Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 15:21, 06 Lip '11
Temat postu: Nigel Farage i Donald Tusk w PE
Popiera pan zniszczenie demokracji krajowej - mówił dziś do Donalda Tuska brytyjski europoseł Nigel Farage, porównując Unię Europejską do Związku Radzieckiego. Niemal to samo mówił pół roku temu do węgierskiego premiera Viktora Orbana, podczas obejmowania przez Węgry prezydencji UE.
Podczas debaty w Parlamencie Europejskim po przejęciu prezydencji przez Polskę padło wiele gorzkich i krytycznych słów pod adresem premiera Tuska. Jednym z najszerzej komentowanych jest przemówienie kontrowersyjnego europosła Nigela Farage'a z Partii Niepodległości Zjednoczonego Królestwa (UKIP).
Farage do Tuska: Na jakiej planecie pan żyje?
- Po wysłuchaniu pana przemówienia dziś rano muszę się spytać: na jakiej planecie pan żyje? Dlaczego Pan udaje, że wszystko idzie dobrze? Europa jest w głębokim kryzysie strukturalnym. Grecja, Portugalia i Irlandia nie przeżyją w strefie euro. Dania zerwała umowę z Schengen i dobrze. (...) Ludzie mówią, że chcę współpracy europejskiej, ale nie chcą tej Europy, rządzonej przez niewybieralnych biurorkatów, jak pan Barosso - mówił Farage.
- Mówi pan, ze Unia jest fantastyczna, popiera pan zniszczenie demokracji krajowej. (...) Mówi pan: my wiele lat byliśmy niesuwerenni, pod okupacją sowiecką, dla nas europejska integracja nie jest zagrożeniem niezależności (...). Co też pan mówi? Że to (UE - red.) nie jest tak złe jak ZSRR? Czy to naprawdę jest wystarczająco dobre dla waszego społeczeństwa? - atakował Tuska europoseł.
- Opisuje pan problemy Grecji jako trywialne. Przykro mi, ale setki tysięcy ludzi są na ulicach Grecji i walczy o odzyskanie demokracji. Pan i pan Buzek mówicie o Solidarności (...), a teraz oddajecie suwerenność Polski nieudanej Unii Europejskiej - dodał.
Wysłany: 15:52, 06 Lip '11
Temat postu:
Kurwa jaki wstyd "Tusek" przynosi Polsce i jeszcze dzisiaj kolejna afera Platformy Obywatelskiej w Gorzowie, gdzie zapisywano do tej wspaniałej partii 261 ludzi bez ich wiedzy. Po wykryciu tej afery, w regionie wykreślono już z listy członków 170 osób.
Ziobro tez mu troche przygadał
Wysłany: 16:40, 06 Lip '11
Temat postu:
Zaczyna się disco bandżo w naszym wydaniu hehe I teraz co ? Mamy płacić kurwa za tą naszą prezydencję w UE?
A wypierdalać wy wszyscy w pizdu! Jeden burdel pełen kurew na Wiejskiej i drugi tez ekstra płatny w Brukseli. Aż mnie trzęsie po takich filmikach.
Wysłany: 18:26, 06 Lip '11
Temat postu:
Joker11 napisał:
Kurwa jaki wstyd "Tusek" przynosi Polsce i jeszcze dzisiaj kolejna afera Platformy Obywatelskiej w Gorzowie, gdzie zapisywano do tej wspaniałej partii 261 ludzi bez ich wiedzy. Po wykryciu tej afery, w regionie wykreślono już z listy członków 170 osób.
Ziobro tez mu troche przygadał
w Faktach w WSI48, wyszło że
-platforma się profesjonalnie zajmie sprawą tych podpisów,
-Ziobro to oszołom (fakt ale nie mniejszy niż Tusk),
-Farage szuka dziury w całym
Wysłany: 20:57, 06 Lip '11
Temat postu:
odpierdolcie sie od Tuska
co mial niby zrobic ?
---------------
dodane po 20 minutach dla hanumana
--------------
Dlatego wlasnie wybral walke na miny, i prawie mu wyszlo
------------------------------------------------ Gombrowicz - ferdydurke
-----------------
cd postu
wejsc w dyskusje z Farage w jezyku w ktorym potrafi duknac "how are you?"
uwazam ze w kazdej krytyce powinny byc limity
A na powaznie, to zachowal sie obciachowo...
Niby wie komu sluzy i za ile a nie wydala.
Dlatego Panowie, proponuje pilna zmiane - Rosati/Cimoszewicz (circa/about) na premiera w koalicji PO-SLD po wyborach.
I niech mi ktos powie ze PO tego nie lyknie , w obliczu rzadow PiS-u z PSL-em
Bo nadzieji na wygrana PISu nie mam nawet ja - zagorzaly zwolennik Pride Parades
Wysłany: 18:04, 07 Lip '11
Temat postu:
Piotrus napisał:
w Faktach w WSI48, wyszło że
-platforma się profesjonalnie zajmie sprawą tych podpisów,
-Ziobro to oszołom (fakt ale nie mniejszy niż Tusk),
-Farage szuka dziury w całym
"Farage szuka dziury w całym"
JA TEGO NIE NAPISALEM I NIE WRBIAJCIE MNIE W TO.