King wrzuciłem tutaj artykuł na forum dotyczący właśnie takich chipów, które sponsorować ma Bill Gates.
https://prawda2.info/viewtopic.php?p=280412#280412
Nie wiem, ale wydaje mi się, że tak, bo okres działania chipów taki sam, czy chodzi o to samo, ale w koncepcji sponsorowanych przez Billa chipów będą one wszczepiane:
"pod skórę na drodze prostego zabiegu ze znieczuleniem miejscowym"
Akurat w tym, co wrzuciła Tanczaca nie ma o tym info, ale w tym artykule, co ja wrzuciłem jest.
Dodatkowo obecność Billa "Bilderberga" Gatesa w projekcie od razu śmierdzi z kilometrów.
Dodatkowo:
"Mikroczip będzie działał w trybie automatycznym, jednak będzie można wyłączyć go na życzenie w sposób zdalny - przy użyciu pilota"
Czyli będzie do niego zdalny dostęp wbudowany w jego funkcjonalność
Od razu oczywiście podawana są niesamowite korzyści z posiadania chipu.
"Wystarczy zaimplementować określony rodzaj hormonów czy substancji leczniczych, by w bezbolesny sposób dostarczać je do organizmu chorych pacjentów."
Oczywiście ani słowa o gigantycznych zagrożeniach dla ludzi, którzy nie będą wiele rozumieć, jak to rzeczywiście działa.
Przykładowo zaimplementowanie w chipie różnorodnych substancji, choćby różnorodnych hormonów, tak na wszelki wypadek, które ktoś będzie mógł następnie aktywować bez wiedzy posiadającej chip osoby.
Jak, zaś różne same hormony, że nie wspomnę o różnych substancjach chemicznych, które w takim chipie się znaleźć mogą, intensywnie są w stanie oddziaływać na ludzki organizm, zmieniać jego zachowania, itd. to już "kumatym" ludziom tłumaczyć nie trzeba
Przypomina mi to opis tego, jak przekonano większość do specyficznej operacji, która zmieniła społeczeństwo w doskonałej, futurystycznej powieści genialnego Lema "Powrót z gwiazd".
Najpierw coś wprowadzają, potem podają jak najwięcej korzyści bez podawania skutków ubocznych, co by przekonać jak największą liczbę ludzi do danego rozwiązania, a następnie ową mniejszość, która pozostaje i nie chce korzystać z danego rozwiązania ze względu na owe skutki uboczne już się nie przekonuje tylko przymusza siłą