W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Organizacje żydowskie naciskają w sprawie rekompensat  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 710
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 10:33, 03 Lut '07   Temat postu: Organizacje żydowskie naciskają w sprawie rekompensat Odpowiedz z cytatem

Organizacje żydowskie naciskają w sprawie rekompensat

Przywódcy najważniejszych organizacji żydowskich na świecie przyjadą pod koniec lutego do Polski. Chcą negocjować porozumienie w sprawie rekompensat za majątek utracony w czasie II wojny światowej - zapowiada "Rzeczpospolita".

Organizacje, które wchodzą w skład Komitetu ds. Restytucji Mienia, pierwszy raz zwołują swe doroczne spotkanie w Polsce. Są przekonane, że po latach negocjacji porozumienie z polskim rządem o wysokości rekompensat jest wreszcie w zasięgu ręki.

Skąd taka pewność? Organizacje żydowskie twierdzą, że mają zachęcające sygnały z Polski. Przedstawiciele polskiego premiera zasygnalizowali nam, że wysokość rekompensat będzie podwyższona do 20%, bo tyle samo otrzymali zabużanie - powiedział "Rzeczpospolitej" Andrew Baker, dyrektor ds. międzynarodowych Komitetu Żydów Amerykańskich. (PAP)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,,statp,UHJ6Z.....omosc.html

Może by ktoś sprawdził, ile Ich było przed wojną, ile po wojnie, ilu wyjechało do ziemi Filistynów, ilu zostało w Stanach, i czy jak odejmiemy te liczby to wyjdzie nam 6 mln ofiar?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tournament

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 05:31, 01 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.......
Cytat:
Żądają od Polski zwrotu 100 proc. utraconego mienia

Israel Singer

Polskie i żydowskie organizacje, które postanowiły wspólnie domagać się zwrotu majątku utraconego w okresie powojennym uważają, że skarb państwa powinien zwrócić 100 proc. utraconego mienia. Wartość skonfiskowanych dóbr szacują na 65-70 mld zł.
Prezes Claims Conference (Konferencji ds. Żydowskich Roszczeń Majątkowych) Israel Singer powiedział, że jeśli parlament przyjmie proponowane przez rząd rozwiązanie rekompensaty wynoszącej 15 proc., "będą nieszczęśliwi". Zapewnił jednak, że nie są "tu po to, by komukolwiek grozić".

Byli właściciele spotkali się w środę z premierem Jarosławem Kaczyńskim. Singer powiedział, że była to bardzo szczera dyskusja. Jego zdaniem, premier zgodził się zająć problemem "poważniej niż jego poprzednicy". Organizacje domagające się zwrotu utraconych majątków spotkały się też z marszałkiem Sejmu Markiem Jurkiem.
REKLAMA Czytaj dalej

- Mamy nadzieję, że nie będzie to o wiele mniej niż 100 proc - zaznaczył Singer. - 15 proc. czy 25 proc. to nie jest jak zwrot domu, to zwrot okna czy drzwi. Nie można mieszkać w oknie czy drzwiach - podkreślił

Zdaniem Singera, zwrot majątku byłym właścicielom powinien być "przejawem naturalnego zachowania" państwa, które jest członkiem Unii Europejskiej i NATO. Podkreślił, że zwrot majątków byłby dobry dla "biznesu, turystyki i reputacji Polski"
wiecejhttp://wiadomosci.onet.pl/1494889,11,item.html ..po przeczytaniu tego zdania....Zdaniem Singera, zwrot majątku byłym właścicielom powinien być "przejawem naturalnego zachowania" państwa, które jest członkiem Unii Europejskiej i NATO. Podkreślił, że zwrot majątków byłby dobry dla "biznesu, turystyki i reputacji Polski"...nasunelo mi sie pytanie.....jakie korzysci ma Polska po wejsciu do Uni Europejskiej?....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:52, 01 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie to jawne grożenie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:41, 01 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja jak to czytam, to czuję "gulę"...
Jeszcze trochę a zostanę antysemitą 'pełną gębą'.
Żydzi widać nie tylko Boga w sercu ale i zwykłej przyzwoitości nie mają.
Nie mówiąc o umiarze. Cóż, "nosił wilk razy kilka"
Jak tak dalej pójdzie doczekają się kolejnego - tym razem
prawdziwego pogromu...
Mam nadzieję, że Kaczory tylko grają na zwłokę - jak się dowiem, że mamy Żydom płacić - przestaję płacić podatki.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:02, 01 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uff. dobrze, że nie mam żadnego żydowskiego majątku.
jeszczeby się okazało, że wiszę odsetki za 60-kilka lat, w ramach metody naturalnego zachowania
to nie byloby ciekawe Smile
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:07, 01 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
uff. dobrze, że nie mam żadnego żydowskiego majątku.

Skąd wiesz ?
Nie bój nic, jak przyjdzie co do czego to już oni coś znajdą... Wink
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:47, 02 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, że nie mam żadnego majątku, z wyjątkiem mojej dobitej 11-letniej corsy Razz, ale ona jest z Niemiec. Niemiecki majątak chyba się nie liczy?

Aaaa. no i mam jeszcze 2 kompy, zapewne z Tajwanu, plus I całą resztę innych drobiazgów potrzebnych do życia, głównie z Chin Smile

Kurcze, jednak coś mam. Wink
Mam w każdym razie nadzieję, że żydzi nie chcą opodatkować eksportu Chin, bo wtedy faktycznie staliby się potegą nie do pobicia Smile
Powrót do góry
rogue66

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:15, 02 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy słyszał ktoś z was, aby żydzi ubiegali się o zwrot majątków utraconych w Niemczech? Osobiście nic mi o tym nie wiadomo, ale jeśli miało to miejsce, to może warto byłoby sprawdzić jak to się odbyło, i ile procent utraconego majątku udało im się odzyskać. Uważam, iż żądanie czegokolwiek od nas w obliczu tego, co spotkało ich z rąk Niemców jest co najmniej kuriozalne.

Ja na miejscu naszych rządzących postawiłbym jawne ultimatum: "Oddamy wam utracony majątek, jeżeli wy oddacie prawowitym właścicielom wszystkie ziemie zrabowane i przywłaszczone przez was na Bliskim Wschodzie od roku 1945". Jeśli chcą, aby im oddawać, niech sami również pooddają. Palestyna została doprowadzona do ruiny przez żydowski terror i okrucieństwo, ale to nie jedyny kraj, który stracił jakieś terytoria na rzecz izraela. Liban, Egipt, Syria, Jordania... Niemal każdy ich sąsiad coś stracił na ich rzecz. Jeśli oni mieliby cechować się taką uczciwością, jakiej od nas oczekują, oj, słono by ich to kosztowało.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:30, 02 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rogue66 napisał:
Ja na miejscu naszych rządzących postawiłbym jawne ultimatum: "Oddamy wam utracony majątek, jeżeli wy oddacie prawowitym właścicielom wszystkie ziemie zrabowane i przywłaszczone przez was na Bliskim Wschodzie od roku 1945". Jeśli chcą, aby im oddawać, niech sami również pooddają. Palestyna została doprowadzona do ruiny przez żydowski terror i okrucieństwo, ale to nie jedyny kraj, który stracił jakieś terytoria na rzecz izraela. Liban, Egipt, Syria, Jordania... Niemal każdy ich sąsiad coś stracił na ich rzecz. Jeśli oni mieliby cechować się taką uczciwością, jakiej od nas oczekują, oj, słono by ich to kosztowało.

Święte słowa. Jednak nasi rządzący uznaliby je zapewne za antysemickie Smile

Mój znajomu leciał kiedyś do Izraela z Kaczyńskim z jednym samolocie. To było jeszcze zanim kaczory przejęły władzę w Polsce. Zapewne pan premier (tudzież prezydent) nie leciał tam odwiedzić Palestyńczyków, a raczej wręcz przeciwnie...

Swoją drogą byłoby to bardzo interesujące wiedzieć jak często nasi najważniejsi politycy latają nieoficjalnie do Izraela. Raz widziałem w TV program publicystyczny - jeden polityk (chyba z SLD) ośmielił sie zadać podobne pytanie innemu politykowi... Prowadzący program (Lis bodajże) o mało go po tym nie zlinczował, a odpowiedź na pytanie oczywiście nie padła.

