W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Kara śmierci musi być dla takich ... !!!  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
1 głos
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1039
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotr147

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:40, 17 Sty '07   Temat postu: Kara śmierci musi być dla takich ... !!! Odpowiedz z cytatem

Chcieli pozabijać nie winnych ludzi!
Okaleczyli na całe życie!
Dla takich zwyrodnialców i psychopatów powinna być kara śmierci!
Głupie kobiety bym też wsadził za stworzenie zagrożenia bo wiedziały z kim przychodzą!

Po paru latach treningów japońskich sztuk walki uważam, że należy być bez względnym dla tych psychopatów!

NÓŻ JEST PO TO ŻEBY ZABIĆ!

Cytat:
Krwawa studniówka w Warszawie
16.01.2007

- To była rzeź. Widziałam moich przyjaciół, którzy upadają, z nożami w plecach, rękach, żebrach - wspomina Alina, uczestniczka studniówki w Hotelu Europejskim. W miniony piątek trzech nożowników wdało się w bójkę z innymi uczestnikami zabawy. Poszkodowanych jest pięć osób.

Rany kłute płuc i nerek. Pocięte twarze i strach o własne życie. Tak dla pięciorga licealistów zakończyła się piątkowa studniówka w Hotelu Europejskim w Warszawie.

- Miałem podcięte gardło, przecięta twarz i przekłute ramię - mówi Norbert, zaatakowany przez nożowników.

Napastnicy to 20 - letni Krystian G., 24 - letni Daniel G. i 21 - letni Patryk D. Na bal zostali zaproszeni jako osoby towarzyszące... przez trzy maturzystki. Szybko jednak zainteresowali się innymi licealistkami.

- Zaczęło się od tego, że jeden z chłopaków złapał mnie za pośladki. Potem uderzył mnie w twarz. Przewróciłam się - wspomina Agnieszka, uczestniczka studniówki.

Licealiści rzucili się koleżance na pomoc. W hotelowym holu rozpoczęła się bójka. Trzej agresywni mężczyźni wyjęli noże. Byli bezwzględni. Atakowali bez opamiętania.

Zaatakowanym licealistom nikt nie przyszedł z pomocą. Wynajęta przez organizatora studniówki ochrona nie reagowała. Kiedy nożownicy rzucili się do ucieczki, maturzyści sami ich zatrzymali.

- Pamiętam, jak ktoś krzyczał do ochroniarzy: pomóżcie nam! Ale powiedzieli tylko, że mamy nie panikować - wspomina Aneta, uczestniczka studniówki.

Kto zawinił? Próbujemy się tego dowiedzieć. Idziemy do szkoły, gdzie uczą się poszkodowani maturzyści. Niestety dyrektorka jest nieuchwytna.

Do winy nie poczuwa się dyrekcja hotelu, w którym bawili się maturzyści. Odpowiedzialność za to, co się stało zrzuca na prywatną firmę, którą wynajęto do organizacji balu.

Poszkodowani maturzyści winą za całe zajście obarczają także... swoje koleżanki ze szkoły. To one przyprowadziły na bal niebezpiecznych nożowników.

- W szkole chodziły z podniesionymi głowami. Bez żadnej oznaki wstydu. Zatkało mnie - mówi Aneta, uczestniczka studniówki.

Poszkodowanych maturzystów czeka długi powrót do zdrowia. Nożownicy trafili do aresztu. Wczoraj Sąd zadecydował, że pozostaną tam przez trzy miesiące. Grozi im nawet osiem lat więzienia.

źródło: http://interwencja.interia.pl/wczoraj/news?inf=858479
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Herman Wyrwigłówk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:10, 17 Sty '07   Temat postu: Re: Kara śmierci musi być dla takich ... !!! Odpowiedz z cytatem

piotr147 napisał:

...NÓŻ JEST PO TO ŻEBY ZABIĆ!...

Ja tam nim kroję chleb... ale rozumiem co chcesz powiedzieć, nie zgadzam się ! ale rozumiem...
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:20, 18 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kara śmierci jest dla barbarzyńców.
Powszechnie wiadomo, że jej stosowanie w stosunku do morderców w żaden sposób nie zmniejsza liczby morderstw. Jej jedynym przeznaczeniem jest zaspokojenie rządzy zemsty.

Wziąwszy pod uwagę, że stosowanie kary śmierci nie zmniejsza liczby przestępst za które ona grozi, oraz że zdarzają się omyłkowe egzekucje, dla mnie jest ona barbarzyńskim przejawem populizmu.

Jeśli chcesz zwalczyć barbarzyństwo w narodzie nie stosuj w tym celu równie barbarzyńskich metod, bo w rezultacie zrobisz coś zupełnie odwrotnego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:10, 18 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mmm...kara smierci jest litoscia dla mordercow.... kara dozywocia musi byc kara spedzenia calego zycia za kratkami.......pomyslcie tylko cale zycie spedzajac za kratami....tyle czasu na przemyslenie...takie bezczasowe zawieszenie......to jest straszna kara.......w sumie tak sie szczycimy nasza Cywilizacja a wiec powinismy w Cywilizowany sposob wymyslic perfidna kare.....(przyjdzie taki czas ze bedzie mozliwosc czyszczenia osobowosci i wprowadzenia nowej dobrej-narazie to jest SF ale kto wie co nasz czeka)...... nasza Cywilizacja zbliza sie ku koncowi....gdy runie kolos Cywilzacyjny....przyjdzie czas na poczatek czyli Barbarzynstwo...wtedy napewno nie bedziemy miec takiego dylematu...bedzie tylko walka o przetrwanie...
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:12, 23 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możemy też zamrażać za kare w komorach kriogenicznych, jak w człowieku demolce... albo jak w obcych - na planete-kolonie karną, do przetopu ołowiu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:44, 25 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świetny pomysł! Do budowy autostrad! Very Happy

Moze nie kara smierci ale bezwglednego dozywocia, ewnetulanie uciac im łapki, zeby nie mieli jak atakowac innych... Wink

heh, mam lepszy pomysł. Przymusowa kastracja Very Happy Facetom powinna bardziej działać na wyobraźnię Wink
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:56, 25 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar, myślę że te zycznie niekoniecznie obiegają od kierunku w którym mierza współczesny rząd oraz społeczeństwo.
Założe się, że jakby na onecie zorbili sondę p.t. Czy gwalcicieli powinno się poddawać kastracji? to ponad połowa odpowiedzi byłaby pozytywna. A jak dobrze wiesz, od sondażu onetu do stosownej ustawy droga jest bardzo krótka.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: