Chyba każdy prezydent USA w XX wieku traktował nas jak świat Afrykę. A jak sobie pomyślę o scence gdzie Bush rozmawia z naszym wspaniałym Leszkiem Kaczyńskim to aż mi się słabo robi... W ogóle tych idiotów których "wybieramy" trudno brać poważnie. A jeszcze nasza polityka zerwanych kontraktów i przerwanych przetargów czyni z nas najmniej poważnego partnera w UE. A USA przyzwyczajone do takiego sympatycznego łosia jak my nie prędko zmienią wobec nas postawę. Dodatkową obrazą jest że taki kretyn jak Bush nas tak traktuje... Co napisał przedmówca.
Cytat: |
Kilka słynnych wypowiedzi prezydenta Busha:
"Wrogowie są pełni pomysłów i innowacji, tak samo jak my. Ciągle myślą jak zaszkodzić naszemu krajowi i ludziom, tak samo jak my."
"Zbyt wielu dobrych doktorów wypada z biznesu. Zbyt wielu ginekologów nie może w tym kraju praktykować swojej miłości do kobiet."
"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
"To najwyraźniej jest budżet. Jest w nim mnóstwo liczb".
"Coraz więcej importu napływa do nas z zagranicy".
"Będziemy mieli najlepiej wykształcony naród amerykański na świecie".
"Kiedy mnie pytają, kto wywołał rozruchy i zabójstwa w Los Angeles, moja odpowiedź jest prosta i jasna: Kto jest winien rozruchów? Winni są uczestnicy rozruchów. Kto jest winien zabójstw? Winni są zabójcy".
"Wypowiadać się publicznie jest bardzo łatwo".
"Sądzę, że wszyscy się zgadzamy - przeszłość minęła."
|