Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 20:33, 15 Cze '12
Temat postu: Tajemniczy organ
W tej prezentacji poznasz kilka mało znanych badań dotyczących pewnej szczególnej części ciała, która wytwarza najsilniejsze pole elektromagnetyczne spośród wszystkich naszych organów. Dzięki temu ten organ swoim polem wpływa na funkcjonowanie praktycznie wszystkich komórek w naszych organizmach, ale że wpływ tego pola rozciąga się także poza Twoje ciało, to może ono wpływać również na innych ludzi, a nawet zwierzęta. Po szczegóły zapraszamy do prezentacji
Serce, uczucie, miłość...
I tutaj pojawia się problem czy jestem w stanie, w którym kocham Go nie tylko z powodu dążenia do przyjemności, którą od Niego otrzymuję, ale dlatego że między nami istnieje inny rodzaj połączenia, połączenia, które oparte jest na stopniu podobieństwa właściwości, wieczności, perfekcji i na prawdzie, która obecna jest w więzi pomiędzy nami.
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 18:07, 16 Cze '12
Temat postu:
Fajny filmik, aczkolwiek autor błędnie założył, że myślałem iż to mózg, a nie serce, jest bardziej naelektryzowane.
Poza tym spoko - nie mam zastrzeżeń do tez ani wniosków.
Tak na marginesie, urządzenia do robienia EKG wynaleziono o jakieś 100 lat wcześniej niż niż te do EEG.
Mierzenie elektryczności serca wymaga o wiele mniejszej czułości niż mierzenie elektryczności mózgu - praktycznie wystarczy podłączyć woltomierz do skóry na klacie i już można rysować nim napięcie.
EEG to cięższa kmina, aczkolwiek w dzisiejszych czasach można już kupić amatorskie czujniki, wraz z oprogramowaniem, za 300 dolców.