W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Opium. Ból, rozkosz, zysk  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
5 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 1613
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Azizami

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:53, 10 Paź '13   Temat postu: Opium. Ból, rozkosz, zysk Odpowiedz z cytatem

Znowu materiał o narkotykach Very Happy tym razem z planete

Opowieść o opium, środku odurzającym, który ma trójbiegunowe działanie, chorych uwalnia od bólu, zdrowym wyniszcza organizmy, a producentom przynosi bogactwo.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
de93ial

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:09, 10 Paź '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I do tego wiele form jest legalnych pod fajnymi nazwami. A tymczasem cała grupa opiatów IMHO powinna wylądować na szczycie substancji zakazanych bo jako jedne z nielicznych uzależniają fizycznie.

Ciekawe jest to, że substancje uzależniające fizycznie są legalne i to niemal wszystkie, a wiele takich, które są dużo bezpieczniejsze już nie są. Przypadek? Nie sądzę.

Pozdrawiam serdecznie Smile
Wersja PL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pr0meteusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:24, 10 Paź '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

de99ial
trzeba uwzględniać wszystkie plusy i minusy danego środka..uzależnić się od środków dostępnych bez recki zawierających opioidy jest bardzo trudno..co prawda jest to wykonalne ale trzeba się bardzo postarać.
http://swiat.re.pl/artykul/90884.html

w innym temacie o herze ktoś narzekał że opium jest niedostępne i że hodować maku nie można.. bo by ludzie mieli darmowy środek przeciwbólowy..
tak wiec zdecydujta sie schizole Smile

abstrahując , bardzo chętnie przyjął bym czystego,dobrego opium na przewód pokarmowy bo nie miałem okazji takowego skosztować Very Happy
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:26, 10 Paź '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Morfina jest w Polsce używana na masową skalę i jest ostatnią deską ratunku dla chorych na raka.
Jest na tym kolosalny biznes,
A chorzy i ich rodziny zapłacą każdą cenę za uśmierzenie bólu.

Dlatego hodowla maku jest zakazana. Dawniej ludzie sami łagodzili ból mleczkiem z maku.
Gdyby zalegalizować mak, niektórzy leczyli by się sami... a farmaceuci znowu straciliby kasę...
de93ial

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:50, 11 Paź '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pr0meteusz napisał:
de99ial
trzeba uwzględniać wszystkie plusy i minusy danego środka..uzależnić się od środków dostępnych bez recki zawierających opioidy jest bardzo trudno..co prawda jest to wykonalne ale trzeba się bardzo postarać.
http://swiat.re.pl/artykul/90884.html

w innym temacie o herze ktoś narzekał że opium jest niedostępne i że hodować maku nie można.. bo by ludzie mieli darmowy środek przeciwbólowy..
tak wiec zdecydujta sie schizole Smile

abstrahując , bardzo chętnie przyjął bym czystego,dobrego opium na przewód pokarmowy bo nie miałem okazji takowego skosztować Very Happy

Zgadzam się, ale chodziło mi po prostu o sam fakt, iż substancje, które uzależniają fizycznie, wszystkie właściwie są legalne w jakiejś postaci. Nie wnikam ile i jakie dawki trzeba przyjmować aby to wystąpiło, chodzi mi tylko o to, że występuje. A w przypadku np. cannabis fizyczne uzależnienie nie wystąpi nigdy (co najwyżej psychiczne, ale psychicznie to można się uzależnić od wszystkiego).

Ja bym zalegalizował wszystko, włącznie z Krokodylem, a decyzję "brać czy nie" zostawiłbym ludziom. Maja rozum, niech robią z niego użytek, a jak nie chcą to ich wybór i ich wyprawa poza tę warstwę istnienia Smile Mnie osobiście opium nie fascynuje, bardziej ciekawią mnie psychedeliki Smile

AQuatro napisał:
Morfina jest w Polsce używana na masową skalę i jest ostatnią deską ratunku dla chorych na raka.
Jest na tym kolosalny biznes,
A chorzy i ich rodziny zapłacą każdą cenę za uśmierzenie bólu.

Dlatego hodowla maku jest zakazana. Dawniej ludzie sami łagodzili ból mleczkiem z maku.
Gdyby zalegalizować mak, niektórzy leczyli by się sami... a farmaceuci znowu straciliby kasę...

Myślę, że w tej roli - likwidatora bólu - lepsze są odmiany cannabis z wysoką zawartością CBD. No ale bardziej opłaca się leczyć pacjenta uzależnionego niż nieuzależnionego, bo nawet jak wyzdrowieje uzależniony będzie sięgał po specyfik Wink

Pozdrawiam serdecznie Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: