|
Autor
|
Wiadomość |
dunkelheit
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 16:47, 06 Sty '08
Temat postu: Witajcie w życiu |
|
|
Nie wiem czy temat był, ale nie widziałem - jak był skasuje.
Polecam obejrzeć, wklejam opis, aha film jest zabroniony, więc łatwo nie znajdziecie.
Witajcie w życiu Gatunek filmu: Dokumentalny Kraj: Polska Rok: 1997 Czas trwania: 55 min. Reżyseria: Henryk Dederko Scenariusz: Henryk Dederko Gł�wne role: Dariusz Fedak Muzyka: Witold Grabowski Zofia Kucharska-Kowalik Zdjęcia: Igor Kropat Scenografia: Jacek Turewicz Montaż: Dariusz Kwiatkowski Produkcja: Jacek Gwizdała Gdyby osiem lat temu kt�raś ze stacji telewizyjnych wyemitowała "Witajcie w życiu", dziś już pewnie nikt o filmie by nie pamiętał. Amway postanowił jednak, blokując sądowo emisję filmu, zapewnić mu niespotykaną w polskiej kinematografii reklamę. Kasety z "Witajcie w życiu" pojawiły się na bazarach, organizowano - niczym w czasach komunizmu - tajne projekcje tylko dla zaufanych, dokument można r�wnież ściągnąć z internetu. Każdy kto był zainteresowany filmem, m�gł go zdobyć. A że zakazany owoc smakuje najlepiej, takich os�b było wiele. W "Witajcie w życiu" nie zobaczymy filmowanych w cieniu, ze zmienionym głosem, anonimowych byłych dystrybutor�w Amwaya, kt�rzy chcą się zemścić na swoim pracodawcy. Wszyscy rozm�wcy Dederki byli �wczesnymi pracownikami Amwaya, wychwalającymi system tej amerykańskiej korporacji. Mimo to w opinii sądu i samego Amwaya, film stawia firmę w złym świetle. Dlaczego? Dlatego, że występujący w filmie ludzie przypominają członk�w sekty po praniu m�zgu. Przeraża kobieta ze sztucznie przyklejonym uśmiechem, niczym u Jokera w "Batmanie" Tima Burtona. Przeraża mężczyzna, kt�remu wydaje się, że używanie przez niego produkt�w Amwaya stworzy z niego lepszego człowieka. Przeraża r�wnież tłum dystrybutor�w zebranych w warszawskiej Sali Kongresowej, kt�rzy wysłuchawszy ekstatycznej przemowy amerykańskiego lidera Amwaya odśpiewują "Jeszcze Polska nie zginęła". Problem w tym, że wszystkie te zachowania są autentyczne. To właśnie pokazanie ideologii firmy, metod werbowania wsp�łpracownik�w i fragment�w ich szkolenia, a nie wplecione w film fabularne scenki, będące komentarzem, są dla Amwaya nie do przyjęcia. Kiedy w końcu Sąd Najwyższy "uwolni" film (inny wyrok byłby kompromitacją sądu), jego emisja będzie największym telewizyjnym wydarzeniem sezonu. I wtedy dopiero Amway przekona się, że blokując "Witajcie w życiu" strzelił sobie samob�jczą bramkę.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 17:11, 06 Sty '08
Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Prosument
|
Wysłany: 17:18, 06 Sty '08
|
|
I to nie Amway zablokował wyświetlanie filmu,ale sąd po tym jak Dederko został pozwany przez dystrybutorów a nie przez samą firmę.
A sam film jest idiotyczny i stronniczy.Nigdy nie dowiesz się jak wygląda współpraca z jakąkolwiek firmą networkową jeżeli nie zobaczysz tego na własne oczy.A to że w network marketingu działa wielu oszołomów to fakt,dlatego każdy powinien sam ocenić sytuacje a nie słuchać tych którzy tego na oczy nie widzieli.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
dunkelheit
|
Wysłany: 17:29, 06 Sty '08
|
|
gnosis: też to znalazłem ale jakbyś nie zauważył 0 seeds no i nie wiem czy zauważyłeś ale opis właśnie pochodzi z tamtych torrentów
Prosument: mimo to warto film obejrzeć, a ja przecież nie twierdze że to wszystko prawda, bo tego nie wiem, film jest ciekawy a zdanie każdy sobie sam wyrobi, ty nie musisz nikogo wyręczać
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 18:59, 06 Sty '08
|
|
dunkelheit napisał: | gnosis: też to znalazłem ale jakbyś nie zauważył 0 seeds no i nie wiem czy zauważyłeś ale opis właśnie pochodzi z tamtych torrentów
|
Jakie 0 seed?!
Kilkanaście.
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jokkr
|
Wysłany: 19:09, 06 Sty '08
|
|
gnosis napisał: | dunkelheit napisał: | gnosis: też to znalazłem ale jakbyś nie zauważył 0 seeds no i nie wiem czy zauważyłeś ale opis właśnie pochodzi z tamtych torrentów
|
Jakie 0 seed?!
Kilkanaście. |
tak mądralo i jaśnie panie inteligencie najmądrzejszy na świecie
Data dodania:
2007-08-05 19:58:42
Ostatnia aktualizacja:
2007-08-11 00:19:44
Teraz jest zero seedów, jak nie wierzysz to sproboj sciagnac i sam sprawdz, pozatym zeby coś sciagac z tej strony to trzeba tam miec konto za które się płaci (6 zł sms).
