Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 11:51, 24 Mar '11
Temat postu: Jeśli wojna jutro
Cytat:
W stolicy Rosji jest obecnie realizowany program budowy sieci 5 tysięcy nowych schronów przeciwatomowych. Znawcy zagadnienia informują, że Moskwa ma już sporo schronów, które zapewniają ukrycie połowie jej mieszkańców - w razie ataku nuklearnego funkcję ochronną może pełnić moskiewskie metro. Realizowany obecnie program budowy schronów ma zapewnić bezpieczeństwo pozostałej połowie Moskwian, z czego wynika, że przeciętny budowany schron powinien pomieścić od 1000 do 1500 osób. Całość tej infrastruktury ma być zbudowana w ekspresowym tempie – zaczęto w 2010 r., a prace mają być zakończone w roku 2012 bowiem... jest to sprawa „pilna” ! ? ?
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 16:02, 24 Mar '11
Temat postu:
Hmm... zawsze mnie to zastanawiało, że z jednej strony - np. FEMA skupowała żywność przed 15. marca (może domyślali się Fokushimy?), Ruscy budują te schrony przed 2012, a z drugiej strony podpisują umowy na wielkie inwestycje (np. niedawno czytałem o rosyjsko-chińskim kontrakcie zbrojeniowym), których data "wykonania" jest przewidywana na czas po 2012.
Myślę, że działają w oparciu o zasadę Mao - "Spodziewaj się suszy, ale buduj wały przeciwpowodziowe."