wkurwiony napisał: |
Widzialem juz kiedys cos takiego w necie. Nie do konca rozumiem w jaki sposob moze sie cos zalegnac pod skora ale na pewno jest to obrzydliwe i nie chcialbym tego przezyc heh. Chyba zaczalbym sie bac samego siebie po takiej akcji |
To jest tylko inny robal. Bez paniki.
Osobiście jestem od wielu lat obiektem pożądania wszelkich insektów - żarło mnie już sporo gatunków: pchły, gzy, komary, pluskwy, wszy, a szczególnie upodobały mnie 3 lata temu kleszcze. Do tego czasu trafiało się kilka rocznie ale żeby takie ilości... Po 30 -stym zdjętym z ciała, nieco się przejęłam (nie jestem panikarą). Zwłaszcza, że rumień mi co który w prezencie zostawił a nawet miałam raz stan podgorączkowy. Ogłoszona przez media pandemia boreliozy zmobilizowała mnie (standardowego leminga) do zgłębienia Otchłani wiedzy w sieci. Po wielu nocach grzebania w śmieciach informacyjnych, wieszczących mi śmierć w męczarniach, trafiłam na zdanie:
"kleszcze mogą wzmagać inteligencję".
I tego się uczepiłam emocjonalnie. Znalazłam informację o NGM, przeczytałam, wysłuchałam. A po pół roku ANALIZOWANIA I WYWIADÓW w rodzinie, u przyjacioł i znajomych ZROZUMIAŁAM !
W tym roku był nieurodzaj kleszczy i słabo się przyczepiały. KOCHAM TE ZWIERZĄTKA.
http://www.drmichalak.pl/data/ciemnepole.htm
Cytat: Koncepcje Pasteura wygrały i spowodowało to całkowite zahamowanie prowadzenia badań mikroorganizmów bytujących w naszych tkankach. Jedynym wyjątkiem był uczeń Bechampa - prof. Enderlein, który kontynuował myśl swojego nauczyciela. Odkrył on, że komórki wszysktich ssaków są od milionów lat zasiedlone dwoma gatunkami grzybów: Aspergillus niger i Mucor racemosus.
Śmieszy mnie dziś doskonle:
W organizmie są robale,
Ten kto pije oraz pali,
Także pełno ma robali.
Nawet każda cudna lala
Niejednego ma robala.
I nie chroni przed tym wcale,
Że nie wierzy się w robale.
Nic nie chroni, nie ocali,
ŚWIAT SIĘ ROI OD ROBALI !
Trochę logicznego myślenia !!!
Gdyby Natura była nastawiona na niszczenie życia, człowiek jako gatunek wyginąłby. Zarazki i robale powstały przed człowiekiem lub rozwijały się i dostosowywały biologicznie równolegle. Dzieci i małe psy mają robaki.
(uśmiałam się, gdy w przdszkolu dla dzieci "prominentnych" w Wwie sukcesywnie urzadzano walkę z owsikami i...wszami)
Larwy muchy ratują życie
http://www.stopacukrzycowa.com/stopa_cukrzycowa_larwoterapia_maggot_therapy.html
Pijawki też spełniają swoją rolę w medycynie współcześnie.
Czytaj:
www.5PrawNatury i
www.germanska.pl