paranormalne zjawiska polecam książkę autorstwa Timothy Good "Z Tajnych Archiwów" .

I proszę nie obrażąć innych forumowiczów. Nie chcę mi się wierzyć w to, że ludzie którzy chcą demaskować spiski nic nie czytają.
Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Powrót do góry
kredki

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:18, 28 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh, a ja ostatnio akurat "Rok 1984" Orwella. Jak się ładnie złożyło Wink
Nie muszę chyba pisać o czym to jest.
$iemo

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:26, 28 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Hm, chyba źle trafiłeś z tym tematem. To nie jest forum dla ludzi, co czytają książki."

Każdy sądzi po sobie.
Żal mi Ciebie.
Rosarian

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:30, 28 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich ,a to co piszesz dromek ,Freud nazywa projekcją!!
Ja obecnie czytam" Bóg urojony" Richarda Dawkinsa myślę że ma trochę racji stawiając sprawę "albo, albo"
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:00, 28 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja ostatnio przeczytałem i zrozumiałem manuala do IVECO EURO CARGO.
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
br0mba

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:09, 28 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Heh, a ja ostatnio akurat "Rok 1984" Orwella. Jak się ładnie złożyło

Polecam Ci też Wink "Nowy wspaniały świat" Aldousa Huxleya. Klasyczna antyutopia, pokazujaca do czego zmierzac moze cywilizacja zachodu. Swiat w ktorym najwyzszymi dobrami sa konsumpcja, glupawa rozrywka, przyjemnosci cielesne itd.
br0mba
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:31, 28 Mar '08   Temat postu: Re: Wątek prowokacyjny :) Odpowiedz z cytatem

br0mba napisał:
Wrzucacie tutaj linki do różnych stron w internecie, filmów i filmików, teledysków, mp3ek, multimediów itd. A ja mam pytanie: jaka ksiazke przeczytaliscie ostatnio? I kiedy to bylo? ;>
Wymieniajac tytuly napiszcie tez ze dwa zdania czy warto dana ksiazke waszym zdanie przeczytac i dlaczego.
br0mba

Ostatnio przeczytalem:
"Nie ogarniam świata" Ryszarda Kapuścińskiego. Wywiad rzeka ze zmarłym dziennikarzem, podróżnikiem i pisarzem. Proba globalnego ujecia zjawisk zachodzacych w swiecie - autor wyroznia dwie scierajace sie ze soba tendencje: globalizacja (przeplyw kapitalu w kierunku taniej sily roboczej, globalizacja idei, itd) i rozwoj spolecznosci lokalnych (pielegnujacych swoje zwyczaje, kulture, tradycje). Troche w ksiazce razi idealistyczne widzenie USA i ich roli we wpolczesnym swiecie.

"Hegemonia albo przetrwanie" Noama Chomsky'ego. Autora chyba nie trzeba tu przedstawiac. Ksiazka skupia sie na polityce zagranicznej USA w ciagu ostatnich 50-60 lat. Chomsky stara sie pokazac rzeczywiste dzialania poszczegolnych rzadow i prezydentow USA, zestawiajac efekty ich dzialan z tym co glosza. Ciekawie opisuje wybiorcze i instrumentalne traktowanie prawa miedzynarodowego przez USA i Wielka Brytanie.

To proste dlaczego tak się dzieje,że słabo tu z xiążkami...
1.ludzie są leniwi i wolą obejrzeć,niżli przeczytać
2.nagranie lepiej trafia do człowieka
3.poziom inteligencji niektórych osób na tym forum nie wystarcza nawet na przeczytanie książeczki z Teletubisiami albo Kubusiem puchatkiem Laughing
4.Reptilianie nie znają alfabetu łacińskiego Cool Laughing Laughing Embarassed

Ja tu żadnego wątku prowokacyjnego nie widzę,a widzę jedynie kolesia który chce zaszpanować,że ostatnio przeczytał jakąś książkę [a ciekawe ile zrozumiał Cool ].............................................lipa panie Embarassed ......................nie wyszło Laughing Laughing Laughing Laughing Cool .............widać że forum ledwo dycha skoro potrzebne są wątki prowokacyjne Laughing Laughing Laughing Shocked Rolling Eyes Bad Grin ....................pozdro dla mistrza loży Bimiego..........ooo widzę,że jest nowy baner....przydałby się taki z cyrklem Laughing Laughing Laughing Cool Cool Cool
pozdróffka Dancing
Powrót do góry
Spaczony

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:54, 29 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ostatnio zapoznałem się z:

"kod leonarda da vinci"- książka miała byc dużo lepsza od filmu ale nie jest jakaś zachwycająca. Oczywiscie nie wierze w spisek przedstawiony w książce ale musiałem porównac do fimnu.

"wolna wola" książke znalazłem na tym forum. Bardzo ciekawa i lekka w czytaniu. Porusza fundamentalne pytania i bardzo sensownie na nie odpowiada. Naprawde warto się z nia zapoznać a i wielkościa nikogo nie przerazi.

Obecnie czytam "potop"...bo jetem ucznem Razz
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: