Karen Hudes przez ponad 20 lat była pracownikiem wysokiego szczebla w Banku Światowym. Demaskuje światowy spisek związany z finansową grupą która kształtuje naszą globalną rzeczywistość
Karen Hudes. O tajnej elicie, załamaniu gospodarczym i długu w USA. [08.10.2013]
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 22:34, 21 Paź '13
Temat postu:
Za "Wprost" pierwsza 50 firm ze wspomnianej w wypowiedzi listy:
50 firm z zestawienia 147 najpotężniejszych firm według zespołu Politechniki Federalnej w Zurichu.
1. Barclays plc
2. Capital Group Companies Inc
3. FMR Corporation
4. AXA
5. State Street Corporation
6. JP Morgan Chase & Co
7. Legal & General Group plc
8. Vanguard Group Inc
9. UBS AG
10. Merrill Lynch & Co Inc
11. Wellington Management Co LLP
12. Deutsche Bank AG
13. Franklin Resources Inc
14. Credit Suisse Group
15. Walton Enterprises LLC
16. Bank of New York Mellon Corp
17. Natixis
18. Goldman Sachs Group Inc
19. T Rowe Price Group Inc
20. Legg Mason Inc
21. Morgan Stanley
22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc
23. Northern Trust Corporation
24. Société Générale
25. Bank of America Corporation
26. Lloyds TSB Group plc
27. Invesco plc
28. Allianz SE 29. TIAA
30. Old Mutual Public Limited Company
31. Aviva plc
32. Schroders plc
33. Dodge & Cox
34. Lehman Brothers Holdings Inc [firma upadła w 2008 roku, a użyta baza danych pochodziła z 2007]
35. Sun Life Financial Inc
36. Standard Life plc
37. CNCE
38. Nomura Holdings Inc
39. The Depository Trust Company
40. Massachusetts Mutual Life Insurance
41. ING Groep NV
42. Brandes Investment Partners LP
43. Unicredito Italiano SPA
44. Deposit Insurance Corporation of Japan
45. Vereniging Aegon
46. BNP Paribas
47. Affiliated Managers Group Inc
48. Resona Holdings Inc
49. Capital Group International Inc
50. China Petrochemical Group Company
Warto sobie porównać z 50 korporacjami o największej wartości rynkowej.
Wysłany: 23:07, 23 Paź '13
Temat postu:
"Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do Królestwa Niebieskiego."
_________________ 2 palce i 2 palce to 1-szy,2-gi... 4 palce
a^2+b^2=c^2=> trójkąt jest prostokątny
A heliocentryzm? To jeszcze wiedza, czy już wiara?
Wysłany: 09:42, 24 Paź '13
Temat postu:
kolejne smetne pierdolenie bez konkretow. "government is corrupted", "parties are corrupted", "media are corrupted", "data is fabricated", "jezuici" bla bla bla itd. i wszystko zakonczone niczym nieuzasadniona wiara ze "TO" zostanie powstrzymane. taaa jasne. jak rozmawiam z ludzmi w pracy to ogolnie wiekszosc pozytywnie ocenia przemiany w polsce i na swiecie, nie kwestionuje naszej "demokracji", systemu finansowego, ani mediow. lykaja wszystko jak cieple kluski, wlacznie z tym, ze kryzys sie skonczyl. wiec kto mialby powstrzymac swiatowa elite finansowa? kto w ogole oglada kanal RT? z tego co wiem to wyjebali go z europejskich kablowek.
Wysłany: 16:04, 24 Paź '13
Temat postu:
słońce to zapierdalający elektron, a my pływamy w cieczy nawet o tym nie wiedząc. teraz idzie nanotechnologia i pszeki co wszystko wiedzą - oświeceni inaczej.
Wysłany: 22:31, 24 Paź '13
Temat postu:
Al Kohol napisał:
jak rozmawiam z ludzmi w pracy to ogolnie wiekszosc pozytywnie ocenia przemiany w polsce i na swiecie, nie kwestionuje naszej "demokracji", systemu finansowego, ani mediow. lykaja wszystko jak cieple kluski, wlacznie z tym, ze kryzys sie skonczyl.
O, kurwa Współczuję. Z konkretnymi przygłupami pracujesz.
Post zebrał 100000 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 08:26, 25 Paź '13
Temat postu:
Ciekawe to to , tylko , że dla kogoś początkującego w temacie . A mnie interesują nazwiska, konkretnie . I nie nazwiska prezesów/dyrektorów firm przedstawionych przez @Comendante , tylko głównych udziałowców . Co mi to da , niewiele , po prostu chciałbym wiedzieć . Z drugiej strony jak ktoś przestaje być anonimowy to może poczuć oddech zagrożenia , nawet jeśli sra w złoty nocnik . Karen zna te nazwiska (z racji swojej przeszłej działalności ) , ale mówi dość ogólnie , dlaczego , bo życie jej miłe .
God against them all napisał:
"Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do Królestwa Niebieskiego."
Slogan reklamowy wymyślony przez władców świata , a skierowany do ludzi biednych ale bogatych w wierze --> że po śmierci będą mieli lepiej , a bogaci nie ( będą się smażyć )
Al napisał:
wiec kto mialby powstrzymac swiatowa elite finansowa?
jak to kto , tylko konkurencja . A tak to się robi : Wojna castellammaryjska
Tylko kule są w stanie ich powstrzymać .
Al napisał:
kto w ogole oglada kanal RT? z tego co wiem to wyjebali go z europejskich kablowek.
Wysłany: 16:06, 26 Paź '13
Temat postu:
elcomendante - no nie wiem kim sa i jakie poglady maja ludzie z twojej pracy ale obawiam sie ze z racji wieku i wyksztalcenia moi koledzy sa przyszloscia tego narodu (gwoli wyjasnienia robie w duzej korporacji gdzie srednia wieku to 28 lat). to naprawde nie sa jelopy z pod byle budki z piwem - i to jest wlasnie w tym wszystkim najsmutniejsze. narod prawie sytych niewolnikow. niektorzy przyjaciele blizsi mi rocznikowo maja juz podobne poglady do moich ale co z tego kiedy lancuch z kredytu kolysze sie u nog? szesc lat splacania po dwa tysiaki miesiecznie a dlug jest wiekszy niz w momencie zaciagniecia. wina kryzysu oczywiscie.
ordel no my w tej wojnie mam nadzieje ze bedziemy robic za publike. tylko co da baranowi zmiana czlowieka trzymajacego maszynke do golenia? przestana go nagle golic? z nikad pomocy. mozemy tylko patrzec i cichutko beczec z tym kanalem rt to mi sie pomylilo jednak - chodzilo o press tv
Wysłany: 00:03, 28 Paź '13
Temat postu:
No, niestety praca w korporacji ma swoje ciemne strony. Wiem, bo sam pracowałem kilka lat, ale uwolniłem się na wolny lans.
Natomiast muszę Ci powiedzieć, że czasami przykładowy pan janek z pod budki z piwem może lepiej kumać czaczę, niż nakręcony szczurek z korporacji. Niestety, ale mimo, że Ci ludzie bywają często doskonale wykształceni to system edukacji taki, a nie inny sprawia, że nie interesuje ich poznawanie świata, wiedza tak po prostu, co ogranicza ich możliwości poznawcze. Wynika to z tego, że nie mają takich potrzeb lub czasu ku temu.
Ten upadek edukacji oraz początki wyścigu szczurów pamiętam doskonale ze studiów, gdzie spotykałem ludzi, którzy zaczynali studiować w połowie lat 90. To byli ludzie. Różnorodna wiedza, ciekawe pasje. Jak na koniec studiów spotkałem pierwszych gimnazjalnych gimbusów to szczęka mi opadła, gdy widziałem ich niewiedzę.
W związku z tym nie sądzę, że to jest przyszłość narodu. Nie wiem, czy taka w ogóle istnieje. Nie możesz być przyszłością narodu nawet, jeśli masz dwa fakultety i znasz pięć języków, ale nie wiesz przykładowo kim był Pol Pot ani gdzie leży Kambodża.
Wysłany: 12:07, 28 Paź '13
Temat postu:
Al Kohol napisał:
elcomendante - no nie wiem kim sa i jakie poglady maja ludzie z twojej pracy ale obawiam sie ze z racji wieku i wyksztalcenia moi koledzy sa przyszloscia tego narodu (gwoli wyjasnienia robie w duzej korporacji gdzie srednia wieku to 28 lat). to naprawde nie sa jelopy z pod byle budki z piwem - i to jest wlasnie w tym wszystkim najsmutniejsze. narod prawie sytych niewolnikow. niektorzy przyjaciele blizsi mi rocznikowo maja juz podobne poglady do moich ale co z tego kiedy lancuch z kredytu kolysze sie u nog? szesc lat splacania po dwa tysiaki miesiecznie a dlug jest wiekszy niz w momencie zaciagniecia. wina kryzysu oczywiscie.
ordel no my w tej wojnie mam nadzieje ze bedziemy robic za publike. tylko co da baranowi zmiana czlowieka trzymajacego maszynke do golenia? przestana go nagle golic? z nikad pomocy. mozemy tylko patrzec i cichutko beczec z tym kanalem rt to mi sie pomylilo jednak - chodzilo o press tv
Moje poglądy też wielu osobom wydają się zbyt liberalne, bo nie krzyczę co chwilę "Jebać Tuska". Jednak zgadzam się, że świadomość społeczna tych technokratów jest żenująco niska.
Wysłany: 13:11, 28 Paź '13
Temat postu:
no a czy przypadkiem nie jest tak ze pracownicy wielkich korporacji, szczebel kierowniczy budzetowki oraz mali i sredni przedsiebiorcy to wlasnie polska klasa srednia - filar spoleczenstwa? stad moje obawy odnosnie nadejscia jakichkolwiek pozytywnych przemian. ci ludzie sa przekonani ze tak ma po prostu byc i ze nie da sie z tym nic zrobic. a gdzie tu miejsce na rozmowe o kryminalnym charakterze zmiany ustroju w polsce? o zdradzie i niespotykanej grabiezy ktora mozna porownac chyba tylko do tego co sie dzialo na terenach polskich podczas okupacji. lepiej jak najszybciej zapomnijmy o tym kraju i cieszmy sie chwila, ze jak na razie jeszcze jest w miare spokojnie, jest co jesc i gdzie spac
Wysłany: 13:29, 28 Paź '13
Temat postu:
Ja tam nie wiem Al jak Ty wytrzymujesz z tymi korporacyjnymi burakami- zastaw się , a postaw się. Mam tylko trochę do czynienia z tymi fałszywymi dziwkami.
Na szczęście tylko trochę bo jakbym miała z nimi styczność codziennie to na bank przeżyłabym załamanie nerwowe albo sprzedałabym liścia
Wysłany: 13:44, 28 Paź '13
Temat postu:
a ja tam zajebiscie ich lubie troche frustruje kiedy cos co dla ciebie jest oczywiste dla nich jest teoria spiskowa, ale ogolnie to naprawde spoko ludzie. jestem bardzo zadowolony. fajnie jest czasami powrocic do blogiej ignorancji.