News z września, ale nie znalazłam informacji o nim na Forum (o szkodliwości mammografii jest sporo informacji, natomiast brak info odnośnie tego, co psy NWO szykują kobietom pod pozorem "walki o zdrowie kobiet"). Sądzę, że waga owej wiadomości jest znacząca, jako że dotyczy zdrowia kobiet, które mają umowę o pracę.
http://www.rynekzdrowia.pl/Onkologia/Bad.....710,1.html
" Od przyszłego roku badania cytologiczne mają być obowiązkowe. Minister zdrowia Ewa Kopacz w pełni popiera takie rozwiązanie.
– Onkologia to nie tylko leczenie, ale także organizacja oraz edukacja i to od najmłodszych lat – mówi portalowi rynekzdrowia.pl prof. Bogdan Michalski, śląski konsultant w dziedzinie ginekologii onkologicznej.
– Znacznie trudniej jest u nas przekonać na wsi panie, by zgłaszały się na regularnie badania do ginekologa niż – na przykład – we Włoszech czy Danii. Polka spośród innych Europejek najwcześniej zaczyna chorować na nowotwory i najkrócej żyje, gdy już zachorowała - dodaje profesor."
Qrwa, nie ma to jak "dbałość" j... neobolszewii o nasze zdrowie. Wiadomym jest nie od dziś, że badania mammograficzne mogą sprzyjać procesowi nowotworzenia tkanek piersi - przykład - Wielka Brytania, USA, które od mammografii odchodzą, na rzecz USG piersi. Wqrwiła mnie również inna rzecz - to, że odbiera mi się
konstytucyjnie zagwarantowane podstawowe
prawo do wyboru procedur medycznych, którym się poddam (mam swojego lekarza gin. i to kiedy i czy wogóle do niego chodzę bolszewii obchodzić nie powinno, że nie wpomne o tym, iż nie wyobrażam sobie rozkroku na życzenia przed parchem, co do którego kwalifikacji nie mam żadnej pewności). Żeby qrwa było śmieszniej - poczytajcie komentarze głupich c...p bo kobietami tego nazwać nie można, na temat sensowności i konieczności wyżej wym. przymusu - nic tylko palnąć sobie w łeb z powodu tefałenowsko-wybiórczo-gwnoodmóżdżenia:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=87314745
p.s. Za latina wstawki proszę mnie rozgrzeszyć.
p.s.2 Takie poqrwione prawo należałoby zaskarżyć do Strasburga, podobnie przymus szczepień, jako niezgodne z europejską kartą praw pacjenta, niezgodne z zasadami wolności osobistej - zdaje się, że udziela się tu prawnik. - może szepnął by parę słów odnośnie szans takowego pozwu? Czy szanowne Gremium do pozwu by się przyłączyło?