W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

PiS oburzone programem kabaretowym w TVP   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
11 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Odsłon: 4523
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:59, 10 Mar '13   Temat postu: PiS oburzone programem w TVP Odpowiedz z cytatem

Jak za starych czasów... z tym że ówczesna komuna wstydziła się przyznawać do tego, że kabarety ją wkurwiają, a dzisiejsza uznaje to za punkt honoru Smile

Swoją droga, wiedzieliście o tym, że w parlamencie jest zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Polski? Laughing Bo ja nie. Kurwa, i kto za to płaci? Zwłaszcza, że założę się że nie ma zespołu ds. Przeciwdziałania Religijnej Fanatyzacji Polski...

Posłowie Prawa i Sprawiedliwości działający w Parlamentarnym Zespole ds. Przeciwdziałania Ateizacji Polski złożyli wniosek do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji o ukaranie TVP2 za nadawanie antykatolickich, ich zdaniem, programów. Oburzenie wywołał program "Tylko dla dorosłych" Kabaretu LIMO wyemitowany w piątek o 23:05.

Spektakl nienawiści i pogardy wobec osób starszych, niepełnosprawnych, osób wierzących i Kościoła katolickiego" - tak o programie kabaretu Limo napisali posłowie Andrzej Jaworski, Małgorzata Sadurska i Bartosz Kownacki. Wnioskują o karę dla Telewizji Publicznej i "wymuszenie zaniechania łamania prawa".

We wniosku do KRRiT posłowie napisali jeszcze, że program nie tylko "przekroczył granicę obrzydliwości", ale naruszył ustawę o radiofonii i telewizji i zasady realizowania przez TVP misji publicznej.

Co można było zobaczyć w programie? M.in. monolog Abelarda Gizy o sytuacji w Kościele katolickim i innych religiach. - Papież jest tylko zwykłym facetem. Wiemy, że ma swoje wady, zalety, że ma fajną funkcję... Ale to jest zwykły człowiek. Na przykład puści bąka... (...) Normalnie. Zjada, przełyka, trawi... (...) To jest zwykły facet - mówił. Śmiał się też m.in. z papieskiej bielizny.

Oburzenie posłów PiS mogło wywołać też porównanie "polskich fanatyków". - Średnia wieku to 90. (...) Mają zawsze beret, płaszcz (...) i wózek bojowy na warzywa. Co by było, gdyby zamiast warzyw naładować tam trotylu. Skąd trotyl? Oczywiście z "Rzeczpospolitej" - mówił wywołując śmiech w studiu.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie.....omosc.html

link do programu poniżej: viewtopic.php?p=249090#249090

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Alvin88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:30, 10 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy to naprawdę śmieszy?

Mnie nie. No, były momenty - ale całość dla mnie jest raczej kaszankowata.

Ale, jak śmieszy kogoś to OK i luz.

Ja osobiście stawiałbym wniosek, aby to wziąść pod obrady Komisji ds. Opowiadania Nieśmiesznych Dowcipów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:29, 10 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie chodzi o to czy śmieszy, ale czy bulwersuje swą bezbożnością Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Alvin88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:34, 10 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie nie, bo to jest prymitywne po prostu.

Nie trzymające się kupy wręcz, takie na siłę zrobione wręcz.
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:43, 10 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie to nawet śmieszy, dobre! Chociaż polski humor jest na niskim poziomie, bo jest raczej przeznaczony dla średnio-inteligentnych.
Przemo

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 23:18, 10 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sam kabaret jest dostosowany do poziomu odbiorcy, prosty, żeby nie powiedzieć prostacki.

Natomiast reakcja określonych kręgów, które gostek w skeczu wyśmiewa, jest potwierdzeniem, że facet ma niestety rację.

Papież jest zwykłym facetem, który ma fuchę następcy św Piotra. Ale mimo to trawi, wydala, puszcza bąki, beka i co tam jeszcze organizm ludzki robi.
Problem w tym, że zdewociałe odłamy KrK odeszły tak daleko od swoich korzeni, że w żyjącym, lub niedawno zmarłym człowieku chcą widzieć namiestnika Boga. Modlą się do niego, upraszając łask, jednocześnie zapominając, że to zwykły człowiek.
Chcą w nim widzieć Boga i "obraża ich" informacja, że to jednak nie Bóg, tylko normalny facet, który ...

Mają problem. Tyle, że nie z obrazą uczuć religijnych, ale z własnymi priorytetami i wyobrażeniami na ich temat.
Powrót do góry
Alvin88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:32, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jasne.

Jak złożyli jakiś protest gdzieś tam, to od razu, że banda oszołomów.

Zrób taki skecz z:
- muzłumanami,
- Królową Wielkiej Brytani
- tymi z Rosji

i będziesz miał do wyboru:
- spalone dwie ambasady i tydzień zamiszek na mieście,
- wydaolnego ambasadora i kilka innych ciekawych artykułów w gazetach
- 'nieznanych sprawców'

Widzisz różnicę?
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:31, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Alvin88 napisał:
Jak złożyli jakiś protest gdzieś tam, to od razu, że banda oszołomów.

Raczej banda zawziętych kato-famnatyków, co myślą, że faszyzm względem frywolnych ateistów i przemienienie TVP w TVTrwam zaprowadzi ich do nieba, czyli na powrót do koryta.
A że oszołomów, to przy okazji - ale to wiadomo, bo czyż jest choć jeden członek wpisie co nie jest rydzykowym oszołomem? Ja nie kojarzę..

Alvin88 napisał:
Zrób taki skecz z:
- muzłumanami,
- Królową Wielkiej Brytani
- tymi z Rosji

i będziesz miał do wyboru:
- spalone dwie ambasady i tydzień zamiszek na mieście,
- wydaolnego ambasadora i kilka innych ciekawych artykułów w gazetach
- 'nieznanych sprawców'

Jasne. I jeszcze wysadzone trzy wierze, nie? Smile
W Rosji banda kurew wdarła się do cerkwi w czasie nabożeństwa by odjebać orgię pod ołtarzem i jedyne zamieszki jakie po tym były to posłowie PiSu protestujący przeciw totalitaryzmowi Putina, za to że ruski sąd je zamknął w pierdlu, niczym PiS chciał zamknąć Dodę po tym jak będąc w ubraniu udzieliła wywiadu dla kolorowego czasopisma, w którym nie oddała należytej czci autorom Biblii. Smile

Alvin88 napisał:
Widzisz różnicę?

Ja nie widzę.
Jeśli sugerujesz, że ci drudzy są jeszcze głupsi niż ci pierwsi, to ja twierdzę że się mylisz, że jedni i drudzy są równo popierdoleni. Ewidentnie cierpią na to samo, więc jakby to ode mnie zależało to wszystkim bym przepisał te same tabletki. 100% refundowane - nawet bym dopłacił, by im pomóc. Z ateistycznego miłosierdzia Smile
Powrót do góry
Alvin88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:41, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem, jest jednak mała różnica pomiędzy tym, że ktoś napisze skargę na coś,
a wysadzeniem dwóch wież, i kilka innych rzeczy.

Oczywiście częściowo masz rację - gdyby nie skarga, to ten skecz po prostu by został zapomniany.
(to moje zdanie).
A tak to stał się wydarzeniem medialnym tygodnia. Tak to odbieram.

Ja bym zrobił trzy inne o głupkach z TVN czy generalnie odpowiedział innym skeczem na ten, ale ja to ja - może ktoś nie umie?

Ludzie mają prawo protestować i pisać skargi na cokolwiek (zobacz link niżej) -
co oczywiście nie oznacza, że ich popieram - z dwojga złego wolę,
że ktoś napisze skargę, niż 'pobicie przez nieznanych sprawców', czy inne 'podpalenia ambasady'.
Ktokolwiek by nie był pobity i podpalony. Nawet Ci z PiS.

Sorry - ale skazywać, czy karać ma prawo tylko SĄD (czy inne upoważnione do tego instytucje),
a ja mogę sobie napisać skargę (czy wnieść sprawę) na cokolwiek. To moje prawo, zgodzisz się?

Inna bajka, czy to w ogóle zostanie rozpatrzone, czy oddalone.

Ludzie piszą skargi z róznych powodów -
zobacz tutaj.

I też ich zamiarzasz leczyć na swój własny koszt? Czy zabronisz im pisania? Czy cokolwiek?
Zrozum proszę, że napisać skargę, to ja sobie mogę na cokolwiek - a czy zostanie rozpatrzona i jakie będę tego skutki - to inna bajka.

W UK była kiedyś sprawa, że klient napisał skargę na sieć TESCO, która wtedy miała kampanię reklamową pod hasłem:
Każdego dnia wydajesz mniej - EVERY DAY YOU SPENT LESS - czy coś w tę mańkę. Jego mottem było to, że skoro każdego dnia wydaje mniej, to pewnego dnia wyda NIC czyli zero,
a to przecież kłamstwo, ergo - reklama wprowadza w błąd. Ergo - jego skarga jest zasadna. Egro - kampanię trzeba skasować.
Jeden - słowie jeden - miso na całe wielkie UK - 70 mln luda.
TESCO się broniło, że przenośnia, że metafora, że coś - i NIC. Że on jedan sam tgo nie rozumie, że coś tam - sprawa poszła do jakiegoś ichniego urzędu i komisji czy czegoś - i BAN!
Ileś milionów funciarów posżło do pieca. TESCO przegrało.

Tu masz podobne

Ktoś pisze - ktoś ma robotę. Very Happy

Spory pomiędzy Apple i Samsungiem są też tego przykładem. Ktoś wnosi sprawę, SĄD decyduje i finito, tak czy śmak.

Teraz sytuacja jest taka, że PiS zrobi cokolwiek, to bije się pianę, z zupełnie innego powodu:
(wystąpienie Kaczyńskiego w Sejmie - nie odniesiono się do meritum, tylko do tego, że miał tablet i że nie umiał go włączyć)
chociaż to swoją drogą ciekawy przypadek zhackowania regulaminu Sejmu.
(PiS napisze skargę na jakiś kabaret - o beżbożnicy, o bezhumorowcy, i takie tam).

Jak rozpatrzą i przyłozą karę - wtedy powiem, że to rzeczywiście banda jest - na razie traktuję to jako ciekawostkę przyrodniczą.

Mam nadzieję, że teraz się doprecyzowałem.
Powrót do góry
Adam Polo

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:28, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszędzie berety powklejały jakieś skróty z meczów pod hasło limo+papież Smile.
Ale my się nie damy beretom i wchodzimy na kabareton

http://ekabarety.tv/2013/kabaret-limo-tylko-dla-doroslych.html
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:30, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proszę ile się trzeba napisać, żeby uzasadnić celowość istnienia fanatyzmu religijnego, w kraju który jeszcze niedawno (sam pamiętam te czasy) był świecki.
a jeszcze samasunga, i apple, i tesco w to wciągnął.. Laughing

jasne stary, protestujmy przeciwko temu, że w polsce istnieją ludzie którzy śmieją się religii i starych dewot, i domagajmy się w sądach ich przykładnego ukrzyżowania! dopóki wszystko będzie zgodne z kodeksami, a ukrzyżowanie zatwierdzi SĄD, to w żadnym wypadku nie będzie w tym nic złego, tudzież popierdolonego jak i te wszystkie ochujałe berety od ich rzekomo niewyjebanej (aha, już wierzę) maryji.
tak że podsumowując wywód kolegi alvina, zrozumiałem to tak: przykładne, acz zgodne z prawem, ukrzyżowanie bezczelnych ateistów, to byłby przejaw jakże zdrowej (i potrzebnej!) rzeczywistości czwartej RP, w wykonaniu liderów polski B, z czarnym ojcem R na sztandarze Smile

a chuj wam w dupę fanatycy, razem z waszym żydowskim jezusem na czele. sram na te wasze zabobony, a jeśli was to boli to trzymajcie je ode mnie z daleka, najlepiej w zamknięciu, coby mnie nie prowokować do brechtania z waszej bezdennej głupoty.

a teraz poszukajcie paru posłów pis, najlepiej z jakiejś opłacanej z podatków komisji parlamentarnej d.s. zwalczania ateizmu, żeby napisali na mnie donos, że zgwałciłem swym ciętym słowem ich wszechmocną dziewicę Smile
swoją drogą, umówmy się, co jest bardziej prawdopodobne; że matka boska była dziewicą, czy że była cichodajką?
ja uważam że to drugie - i czy nie mam do tego prawa? a może mam prawo mieć poglądy - ale nie mam prawa do czasu antenowego na ich głoszenie? pomimo faktu, iż w odróżnieniu od 90-letnich dewot, nas ateistów fiskus nie zwolnił z konieczności uiczszania haraczu zwanego abonamentem RTV, który jak widać zarezerwowany jest wyłącznie na sianie propagandy kato-fanatycznej, w żadnym wypadku ateistyczno-zdroworozsądkowej.
Powrót do góry
Alvin88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:12, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
tak że podsumowując wywód kolegi alvina, zrozumiałem to tak: przykładne, acz zgodne z prawem, ukrzyżowanie bezczelnych ateistów, to byłby przejaw jakże zdrowej (i potrzebnej!) rzeczywistości czwartej RP, w wykonaniu liderów polski B, z czarnym ojcem R na sztandarze Smile

Nie, nie zrozumiałeś - mój punkt jest taki, że każdy może sobie napisać skargę na co musi podoba do stosownej do tego instytucji.

Masz pełne prawo do mówienia czegokolwiek. Widziałeś video z Maxem Kolonko w moim poprzednim poście.

Jak dojdzie do skazania, to wtedy możesz mówić co Ci się podoba, chociaż podobno obowiązuje reguła, że o wyrokach sądu się nie dyskutuje, tylko się wnosi kasację, czy apelację, czy jak to się nazywa.

To jest mój punkt - każdy może sobie napisać skargę, a potem się pisze arty - jak o tych turystach.

Czasami skargę oddala jako bezzasadną, czasami dochodzi do sprawy, czsami do ugody pomiędzy dwoma stronami.

Zresztą - tak naprawdę nie rozumiem, o co Ci chodzi?

Że zabraniasz komuś napisać skargę, do czego ma prawo pełne zupełnie?

Bo na razie więcej tematu tu nie widzę. Jest coś dalej w tym temacie jak na razie?
[/quote]
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:15, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja nikomu niczego nie zabraniam, a zwracam jedynie uwagę na poziom fanatyzmu w kraju, i to w kręgach które mają czelność nierzadko nazywać się "elitą".
nie pierwszy to zresztą i nie ostatni taki przypadek - i jak dla mnie nadszedł czas by coś z tym w końcu kurwa zrobić, bo nas te pierdolone dewoty, w imię miłości do jezusa, swoimi różańcami pozaduszają. Smile
chuj - albo my, albo oni. skoro ktoś stawia sprawę w ten sposób, to sam się prosi.. bo to nie ja zacząłem.
Powrót do góry
Alvin88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:21, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Londynie swojego czasu muzłumańskie patrole chodziły po ulicach i co?

Uzurpowały sobie prawo do bycia Policją. Zrobiłeś coś z tym, czy tylko Katole Ci przeszkadzają?

Ten dowcip mi się podobał - trochę stare, przyznaję:
Niech będzie pochwalony święty Jarosław, zawsze dziewica.
.... i jego kocica...

Ja mam poczucie humoru (tak przynajmniej uważam) i dla mnie to by było żenujące.

Jak by takich skeczów było więcej, to bym więcej na ten kabaret nie poszedło (=ergo - wsparł ich w jakiś sposób swoją kasą).
Ale innym bym nie zabraniał. Chcą niech idą.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:33, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Alvin88 napisał:
W Londynie swojego czasu muzłumańskie patrole chodziły po ulicach i co?

No i co - pały ich zgarnęły i się skończyło hojraczenie, a Mohammed im oczywiście nie pomógł - jak i wam Jezus nie pomoże, bo też nie istnieje.
W Anglii jest normalny kraj, gdzie fanatyków się tępi bo są zagrożeniem dla społeczeństwa - a u nas? Kato-faszystowskie bojówki zasiadają w sejmowych komisjach d.s. zwalczania ateizmu, opłacanych głównie przez ateistów, bo większość katoli jest albo jeszcze na rencie, albo już na emeryturze. Ale za to drą ryje jebani tak, jakby ten kraj należał tylko do nich. Chcą chuje wojny - no problem, ja mogę być pierwszy co nasra na ich krzyż, niech se kurwa nie myślą że ludzie tyrający na tych darmozjadów będą siedzieć cicho w obliczu takiej agresji.
Jeśli oni walczą z ateistami, to niech nie płaczą, że w reakcji na to ateiści walczą z ich patologią.
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:13, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To czy dowcip był śmieszny czy nie , nie ma znaczenia (nie widziałem , a teraz jest zablokowane ) . Chodzi o to że nie mogą mi zabronić się śmiać . Może zabronią ludziom płakać na filmach i zakażą melodramatów .
Ciekawe jak bardzo ten fragment obraża katolików :

Nakręć coś podobnego do tego w tym kraju , a żydzi cię ukrzyżują .

Na marginesie , niech te ćwoki z pisu określą konkretnie co ich tak zbulwersowało .

Oprócz wyśmiewania katolików , powinniśmy wyśmiewać też inne religie . Oczywiście proporcje muszą być zachowane , tak jak w społeczeństwie . 90% kawałów o katolikach, reszta do podziału między żydów i muzułmanów .
Wyśmiewać trzeba każdą religię . I to tych pisiorów tak boli , jak się śmieją to skurcz im twarz wykrzywia i dlatego się nie śmieją . Sobie myślą , jak się śmiać to nie z nas . Bo matoł nie potrafi bronić się przed śmiechem . Prędzej czy później zwariuje , bądź żart go zabije .

AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:23, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wkurwiony

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:29, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilka razy sie przy tym usmialem. Moze skecz nie najwyzszych lotow ale to przeciez kabaret, rozrywka, niekoniecznie musi byc wymagajaca..

Jesli ktos nie widzial:
http://www.smog.pl/wideo/59264/za_ten_skecz_pis_chce_pozwac_kabaret_limo/

Ludzie powinni sie nieco zdystansowac, religijnosc chyba cholernie stresujaca musi byc Smile
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:40, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiadomo, że każdy lubi co innego. Przecież nikt nikogo nie zmusza do oglądania kabaretu LIMO w TVP2.
A czy niedzielna transmisja mszy świętej z Watykanu jest śmieszna, albo ciekawa? Bynajmniej. Ale nikt kto tego gówna nie ogląda, nie ma tak najebane w bani jak posłowie PiSu, żeby od razu pisać skargi do KRRiTV z żalami na skandaliczną ramówkę TVP, która nie odpowiada ich gustom, bałamuci ich dzieci i jeszcze gwałci ich ikonę w postaci papieża z Hitler-Jugend.

Tak że trzeba mieć naprawdę nieźle nasrane w bani, a do tego srogi tupet, żeby odwalać publicznie takie cyrki. Polska to nie jest kraj samych katolików - żyją tam tez miliony ateistów, którzy też płacą abonament i też mają prawo do swoich programów w publicznej TV, wy zjebane fanatyczne pisdy z lewymi krzyżami na czołach.
Powrót do góry
Kapitan_Nemo

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:43, 11 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PiS sam własnym działaniem poniża religie bardziej niż każdy z powyższych postów.
Jeżeli będziecie podejmowali wyzwanie intelektualne jakim jest religia przez pryzmat grupowego działania za każdym razem będzie dochodzić do gnojownika. Religia zaczyna się w jaskini, pustelni, klasztorze, enklawie, zdyscyplinowanym życiu wewnętrznym nie ulegającym wpływom zewnętrznych aktorów.

Uważam się, za katolika, ale Rydzyka nie za sojusznika???

Jak stół może stać na 4 nogach tak na jednej nie ustoi - to jest, co zostało z religii dzisiaj, ale po to jest wyobraźnia żeby sobie wyobrazić jaki byłby stół gdyby wszystkie nogi były.

[DMotion]http://www.dailymotion.com/pl/relevance/search/lech+kaczy%C5%84ski+o+izraelu/1#video=xl0772[/DMotion]

Każdy kto się pcha do polityki i nie popełni samobójstwa w szybkim czasie należy do trzody chlewnej. Takie akcje wprowadzają tylko zamieszanie. Nie rozumiem czemu zajmować się czymś takim. Czy zdrajca mówiący o sobie jako o ateiście albo jako katolik się czymś różni? I tak z założenia jest hipokrytą i dekodowanie wypowiadanych przez niego słów powinno być przeprowadzane z przymrużeniem oka.
Powrót do góry
shanyo

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:20, 12 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wymieszane wszystko w jednym worze

1. Wiara w boga jest indywidualną sprawą każdej osoby

2. Wiara w kościół nie jest wiarą w boga

3. Polityczne kurwy chwycą się wszystkiego aby było o nich głośno, a motłoch podzielił się w kłótni będąc za lub przeciw, co odwraca uwagę od rzeczywistych problemów.

Może niektórzy się zdziwią, ale papież też sra o czym Giza nie wspomniał. Prawdopodobnie posiada też penisa, którego chwyta w dłoń i oddaje mocz (ciekawe czy zawsze myje ręce przed audiencją) Laughing
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:26, 12 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To o czym mówimy w tym temacie to nic innego jak zmasowana agresja środowisk kato-fanatycznych.
Jebani kato-fanatycy, już od wielu lat, stosują w Polsce jawną agresję wymierzoną w osoby nie podzielające ich wiary.

Gdyby ich ataki ograniczały się do polemiki, czy nawet pyskówek - słowa bym nie powiedział.
Ale te skurwysyny atakują ludzi nierzadko przy pomocy psów, prokuratury i sądów - i niejednego już chuje skazali za to, że nie oddawał pokłonu ich bożkowi. Wystarczy przejrzeć to forum.

Ta zorganizowana napaść na ateistów to jest wojna - i my musimy się bronić, bo jak im dalej będziemy na to pozawalać, to za 20 lat wszyscy ateiści co pozostali w Polsce i nie bali się wyrażać swych opinii n.t. religii, będą siedzieć w pierdlach.
Powrót do góry
King Crimson

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:04, 12 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po samym tytule nie wnikam o co biega i nie zamierzam. Za to dwója za temat będzie Smile Na onet albo inne gówno z takim szajsem...
Powrót do góry
Kapitan_Nemo

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:31, 12 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
To o czym mówimy w tym temacie to nic innego jak zmasowana agresja środowisk kato-fanatycznych.
Jebani kato-fanatycy, już od wielu lat, stosują w Polsce jawną agresję wymierzoną w osoby nie podzielające ich wiary.

Gdyby ich ataki ograniczały się do polemiki, czy nawet pyskówek - słowa bym nie powiedział.
Ale te skurwysyny atakują ludzi nierzadko przy pomocy psów, prokuratury i sądów - i niejednego już chuje skazali za to, że nie oddawał pokłonu ich bożkowi. Wystarczy przejrzeć to forum.

Ta zorganizowana napaść na ateistów to jest wojna - i my musimy się bronić, bo jak im dalej będziemy na to pozawalać, to za 20 lat wszyscy ateiści co pozostali w Polsce i nie bali się wyrażać swych opinii n.t. religii, będą siedzieć w pierdlach.

Po prostu bądź ponad tym!

Ani mi się śni z powodu Twojego opowiadania za czymś wrzucać Cię do jakiegoś worka - nawet jeżeli w moim przypadku słowo ateizm nic nie znaczy. Zanim będę chciał ocenić zapytam czym to słowo jest u Ciebie.

Trzeba zrobić przeciwieństwo dziel i rządź - to będzie coś jak - łączmy się i niech każdy działa według własnego uznania.
Na pewno się nie robi tego poprzez atakowanie.

Musimy pamiętać, że celem propagandy jest dzielić na odpowiednie małe porcje, żeby było łatwiej nami zarządzać i przeciwstawiać sobie nawzajem żeby ich energia się zerowała. Ateiści vs, religijny, mięsożerni vs. wegetarianie, po vs. pis, itd. celem tego jest, żebyśmy przestali widzieć siebie jako ludzi i innych też.

Wyobrażacie sobie żeby w mrowisku mrówki dzieliły się ze względu na to czy myślą, że powstały do wielkiego Mrówaka czy przypadek ich zrodził - przecież to głupie jest - więcej współpracujących to większa wydajność i większe plony.

Siła totemu to nie czym on jest, ale ile ludzi jest wstanie dzięki niemu współpracować ze sobą.

Powrót do góry
Su_Man

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 10:39, 13 Mar '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja uwazam ,ze wystep tego kabaretu jest na niskim poziomie (artystyczny) .Dowcip mnie specjalnie nie rozmieszyl.
Lepsze kawaly slyszalem o papiezu. Gdyby nie medialna afera pewnie nikt by na to uwagi nie zwrocil.
Jak Pis dojdzie do wladzy to ja wyjezdzam z tego kraju !
Nie wiem czy gdzies to juz bylo na forum ale polecam ten artuykul:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130311/BIESZCZADY/130319966

A jak ktos szuka dobrego Stand Up'u to polecam Eddie Izzard (MOzna znalesc 3 albo nawet 4 cale show z polskimi napisami)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: