pszek napisał: |
Dziś o g 16.przed meczem Anglia-Ukraina,odbędzie się marsz angielskich kibiców.Spod irlandzkiego baru "Złoty Lew" około 1.500 - 7000 Anglików przemaszeruje przez centrum Doniecka
Na znak protestu przeciw opinii byłego kapitanowa Sol Campbell który ostrzegał ich przed wyjazdem na Ukrainę, angielscy kibice poniosą symboliczną trumnę. |
Hehe. Ciekawe czy BBC wspomni o tym w swoich newsach.
@golar, daj proszę cynk jak coś zobaczysz, bo ja BBC nie oglądam - już wolę PressTV, ale najlepszym kanałem informacyjnym jaki odbieram to myślę, że jest RT.
Zaś co do samego marszu, proponuję tym łysym polskim kibicom-patriotom, którzy jeszcze nie siedzą po marszu sprzed tygodnia, niezwłocznie udać się do Doniecka! By bronić tam Honoru Polski, napierdalając tym razem na masz Angoli - za to że nas chuje 70 lat temu najpierw nie bronili przed Niemcami, a potem jeszcze na koniec sprzedali Stalinowi, upewniając się wpierw, że ci co ewentualnie mogliby mieć coś przeciw, zginą w "patriotycznym zrywie" zwanym inaczej Powstaniem Warszawskim.
Tak że mam nadzieję iż moi łysi rodacy nie są tylko tępymi rusofobami na smyczy pisu, ale faktycznie mrocznymi patriotycznymi mścicielami - prawdziwymi obrońcami Honoru Polski! Więc pierwszy etap patriotycznej akcji o kryptonimie "Honor Polski II" to obrzucenie kamieniami i petardami irlandzkiego baru "Golden Lion"... a dalej to już pełen spontan - motywacji raczej nie zabraknie, zważywszy że pochód kończy się na placu samego Lenina. Miejmy tylko nadzieję, że władze Doniecka nie pousuwały z planowanej trasy marszu znaków drogowych...