W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Polska będzie wezwana do legalizacji aborcji  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 1422
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:19, 23 Mar '08   Temat postu: Polska będzie wezwana do legalizacji aborcji Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Kraje, w których zakazana jest aborcja, w tym Polska, powinny ją zalegalizować - takie wezwanie zawiera raport Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy - dowiedział się "Wprost". Głosowanie nad raportem ma się odbyć 16 kwietnia

http://www.tvn24.pl/-1,1543408,wiadomosc.html

Unia pokazuje swoje drugie oblicze? Rozumiem że gdyby nasz rząd nie zgodził się to zastosowane zostaną inne środki niż "wezwania". Nikt o tym nie wspomina, fakt, ale wydaje się że to próba uzyskania pewnego rodzaju precedensu. Ulegli jedni - ulegną inni. Dla mnie UE wyraźnie próbuje wywrzeć na nas zmianę prawa. I proszę bez dyskusji na temat słuszności aborcji.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyspa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:31, 23 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Radio Maryja zaprotestuje i Pis %-D
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:35, 23 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak by ktoś miał jeszcze jakieś złudzenia co do suwerenności Polski to teraz może się ich pozbyć. Jest tak jak prawi Leski powstanie jeden precedens. Potem wezwania do zmiany prawa będą już normą we wszystkich krajach.
A bandyci u władzy ze smutkiem stwierdzą "musimy zmienić prawo bo Unia nie da nam pieniędzy".
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:46, 23 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czego się spodziewacie po Unii.
Wspólny język, wspólna waluta, wspólne interesy, więc i wspólne prawo.
Jesteśmy w oczach unii zbyt prymitywni, muszą nam narzucić pewne reguły. I będą to robić.
Jak byśmy rozwijali się bez pomocy zachodu, to nie byli byśmy lepsi niż sąsiedzi ze wschodu. Muszą nam pomagać myśleć, bo polska inteligencja poginęła w katyniu i podczas wojny, a potem prała nam mózgi komuna i kościół katolicki.
Zauważacie chyba jak media delikatnie polaków uświadamiają ?.. Smile
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:03, 23 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AQuatro napisał:
. Muszą nam pomagać myśleć, bo polska inteligencja poginęła)

Ty tak na serio czy jajka sobie robisz?!?
mam nadzieję że żartujesz.

ps. szkoda że nie jesteśmy tacy jak nasi sąsiedzi ze wschodu. Teraz tamjest cywilizacja białego człowieka.
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:32, 23 Mar '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wschodni sąsiedzi mają tą przewagę, że nie sprzedali się.
To co jest ich jest ich.
Polska się sprzedała, w zamian za pewnego rodzaju dobrobyt.
Unia pompuje w nas teraz kasę oczywiście nie za darmo.
Ale sam nie wiem, czy było dla nas lepsze rozwiązanie po latach zniszczeń wojennych i latach komuny.
Może niektórzy pamiętają ten dobrobyt, który w Polsce panował.
O inteligencji myślałem o czasach katynia, i zsyłkach w głąb związku radzieckiego. Reszta pouciekała albo powyjeżdżała.
Oczywiście inteligencja się odradza. Mamy jeden z lepszych systemów educacji na świecie. Stany Zjednoczone są np. na ostatnim miejscu, Polska jest w czołówce.
Ale to się dopiero odradza. Niestety miarą ciemnoty Polaków, jest dla mnie kontekst religijny. Ale nie chcę zmieniać tematu i tutaj tego komentować... Zresztą znani jesteśmy na świecie tylko z wielkiego pijaństwa i z papieża... Kopernik, i inni byli przed Katyniem Wink
Powrót do góry
fop

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:38, 24 Mar '08   Temat postu: Ech... Odpowiedz z cytatem

Szanowni Państwo, ja napisze krótko. Cały świat jest dziwnie zarządzany, mnóstwo w nim absurdu i bedzie jeszcze wiecej. Jeżeli pozwolimy sobie na takie zagrywki teraz, to co bedzie w przyszłości? A ja ludziom nie ufam, moze nakaza mi wierzyc w nowego boga albo w starego, albo zabronia wiary w jakiegokolwiek...demokracja wcale nie oznacza pełnej wolności, nie ma takiego ustroju, który oznacza wolnośc, bo owa wolnośc - ta prawdziwa - występuje tylko wtedy gdy nie ma państwa, wiary i innych społecznych wymysłów. Jest wiec stanem przejsciowym, konczącym sie w chwili wtłoczenia człowieka w jakis system. Demokracja opiera sie na pewnych założeniach, kreowanych przez jednostki, popieranych przez masy, jezeli w Polsce wiekszosc ludzi aborcji jest przeciwna, lub conajmniej spora czesc to dlaczego ktos na sile ma narzucac nam oswiecone reformy. To juz nie demokracja!!! I tak demokracja zawsze była tylko pieknym haslem ale dzialalnosc UE zabija juz nawet pozory, to juz feudalizm, bo wiekszosc nie ma wpływu na działania mniejszosci. Takim wypaczeniom trzeba mówic nie. I tu przypomina mi sie referendum w sprawie przystapienia Polski do UE gdy z kolega zaopatrzylismy sie we własne długopisy. Karty wypelnilismy przy komisji, publicznie i tuz przed postawieniem krzyzyka na NIE przy uzyciu tych dłogopisów, powiedzielismy głosno NIE UE. Do dzisiaj mam ten długopis. Ludzie dziwnie na nas patrzyli ale my robilismy to swiadomie w odróżnieniu od pozostałych buraków(nie boje sie tego słowa), którzy maja taka wiedze o świecie jak pies o filozofi. I gdy teraz na to wszystko patrzę, wiem, ze miałem racje. Czy ktos jeszcze?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: