W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Putin do Toskanii a polskie media doszły do rączki  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Ignoruj (1)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Odsłon: 1277
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pszek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:41, 03 Kwi '13   Temat postu: Putin do Toskanii a polskie media doszły do rączki Odpowiedz z cytatem

Oto czołowe polskie media podały informacje o sekretnej wizycie W.Putina w Toskani gdzie udał się w poszukiwaniu willi.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1.....anii_.html
http://niezalezna.pl/39996-tajna-wycieczka-putina
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1515,title,W.....;_ticrsn=3
http://wpolityce.pl/wydarzenia/50485-put.....w-toskanii
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata.....16001.html
http://www.rp.pl/artykul/11,996052-Sekretna-wizyta-Putina-w-Toskanii.html
zawsze ilekroć czytam takie "informacje" doznaje dzikiej przyjemności a to z tej przyczyny iż uważam że polskie media są gówniane a czy może być coś milszego niż nieustanne dowody na to że takie właśnie są.
Informacja oczywiście jest nieprawdziwa i włodarze owych mediów doskonale o tym wiedzą i z pełną świadomością primaaprilosowy żart włoskiego pisemka przekazują polskiemu odbiorcy jako "informację".
W.Putin jak powszechnie niewiadomo od 26 do 27 marca przebywał w RPA na szczycie BRICS.A w drodze powrotnej 28 marca o godzinie 4 rano z pokładu samolotu zarządził manewry na Morzu Czarnym których przebieg osobiście obserwował
Jest takie rosyjskie powiedzenie dojść do rączki co oznacza stoczyć się na dno ,zejść poniżej wszelkich poziomów
Powiedzenie wzięło się od pieczywa tradycyjnie dla wygody konsumenta wypiekanego z uchwytem (rączką).Rączka w przeciwieństwie do nadziewanej całości była smakowo mało atrakcyjna więc dawano ją zwierzętom albo wyrzucano w każdym razie nie jedzono.Rączka był niejadalna. Dojść do rączki,czyli zjeść wypiek wraz z "uchwytem",oznaczało zachować się jak zwierze.
Oponamotopek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:39, 03 Kwi '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przydałby się nowy koncern medialny. To norma.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pszek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:23, 03 Kwi '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oponamotopek napisał:
Przydałby się nowy koncern medialny.

Nowy koncern medialny nie ma tu nic do rzeczy.Nowy czy stary "koncern też człowiek" i z czegoś żyć musi.
A żyje z dostarczania takiej informacji jaka jest najbardziej pożądana przez czytelnika.Innymi słowy czytelnik dostaje dokładnie to na co czeka.
Posłużmy się przykładem a żeby nie szukać daleko zbadajmy jakimi torami biegnie twoja @Oponamotopek myśl nieujarzmiona.
W temacie o niejasnych okolicznościach śmierci Ratajczaka zamieszczasz info o jakimś Stanisławie Hocu.Z powodów znanych jedynie doktorowi Freudowi te sprawy ci się kojarzą.
Człowiek żądny rzetelnej informacji,ciekaw okoliczności śmierci Ratajczaka raczej zastanowiłby się dlaczego za życia żadne medium np RADYJO, nigdy go nie zaprosiło? nie umożliwiło ani jednej prelekcji w katechetycznej salce? a właściwie dlaczego nie dr.Ratajczak a nieposiadający żadnych ku temu kwalifikacji Michalkiewicz, zasiada w radzie naukowej Toruńskiej Szkoły Rydzyka?
Dlaczego Ratajczaka za dwie książki skazano na zawodowy niebyt i de facto śmierć a Michalkiewicz "kozaczy" od 40-stu lat i żyje.I to całkiem nieźle.
Oponamotopek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:25, 03 Kwi '13   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koncern przydałby się wszystkim. Menadżerstwo a la Stalin i tyle o tym. Ludzie nie wiedzą czego chcą, tu trzeba bardzo wnikliwego umysłu żeby sterować ludzkimi potrzebami i nie ma potrzeby ukochanej liberalizacji mediów. Niech będą wolne, ale najpierw rzetelne i wolne od wpływów. Odpowiednia hierarchizacja informacji horyzontalnie spójnej w jej piramidzie.

Tzn ludzie po prostu chcą wiedzieć, jak jest i tyle. Bez matactw.

Dlaczego nagle wspomniałeś mój post ? Nijak tu nie pasuje i to niezbyt miłe posługiwanie się mną jako przykładem. Czy jakoś naprzykrzyłem Ci się swoim pisaniem, że spotyka mnie takie przyrównanie ? Ja dureń jestem i nawet jeśli to nie powinieneś w ogóle brać pod uwagę. Kojarzysz mój profil wystarczająco żeby mieć jakąkolwiek szczątkową opinię, więc proszę nie manipuluj tak brzydko słowem.

A skojarzenia mam i każdy rozsądny przynajmniej by przyglądnął się takiej zaszłości Ratajczaka. Czerwona lampka taka, świat przecież bardzo mały jest... Nie doktor Fjord, tylko jeden uniwersytet co chyba podkreśliłem wytłuszczonym drukiem o ile mnie pamięć nie myli. Proszę nie przekręcaj moich słów.

Jak już coś, to JUNG był niebo lepszym psychologiem i tego bym Ci polecał, nie pseudonaukowego Freuda. (odsyłam do przeciekawej publikacji opatrzonej promocją racjonalisty -> zakazana psychologia)

Na resztę odpowiem może tak... Czytam i czytałem niejedno z tego forum. Ostatnio liczyłem, blisko 7 lat kojarzę prawda2.
Bynajmniej starałem się nie robić z prawda2 jedynego źródła zasobu swojej wiedzy "głębszego poziomu"

Lepiej zarzuć coś o zmianach w Gruzji, ostatnio patriarcha do Moskwy miał się wybrać i jak sądzę nie na tym się skończyło.[/i]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: