|
Autor
|
Wiadomość |
Genezyp_Kapen
Post zebrał 0.000 mBTC Podarowałeś BTC
|
Wysłany: 22:41, 28 Mar '12
Temat postu: Rosja ściąga tysiące żołnierzy do Dagestanu |
|
|
Cytat: | Do Dagestanu, w którym nie słabnie działalność islamskiego podziemia zbrojnego na Kaukazie Północnym, Rosja ściąga dodatkowe siły. Dagestańczycy boją się eskalacji konfliktu i wybuchu wojny domowej. Chankała to rosyjska baza wojskowa położona w bezpośrednim sąsiedztwie stolicy Czeczenii, Groznego. Dotychczas wspominano o niej przeważnie w kontekście wydarzeń dziejących się w republice rządzonej żelazną ręką przez Ramzana Kadyrowa, ale 14 marca bieżącego roku było inaczej.
Nawet 25 tys. żołnierzy
"Kolumna składa się głównie z transporterów opancerzonych BTR, ciężarówek Ural i wojskowych UAZów (typ samochodu terenowego - przyp. red.). Policzyć ich dokładną ilość nie mogę" - relacjonował dla niezależnej dagestańskiej gazety "Cziernowik" jeden ze świadków zdarzenia, które zaskoczyło i zaniepokoiło cały Dagestan.
Kolumna podobno rozciągała się na 10-15 kilometrów i według niektórych mediów regionalnych w jej skład wchodziło nawet do 25 tys. żołnierzy. Z Czeczenii skierowała się na południe Dagestanu do rejonu karabudahkienckiego i graniczącego z nim od południa siergokalińskiego - obszarów uznawanych za najniebezpieczniejsze w całej republice.
Sekretarz dagestańskiej Rady Bezpieczeństwa Magomed Baacziłow przemieszczenie sił nazwał planowaną rotacją personelu, zaś liczbę przybyłych do republiki żołnierzy oszacował na 500-1000 osób. Jego słowom zaprzeczył rosyjski Minister Spraw Wewnętrznych Raszyd Nurgalijew. "Oddziały rozmieszczą się w tych rejonach Dagestanu, w których sytuacja pozostawia na dzień dzisiejszy wiele do życzenia" - poinformowała ministerialna służba prasowa. |
żródło i reszta http://konflikty.wp.pl/kat,1020229,title.....caid=1e2c7
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pszek
|
Wysłany: 23:58, 28 Mar '12
Temat postu: |
|
|
Nie wstyd ci @Genezyp_Kapen tego że powalasz sobą manipulować? w dodatek tak prymitywnie ?
Cytat: | "Kolumna składa się głównie z transporterów opancerzonych BTR, ciężarówek Ural i wojskowych UAZów (typ samochodu terenowego - przyp. red.). Policzyć ich dokładną ilość nie mogę" - relacjonował dla niezależnej dagestańskiej gazety "Cziernowik" |
chernovik.net nic takiego nie podaje,możesz się o tym sam przekonać http://www.chernovik.net/news/484/POLITICS/2012/03/29/13296
a mało że nie podaje to jeszcze pisze że
Cytat: | «Идёт плановая ротация войск. В Дагестане постоянно находятся прикомандированные на 3–6 месяцев войска, так называемые приданные силы. После того как срок их командировки заканчивается, их сменяют другие. Вот эту картину и наблюдают сегодня некоторые жители республики на федеральной трассе, а ряд некомпетентных журналистов пытается раздуть из этого нечто необычное и страшное |
"trwa planowa rotacja wojsk. W Dagestanie stale znajdują się kontyngent wojska na 3–6 miesięcy. Po tym terminie ich delegacji się kończy i następuje zmiana. Ten oto obraz obserwują dzisiaj pewni mieszkańcy republiki na federalnej trasie, a niekompetentni dziennikarze próbują z tego robić sensacje i straszyć"
Aha! i jest jeszcze coś o czym powinieneś @Genezyp_Kapen wiedzieć ( to wczorajsza za to ważna informacja)
http://translate.google.pl/translate?hl=.....md%3Dimvns
_________________ sasza.mild.60@mail.ru
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Genezyp_Kapen
|
|
Powrót do góry
|
|
|
p4lm
|
Wysłany: 10:19, 29 Mar '12
|
|
i chwała Ci za to pszek, że nas oświeciłeś bo ja np. też o tym nie wiedziałem, w takim razie co?
po co to straszonko?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 10:24, 29 Mar '12
|
|
Genezyp_Kapen napisał: | Cytat: | Do Dagestanu, w którym nie słabnie działalność islamskiego podziemia zbrojnego na Kaukazie Północnym, Rosja ściąga dodatkowe siły. Dagestańczycy boją się eskalacji konfliktu i wybuchu wojny domowej. Chankała to rosyjska baza wojskowa położona w bezpośrednim sąsiedztwie stolicy Czeczenii, Groznego. Dotychczas wspominano o niej przeważnie w kontekście wydarzeń dziejących się w republice rządzonej żelazną ręką przez Ramzana Kadyrowa, ale 14 marca bieżącego roku było inaczej.
Nawet 25 tys. żołnierzy
|
żródło i reszta http://konflikty.wp.pl/kat,1020229,title.....caid=1e2c7 |
Nie no faktycznie, na tym zdjęciu, które bynajmniej nie pochodzi z cytowanego artykułu, lecz było zrobione najpewniej w Gruzji nie później niż w 2008 roku, widać w "kolumnie" co najmniej 20tys. żołnierzy... pewnie zaokrąglili w górę do 25
@Genezyp_Kapen ja rozumiem, że ci nie wstyd, że z jednej strony przedukowujesz propagandę, a z drugiej ją jeszcze uobrazowujesz głupiemu czytelnikowi lewymi zdjęciami... przyjąłem to do wiadomości.
Ale mi by było strasznie wstyd jakbym dał przedruk wiadomości o tym że Jackowski przepowiada że "Jezus wróci jutro na ziemię" - i dodał zdjęcie Jezusa w statku kosmicznym, jako dowód.
No ale najwyraźniej, każdy ma inne standardy "szerzenia prawdy". Niestety jednak twoje mi się bardzo nie podobają, więc sorry.
@p4lm, to samo.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Genezyp_Kapen
|
Wysłany: 10:35, 01 Kwi '12
|
|
@bimi
nie będę Cię obrażał jak wszyscy którym obciąłeś limit do 1, co jest równoznaczne ze zrównaniem z popierdówką forumową, powoduje to brak możliwości wpływania na kształt forum, szerszą dyskusję itp,
Takie cięcie limitów to jest coś przerażąjącego, zwłaszcza, że decyduje o tym jeden gościu @bimi to nie jest Twoje forum, pamiętaj o tym !
Odnośnie artykułu, to uprzejmie zwracam uwagę, że pochodzi on z głównej strony ONET.PL z samej góry, centralnego miejsca, a onet to chyba pierwsza piątka jeśli chodzi o popularność. Więc tak sobie myślę, że takie artykuły czyta mnóstwo ludzi i na ich podstawie wyciąga wnioski kurwa jego mać !
Wiarygodność linka od @Pszeka http://www.chernovik.net/news/484/POLITICS/2012/03/29/13296, w dodatku pisanego cyrulicą, no sory
także na dowidzenia, było miło na forum, ale się zesrało
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 11:51, 01 Kwi '12
|
|
Genezyp_Kapen napisał: | @bimi to nie jest Twoje forum, pamiętaj o tym ! |
hehe. po powyższej wypowiedzi, muszę stwierdzić, że masz poważny problem z identyfikacją rzeczywistości - moje forum to ewidentnie nie miejsce dla ciebie. prędzej jakaś klinika, albo chociaż klasztor..
artykuł może i był na głównej stronie onet.pl, choć wątpię, bo link dałeś do WP, a google nic takiego na onecie nie znajduje, więc pewnie znowu łżesz - a tym razem se jeszcze pogrubiłeś kłamstwo.
tak czy owak, obrazek znalazłeś już sam i wkleiłeś go wyłącznie po to aby nadać cytowanej propagandzie większą wiarygodność - podkolorować.
mi to wystarcza żeby ocenić poziom prawdy w twoich postach - oceniłem go na mniej niż zero. a że nie mam limitu mniejszego niż zero, to ciesz się, że masz choć ten jeden, cobyś se mógł jeszcze popłakać nad tyranią mej okrutnej prawdy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Genezyp_Kapen
|
Wysłany: 23:09, 06 Cze '12
|
|
Posłuchaj ubecka szmato !
Twój to może być blog, a forum, to możesz sobie sprzedajna gnido jedynie prowadzić, czaisz różnicę ??
, czy taki ćwierć inteligent tego nie wyłapie ? a powiedz mi czemu nie możesz zlikwidować pisania postów, a jedynie ograniczyć do 1 ? podpowiem ci, opierasz się na phpBB forum i oni zdają soie sprawę z tego, czego ty nie możesz zinterpretować
jesteś tylko i wyłącznie sprzedawczykiem, czy sprzedajną organizacją, o czym przekonało się wielu byłych użytkowników tego forum.
siedzi taka pizdeczka na emigracji, spierdolił przed policją i gnida jątrzy. chociaż nie, czekaj.. tobie kmiotku chyba płacą za sianie fermentu i podburzanie
Spierdalaj obrażać swoją matkę, kłamliwy skurwysynku ! a nie obrażaj użytkowników tego forum (nie mam na myśli siebie)
jedyne co ci pozostało to zakładanie nowych tematów i odpowiadanie samemu sobie, co zresztą widać po frekwencji postów
acha, dalej oceniaj swoje posty na 5 ! żal mi ciebie debilku, pracuj pracuj w holandi
mały kmiotku
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 23:26, 06 Cze '12
|
|
uważaj bo ci jeszcze jakaś żyła pęknie z przekscytowania, muminku
czy ci się to podoba, czy nie, to forum jest moje - bo ja tu rządzę.
a w w holandii choć mieszkam bo w polsce mieszkać nie chcę, to w pracy akurat nie byłem już z rok - tak mi tu dobrze, frajerze
zaś ubecką szmatą to jesteś sam - w co akurat nie wątpię, żałosny ciołku. zaś twój los jest taki sam jak los każdej szmaty - ostatecznie zgnicie w smrodzie
niestety, paradoksalnie - mój, mimo że nie jestem szmatą, jest taki sam...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|