Relatywizm nie jest czyms złym faktycznie.Pozwala rozwiązywac problemy
i podchodzic do danego zagadnienia z wielu kierunków.
Moim zdaniem aby postrzegać rzeczywistosc relatywnie trzeba miec podstawowe zasady ale nie relatywne tylko stałe aby zeczywistosc i jej postrzeganie nie stały sie pułapką.Natomiast z moich wypowiedzi
moze wynikac ze chce znaleźć dla wszystkich antidotum tzw."religia"
Nie , w imie religii popełniono najstraszniejsze zbrodnie.Jest uwikłana w to samo bagno w którym tkwi swiat.Są rozmaite religie
a w nich ludzie mówiący w imie Boga a czas weryfikuje i pokazuje ze łgali.
Moim zdaniem nie mozna zamknąć poznania Boga i człowieka w religii.
To człowiek stworzył religie aby zamknąc innych ludzi i oddalic od poznania Boga zamykając Go w swoim szalenstwie i braku wiedzy.
Do poznania takich zagadnien potrzebny jest otwarty umysł i pokora a nie złoto i kosztownosci oraz szarlataneria.Jestem zwolennikiem Najwyższego ale nie religii ! Uznaje ze Pismo jest listem od Niego ale nie uznaje jakoby ktokolwiek miał monopol na wykładnie listu który został napisany do kazdego z nas! I tu nasz sławny "relatywizm".On tak samo pomaga poznawać i zgłebiac oczywiscie do jakiegos stopnia Nature Samego Boga.
Osobiscie jestem przekonany ze Wszechmogący stworzył wszystko i ze stworzył nas na swoje podobienstwo czyli wyposazył w zdolnosci do tego abysmy Go odszukali a nie szukali religii.Dał instrukcje czyli Pisma.A człowiek przez religie tylko zniechecił wielu szczerych ludzi do szukania Pana.Zaznaczam nie jestem z zadnego koscioła ani sekty czy wyznania.Jak sam powiedziałes "prawda" jej szukam.
Natomiast jestem chrześcijaninem przynajmniej staram sie.Wiem ze to tylko czesc ,mam wiele pytan ale wiem ze człowiek nie posiada odpowiedzi.
Przedwieczny mnie stworzył i On zna odpowiedzi a nie religia czy człowiek.
Wiec pozostaje tylko stosowac sie do Instrukcji i moze wtedy bede miał okazje do dalszego rozwoju i nie wpadne w sidła zle pojetego relatywizmu.
A przy ludzkich paradoksach szumnie nazywanych prawami,kodeksami,
raczej nie .Zostaje całkowity brak nadzieji czyli nihilizm obecnie toczacy Ziemie.A wiem z Instrukcji ze nie jest to jedyne wyjscie