Też nie wierze w samobójczą śmierć Bieriezowskiego . Długi , depresja ( to już bardziej ) ? Bogaty z długów się wywinie , depresja wśród ludzi majętnych, znacznie rzadziej prowadzi do samobójstwa niż wśród pospólstwa ( ci pierwsi zawsze mogą udać się na jakąś odciętą od świata wysepkę by oderwać się od depresji ) . Ktoś zasugerował , że zamknięty był w łazience od środka , większość z nas jest w stanie zamknąć łazienkę ( zamykaną od środka ) z zewnątrz za pomocą - np- łyżeczki
.
Natomiast ostatnio zauważono małą aktywność wokół tematu Pussy Riot . Nie ma happeningów, demonstracji poparcia itp. które sponsorował - zapewne między innymi - ów oligarcha . Moja spekulacja jest taka , że skoro chciał przeprosić Putina , to i w sprawie PR mógł zabrać głos . A czego moglibyśmy się dowiedzieć . Że cała akcja z PR od początku była zaplanowana przez brytyjski wywiad . To tak abstrahując od sprawy Litwinienki . I nie wiem co byłoby gorsze dla brytyjskiego wywiadu - sprawa PR czy Litwinienki , a obie to normalnie tornado .
Ludzie tacy jak Bieriezowski dużą uwagę przywiązują do kwestii bezpieczeństwa . A skoro tak to cała chata oligarchy była okamerowana i to nie sprzętem dostępnym zwykłemu zjadaczowi hamburgerów , tylko z wyższej półki wręcz można powiedzieć typowo szpiegowski . Tacy ludzie nagrywają wszystko , rozmowy, dziwny podmuch wiatru poruszający firankami itp. Więc można się zapytać , gdzie jest ten materiał . Jak zwykle zniknął .
Co jest ciekawe , specjalnie nikt nie forsuje teorii , że za ewentualnym zabójstwem oligarchy stał wywiad rosyjski . To też nie byłoby na rękę
wszechpotężnemu wywiadowi brytyjskiemu , że pod ich okiem, na ich podwórku , taki numer .
Moja teoria jest taka . Bieriezowski spłukany , bez większości przyjaciół, zastanawiał się nad tym by wrócić do Rosji . Ale by wrócić nie wystarczyłoby przeprosić . Trzeba dać coś w zamian . I wyobraźcie sobie , że oligarcha w TV przyznaje się , że sponsorował Pussy Riot i że była to operacja zaplanowana przez wywiad brytyjski i może jakiś inny ( Mossad ) , i o Litwinience by powiedział parę słów .
Wiedzieliście kiedyś Kurwę która publicznie przyznaje się do kurwienia , normalnie szok
I prosi o przebaczenie , normalnie święta