Nie rozumiem co jest złego w pytaniu: "Ile razy był Pan w zeszłym roku z Izraelu?"... Dlaczego nie można go zadawać polskim politykom?
Przeciez w pytaniu "Po co lata Pan do Rosji?" nie ma nic złego.
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:41, 02 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Mój znajomu leciał kiedyś do Izraela z Kaczyńskim z jednym samolocie. To było jeszcze zanim kaczory przejęły władzę w Polsce. Zapewne pan premier (tudzież prezydent) nie leciał tam odwiedzić Palestyńczyków, a raczej wręcz przeciwnie...

Aaaa... a to nareszcie rozumiem, co miał ten rabi na myśli mówiąc

Cytat:
zwrot majątków byłby dobry dla "biznesu, turystyki i reputacji Polski"

Laughing
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:09, 02 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chcesz powiedzieć, że postrzega Polskę przez pryzmat Kaczyńskiego?
No tak - ja na początku myślałem, że jemu chodzi o turystykę w drugą stronę - wycieczki do Polski...

W każdym razie Kaczyńskiego żydki przetrzepali na lotnisku jak zwykłego polaczka, bynajmniej nie jak turyste Smile.
Później za to odbił sobie na jakimś biednym żydowskim chłopczyku każąc mu targać swoje mega walichy, a samamu tuptając za nim tym swoim dumnym kaczym chodem Smile Co za tubylcze zwyczaje, tak dzieci wykorzystywać.
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:56, 02 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Później za to odbił sobie na jakimś biednym żydowskim chłopczyku

Dzieciak był pewnie semicki, czyli arabski Wink
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:30, 06 Mar '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No mówiąc szczerze myślałem, że PRL spłacał tylko mienie przejęte od KRK...

Cytat:

PRL spłacił ich wszystkich
06.03.2007 07:39
/ AFP
Rozmowy resortu skarbu z przedstawicielami żydowskiej organizacji roszczeniowej Claims Conference dotyczyły wysokości rekompensat za przejęte po wojnie mienie, zwrotu majątków w naturze oraz kwestii dowodowych związanych z prawem do rekompensat - poinformowało "Nasz Dziennik" biuro prasowe ministerstwa skarbu.

Urzędnicy nie podnieśli podczas rozmów argumentu, ze znaczną część odszkodowań Polska spłaciła za czasów PRL zgodnie z międzynarodowymi umowami odszkodowawczymi, tzw. indemnizacyjnymi - podkreśla "Nasz Dziennik".

- To błąd. Na mocy tych umów Polska wypłaciła zryczałtowane odszkodowania na rzecz obywateli państw obcych za majątki przejęte w Polsce. Niepodnoszenie tego argumentu w rozmowach z organizacjami roszczeniowymi pozwala przedstawiać Polskę jako jedyne państwo, które nie uregulowało swoich zobowiązań z tytułu reprywatyzacji - uważa dr Waldemar Gontarski, ekspert prawa międzynarodowego.

Osłabia to, jego zdaniem, naszą pozycję międzynarodową oraz wizerunek w oczach inwestorów zagranicznych. Może też mieć dla Polski katastrofalne skutki finansowe.

Jeżeli dzisiaj organizacje roszczeniowe chcą zwrotu stu procent wartości mienia, to oznacza w istocie, że chcą dwustu procent, bo sto procent już wypłaciliśmy na podstawie umowy - twierdzi dr Waldemar Gontarski.

W latach 1948-1971 PRL podpisała umowy odszkodowawcze ze Stanami Zjednoczonymi, Kanadą, Wielką Brytanią, Irlandią Płn., Francją, Lichtensteinem, Szwajcarią, Danią, Norwegią, Luksemburgiem, Belgią, Szwecją i Grecją - przypomina "Nasz Dziennik".

(PAP)

Żydzi chcą 100 proc. zwrotu
Polskie i żydowskie organizacje, które postanowiły wspólnie domagać się zwrotu majątku utraconego w okresie powojennym uważają, że skarb państwa powinien zwrócić 100 proc. utraconego mienia. Wartość skonfiskowanych dóbr szacują na 65-70 mld zł.

http://biznes.interia.pl/news?inf=879146
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: