Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:21, 31 Mar '14
Temat postu: Operacja Miłosieny Anioł
Kilka dni temu minęła niespecjalnie nagłaśniana 15-sta rocznica rozpoczęcia operacji Miłosierny Anioł.Właśnie tak a nie inaczej ( sarkazm jaki czy co?) nazywała się ta operacja -Miłosierny Anioł Miłosierny Anioł z pogwałceniem wszelkich międzynarodowych praw (choć z pełną aprobatą międzynarodowych instytucji powołanych do ochrony owych praw) wziął w swe objęci mieszkańców Jugosławii na osiemdziesiąt dni,Niektórych,w liczbie 1700 w tym 400 bachorów,, wziął chyba za mocno więc nie przeżyli jego miłosiernego uścisku.inni w liczbie 10.000 doznali uszkodzeń.1.500.000 pozostało bez wody pitnej i elektryczności o zniszczeniach materialnych nie wspominam bo nie wypada kiedy mowa o anielskich miłosierdziach.
Nie wiem tylko dlaczego w odniesieniu do tamtych wydarzeń ani wtedy ani teraz nikt nie używa określeń aneksja Kosowa i referendum pod lufami karabinów.No ale czego nie wiem tego nie wiem.