To jest dopiero kasiora
http://www.sadeczanin.info/gospodarka,6/.....W22PEqvO5U
Na kilkaset psów trzeba wydać 2 banie czyli na jednego ok 5 gnoi BY MIAŁ BUDĘ a przyczepa campingowa z roku 1985 cała z aluminium o powierzchni 8 m2 kosztuje 3 tys. dłużej postoi jak buda z OSB i kilka metrów siatki za 5tys PLN
Słyszałem ,że fundacje robią wszystko gratis ale gmina buli za samo złapanie czworonoga cos ok 650 PLN a potem za każdy dzien pobytu 12 PLN do tego odrobaczenie i opieka weterynaryjna owkors również za darmo CZASEM TO SĄ GRUBE TYSIĄCZKI , słyszałem , że na psiaka potrafią wydać nawet 6tys PLN po to tylko by go za 2 miechy uśpić .
Fundacyjki potrafią nawet mieć mniej piesków w budach jak na papierkach no bo przecież rozdali :-) no ale w braniu kasy od gmin zawsze jest podany pełny stan .
Nie mam nic do piesków i kotków tylko piję do tych niby charytatywnych co to niby za darmo robią społecznie a za dowóz pieska do schroniska kasują 500PLN + VAT .
myślę , że temat jest ciekawy i wymaga przemyślenia bo jak mi się wydaje w tej dziedzinie działa z całą pewnością wielu ŚPIEWAKÓW ;-)))))
POZDRAWAIM I ZAPRASZAM DO DYSKUSJI