Więc jak chcesz spamowac tymi swoimi inteligentnymi wypowiedziami zapraszam na jakieś forum dla nastolatków typu epuls.pl a nie tutaj, bo jedyne co potrafisz to trollowac i krytykować wszystkich wokół (taki wniosek nasuwa sie po czytaniu twoich wypowiedzi), nie dyskutuje z wampirami emocjonalnymi.
Niepozdrawiam + ignore
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Prosument
|
Wysłany: 19:21, 06 Sty '08
|
|
Film mozna znaleźć na emule.Oto link:
ed2k://|file|Witajcie%20w%20%C5%BByciu%20-%20Amway%20(re.Henryk%20Dederko)%20-%20VHS.avi|374852942|B2CC69BC5C868E7A5CE8D0BE254032EB|/
Jednak kopia nie najlepsza (VHSrip).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jokkr
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 19:39, 06 Sty '08
|
|
No ja mam wszędzie seedy matole.
Tu też pełno:
http://www.mininova.org/tor/723672
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jokkr
|
Wysłany: 19:42, 06 Sty '08
|
|
dobre buhahahahaha
Share ratio:
20 seeds, 6 leechers
Last updated:
208 days ago
Downloads:
2,145
Podczas ściągania jest 0, trollu powiedziałem ci już coś.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 20:02, 06 Sty '08
|
|
Ale seedy mam .Idzie w miare szybko.
Trollu.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jokkr
|
Wysłany: 20:06, 06 Sty '08
|
|
gnosis napisał: | Ale seedy mam .Idzie w miare szybko.
Trollu. |
Na tych 2 linkach co podałeś jest ZERO Z E R O 0 NULL seedów, ciekawe jakim cudem to ściągasz? Może tak samo jak pobierasz sobie energie oj wampirku jak ja takich lubie .Odpisuj dalej, wybaczam ci .
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 22:00, 06 Sty '08
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
albercik
|
Wysłany: 22:08, 06 Sty '08
|
|
I idzie jak krew z nosa. Ale idzie.
_________________ ...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jokkr
|
Wysłany: 22:08, 06 Sty '08
|
|
gnosis napisał: | http://www.torrentz.com/488b1d6b490e22d70946ad4ed9d80bfd046896eb
Wrzuć z każdego z tych trackerów i idzie jak złoto. |
no widzisz, teraz działa ale mogles powiedziec wczesniej ze trzeba dodac konkretne trackery.
PS.
2 kb/s
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
dunkelheit
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 12:45, 07 Sty '08
|
|
dunkelheit napisał: | gnosis: nazywanie kogokolwiek trollem, przez ciebie, jest śmieszne - bo jak powszechnie wiadomo, niewielu jest trolli na tym forum, którzy mogli by ci dorównać zaśmiecaniem wątków, w tym względzie można ci przyznać palmę pierszeństwa, nie ma wątku w którym nie wpisałbyś swoich 3 groszy i nie obraził kogoś, na początku teza o agentach na forum wydawała mi się śmieszna ale teraz widzę - że nie Jerzy - ale ty jesteś agentem - ale, agentem swojego niedowartościowania |
Przykłady na poparcie Twojej spaczonej tezy.
Jak nie to odszczekaj.
Troll nie ja pierwszy użyłem w tym wątku.
A teraz podaj mi obrazanie w każdym moim wątku?
Jak nie to odszczekaj albo zamilcz.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sikorski
|
Wysłany: 12:52, 07 Sty '08
|
|
Idzie gorzej niż załadowany osioł w bagnie ale idzie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
dunkelheit
|
Wysłany: 23:37, 07 Sty '08
|
|
Gnosis:
nie chce mi się szukać wśród twych marnych wypocin, ale powiem ci jedno - oczywiście jestem człowiekiem i rozumiem że tacy niedowartościowani ludzie muszą istnieć i nawet do pewnej granicy toleruje istnienie takich osobników jak ty, ale czy musisz każdy temat zaśmiecać swoimi nic nie wnoszącymi poza chaosem i kłótnią mało ambitnymi tekstami? Robisz tutaj zamęt, jednocześnie nie wnosząc nic ciekawego. Pewnie teraz mój post w tobie podgrzeje tylko chęć dogryzienia mi - a żeby trochę osłabić twój zapał w kłóceniu się powiem ci że jesteś już ignorowany
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 23:44, 07 Sty '08
|
|
dunkelheit napisał: | Gnosis:
nie chce mi się szukać wśród twych marnych wypocin, ale powiem ci jedno - oczywiście jestem człowiekiem i rozumiem że tacy niedowartościowani ludzie muszą istnieć i nawet do pewnej granicy toleruje istnienie takich osobników jak ty, ale czy musisz każdy temat zaśmiecać swoimi nic nie wnoszącymi poza chaosem i kłótnią mało ambitnymi tekstami? Robisz tutaj zamęt, jednocześnie nie wnosząc nic ciekawego. Pewnie teraz mój post w tobie podgrzeje tylko chęć dogryzienia mi - a żeby trochę osłabić twój zapał w kłóceniu się powiem ci że jesteś już ignorowany |
Podaj przykład na te brednie albo nie łżyj jak pies.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
frasobliwy
|
Wysłany: 00:51, 08 Sty '08
|
|
Towarzysze tak nie można!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
goral_
|
Wysłany: 04:31, 14 Gru '08
|
|
Poszukuję tego filmu na rapidshare?
Czy ktoś może to na rapida zapodać?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Al Kohol
|
Wysłany: 09:11, 14 Gru '08
|
|
film mam, ale nie mam konta na rapidzie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
outlaw87
|
Wysłany: 10:37, 14 Gru '08