Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:50, 07 Paź '08
Temat postu: ten Księżyc
To jest link, który pokazuje co naprawdę było na tym księżycu http://www.youtube.com/watch?v=16Bus5clfrw&feature=related
1. Flaga Sztandar - widać, że napełniana jest powietrzem przy obrocie - flaga obracana jest wolno i delikatnie ale efekt napełnienia powietrzem widać.
2. efekt "przezroczystości" astronauty: skutek oświetlenia sali nagrań przez rzutnik w którym jest slajd z przygotowanym wcześniej obrazem tego co wszyscy mieli zobaczyć "lądownik" i Flaga wbita w "księżycowy" grunt.
3. Człowiek w cywilnym ubraniu szybko przechodzący - niczym duch - Odbicie od szyby przez którą wydarzenie było filmowane tzn człowiek przechodził za filmującą kamerą.
Taki był bezpośredni przekaz z Księżyca!
i teraz... jeśli rzutnik pracował i nadawał uzgodniony wcześniej obraz więc astronauta mógł spokojnie po sali nagrań biegać bez efektu poruszania obrazu flagi powietrzem.
A teraz jeszcze raz link z astronautą i wbiegającą na salę kozą ... dla porównania napełniania Flagi powietrzem przy jej obrocie, bo widzimy, że przez kozę nagranie było wykonywane w warunkach normalnych.
http://www.youtube.com/watch?v=ToH5Ocwiqbs
i jeszcze raz przypomnę w jaki sposób astronauci radzili sobie z oszukańczymi skokami ...
http://pl.youtube.com/watch?v=wdMvQTNLaUE&NR=1
To już jest wersja nieoficjalna.
Temat Księżyca zamykam bo jeszcze nie przesłałem linku z mojego podania i pewnie dlatego mam tylko 1 post dziennie.
Jeszcze posprawdzam czy są wszystkie linki... są trzy linki czyli właściwie
Wysłany: 00:20, 10 Paź '08
Temat postu:
no ten film z kozą mnie przekonał, że lądowanie na monie to ściema.
Bimi - jak nie chcesz usuwać bzdurnych postów, to przynajmniej je przenoś do działu zamkniętego, żeby ich nikt z zewnątrz nie widział.
A dostęp do zamkniętego powinni mieć ludzie z trzymiesięcznym stażem.
oczywiście jest możliwość że nie rozpoznałem ironii, wtedy bardzo autora przepraszam.
_________________ http://republika.pl/blog_fa_550912/991430/sz/zwoliludu.gif
Wysłany: 19:04, 10 Paź '08
Temat postu:
jabba napisał:
no ten film z kozą mnie przekonał, że lądowanie na monie to ściema.
Bimi - jak nie chcesz usuwać bzdurnych postów, to przynajmniej je przenoś do działu zamkniętego, żeby ich nikt z zewnątrz nie widział.
A dostęp do zamkniętego powinni mieć ludzie z trzymiesięcznym stażem.
oczywiście jest możliwość że nie rozpoznałem ironii, wtedy bardzo autora przepraszam.
Chyba nie rozpoznałeś
Twórcy spacjalnie dali kozła, jako KOZŁA OFIARNEGO...to on jest winny a nie nasa
Kozioł reprezentuje tu podswiadomośc zbiorową i jest synonimem bydła hodowlanego, któremu zabiera się zdrowy rozsądek(apollo) a aktualnie czyści się im konta z oszczędności
_________________ Piłeś...nie jedź!
Nie piłeś...napij się!
Voltar - Efekt ducha to pewnie zjawisko odbicia obrazu idącego człowieka od szyby dzielącej salę nagrań od nagrywającego kamerzysty.
Pozostaje do znalezienia cień od rzutnika bo ja go jakoś nie widzę, ale wszystko wskazuje na to, że to robota rzutnika.
Pamiętam jak w szkole nauczyciel wyświetlał jakieś wykresy i gdy przechodził przez światło od rzutnika to wyglądał jak Armstrong!!
Wysłany: 17:41, 11 Paź '08
Temat postu:
Rzeczywiście w 2:45 minucie coś wylatuje z kabiny lądownika i spada z przyśpieszeniem g=9.81mxs*2
Mało tego, ma 4 łapy i próbuje spowrotem wspinać się na drabinkę lądownika...Niestety mam za małą wiedzę aby to skomentować...czekam na moońka...on wszystko wie i nam powie....
_________________ Piłeś...nie jedź!
Nie piłeś...napij się!
Wysłany: 17:51, 11 Paź '08
Temat postu:
Delfin napisał:
Voltar - Efekt ducha to pewnie zjawisko odbicia obrazu idącego człowieka od szyby dzielącej salę nagrań od nagrywającego kamerzysty.
Pozostaje do znalezienia cień od rzutnika bo ja go jakoś nie widzę, ale wszystko wskazuje na to, że to robota rzutnika.
pisząc o efekcie ducha miałem na myśli prześwitującego kosmonautę
Wysłany: 20:10, 11 Paź '08
Temat postu:
dodam swoje 3 grosze.
mnie uczono w szkole, ze jak podskoczysz na ksiezycu to minie troche czasu zanim spadniesz - to jedno.
drugie natomiast jest to ze na ksiezycu tzw" piach" sklada sie z wiekszosci z pylu kosmicznego i ze poruszony/kopniety bedzie sie unosil nawet do 30 min.
to jest to czego mnie tak usilnie probowali nauczyc..
a to co ja mysle: w grawitacji 1/6 ziemskiej jedna sprawa to wyladowac i wystartowac, ZUPELNIE INNA sprawa to sie poruszac i wykonywac inne czynnosci...
czy ktos z waz wogole zastanowil sie nad tym 1/6 grawitacji!!! I NIE MA zadnego znaczenia czy twoj skafander i plecak wazy 5 kilo czy 50 kilogramow, dodajmy 75 kilo ciala = 125/6=21kg tak
dajmy na to 25 kg przy czym miesnie ludzkie dalej sa tak samo silne jak na ziemi, przy byle wyskoku koles powinien poleciec jak na haju...
Moja babcia skonczyla AWF potem byla dyrektorka LO, bardzo madra osoba, pamieta dokladnie jak ogladala ten Apollo Show, cieszyla sie.. ale po jakims czasie zrozumiala ze to klamstwo.. Dlatego nigdy u nas nie rozmawialo sie na te tematy, chociaz do nauki gonila mnie strasznie.
Ja jestem w 1000 000 % przekonany ze to HOAX! i basta, wiecej sie nie udzielam
_________________ www.DavidIcke.pl
"Nasze poglady sa wyuczone, co nie znaczy ze sa prawdziwe.." Bill Hicks
Wiara to Ja, a Wiedza to moj Miecz.
Wysłany: 13:32, 12 Paź '08
Temat postu:
Fanalityk napisał:
czy ktos z waz wogole zastanowil sie nad tym 1/6 grawitacji!!! I NIE MA zadnego znaczenia czy twoj skafander i plecak wazy 5 kilo czy 50 kilogramow, dodajmy 75 kilo ciala = 125/6=21kg tak
dajmy na to 25 kg przy czym miesnie ludzkie dalej sa tak samo silne jak na ziemi, przy byle wyskoku koles powinien poleciec jak na haju...
Masz rację. Już więcej się nie udzielaj, a swe prywatne przekonania o hoax powiększ do kwadratu.
Komentować pyłu lewitującego półgodziny komentować nie warto, jedynie zainteresowało mnie to "latanie jak na haju". Nie wiem, czy koleś powinien tak polecieć - jak twierdzisz, lecz przecież jest znacznie prostszy sposób na zrozumienie tego wydumanego problemu. Otóż, wystarczy sobie wyobrazić astronautę o wadze dajmy na to 80kg, wbitego w ten oryginalny kombinezon EMU o wadze również 80kg, co daje nam w sumie - 160kg. Pytanie brzmi: jak wysoko tak obciążony astronauta w kombinezonie ciśnieniowym byłby w stanie podskoczyć na Ziemi, jeśli na Księżycu zdołał podskoczyć ok. 0.4 metra?
Wysłany: 15:33, 12 Paź '08
Temat postu:
Cytat:
Otóż, wystarczy sobie wyobrazić astronautę o wadze dajmy na to 80kg, wbitego w ten oryginalny kombinezon EMU o wadze również 80kg, co daje nam w sumie - 160kg. Pytanie brzmi: jak wysoko tak obciążony astronauta w kombinezonie ciśnieniowym byłby w stanie podskoczyć na Ziemi, jeśli na Księżycu zdołał podskoczyć ok. 0.4 metra?
Wysłany: 16:19, 12 Paź '08
Temat postu:
Dajmy sobie spokój z tymi stronkami o EMU, itp.
Chodziło mi jedynie o to, że gość wbity w kombinezon ciśnieniowy ważący razem z nim 160kg, zdoła podskoczyć w warunkach ciążenia ziemskiego tylko kilka centymetrów w górę. Ale to już było i nie ma sensu do tego wracać.
Wysłany: 17:34, 12 Paź '08
Temat postu:
Cytat:
tzw" piach" sklada sie z wiekszosci z pylu kosmicznego i ze poruszony/kopniety bedzie sie unosil nawet do 30 min.
to jest to czego mnie tak usilnie probowali nauczyc..
Podaj nazwe szkoly i nazwisko nauczyciela!
Czy to ta sama, gdzie ucza, ze ziemie jest plaskim dyskiem opartym na 6 krokodylach?
Fanalityk napisał:
Moja babcia skonczyla AWF potem byla dyrektorka LO, bardzo madra osoba, pamieta dokladnie jak ogladala ten Apollo Show, cieszyla sie.. ale po jakims czasie zrozumiala ze to klamstwo.. Dlatego nigdy u nas nie rozmawialo sie na te tematy, chociaz do nauki gonila mnie strasznie.
Spytaj babci, czy wie jakie zdanie o hmm... magistrach wychowania fizycznego
ma kadra pedagogiczna dowolnej szkoly
czy to w tej szkole gdzie babcie byla dyrektorem ucza,
ze poruszony pyl w prozni opada 30 minut?
To by wiele tlumaczylo
jeszcze raz goraca prosba o namiary na ta szkole!
Powiedz jeszcze ze kiedys myslales, ze woda wrze w temperaturze 90 stopni a kat prosty ma 100 st ale... zmieniles zdanie o 360 stopni
Jakby babcia sie zamiast unoszenia nog na drabinkach i przysiadow z plecami prosto, zakuwala matematyke i fizyke, wtedy nie musiala by milczec,
bo zrozumiala by troche z rzeczy, ktore ja i ciebie wyraznie przerastaja.
Plus za to ze milczala, to swiadczy rzeczywiscie o rozwadze- nie wypowiadac sie na tematy, o ktorych nie ma sie zielonego pojecia.
Ty nie stosujesz sie do tej rady i sie osmieszasz publicznie
szczególnie polecam ludziom którzy swoją wiedze opierają na doswiadczeniach teściowej ,babci i miłosników twórczości Stanleya Kubricka
Cytat:
z takim podejściem brachu to do prawdy nie dojdziesz
chcesz przez to powiedziec że babcia ma taki dar prżekonywania
ze jesteś pewien na milion procent?
Wysłany: 14:12, 13 Paź '08
Temat postu:
nie
to byly tylko przyklady, sa lepsze dowody, chocby nagrania i zdjecia. po za tym ja nikomu nie kaze wierzyc w to co ja.
Ja stwierdzilem ze dla mnie to byl hoax, i podalem kilka przykladow..
Kazdy ma prawo wyrazac opinie i je bronic..
_________________ www.DavidIcke.pl
"Nasze poglady sa wyuczone, co nie znaczy ze sa prawdziwe.." Bill Hicks
Wiara to Ja, a Wiedza to moj Miecz.
Wysłany: 16:23, 13 Paź '08
Temat postu:
Jeśli mogę się wtrącić - szukając jakichś źródeł o księżycowym pyle nadziałem się na coś takiego
Cytat:
The poor video quality of the first moon landings was a deliberate ploy so nobody could properly examine it.
Television pictures of the Apollo 11 landing were sent directly to Earth from the surface of the Moon using the Lunar Module's antenna and power supply. This placed a restriction on the amount of bandwidth that could be transmitted. Apollo 11 was thereby limited to using a black-and-white, slow-scan TV camera with a scan rate of 10 frames-per-second at 320 lines-per-frame. In order to broadcast the images to the world, the pictures had to first be converted to the commercial TV standards. In the US, this was the EIA standard of 30 frames-per-second at 525 lines-per-frame. The pictures transmitted from the Moon were displayed on a 10-inch black-and-white monitor and a vidicon camera was pointed at the screen and the pictures were scanned at the EIA standard. A number of peculiar image artifacts were seen on the images. One set of artifacts was produced by sunlight reflecting off the astronauts and the LM onto the TV camera's lens. These reflections produced the ghostly effects perceived by the public. Other prominent artifacts were the result of spots burnt into the monitor screens from which the optical conversions were produced.
Apollo 11 was only a first step in what was to be increasingly ambitious missions, thus it was lacking in some capabilities. Among these was the ability to transmit high-quality TV pictures. Later missions, starting with Apollo 12, had enough time in the schedule to permit the astronauts to erect large freestanding dish antennae. This increased the amount of bandwidth that could be transmitted, thus allowing complex color TV pictures to be sent directly to Earth.
chyba nie pytasz by się pośmiać? Weryfikowanie zawartych informacji we własnym zakresie, ja nic nie potwierdzam, jedynie pomagam w szukaniu
Edit: film, który podał moonwalk robi wrażenie, co niektórzy na prawdę powinni się zastanowić czy sesje były w studio, na pustyni, pod wodą, na linach cz bez niczego tylko w zwolnionym tempie itd. bo widać wyraźną różnicę między skokami w spowolnionym tempie, skokami na linie i skokami przy grawitacji 1/6 ziemi i w porównaniu do oryginalnego filmu apollo bez cienia wątpliwości najbardziej kosmiczny chód przypominał prawdziwego moonwalka właśnie w samolocie. Zatem studio także musiało być zwolnione z 5/6 grawitacji. Pochopny wniosek, co nie Więcej na pierwszej stronie
Wysłany: 20:04, 13 Paź '08
Temat postu:
Powtórzę jeszcze raz post, który rozpoczął dyskusję o tym gdzie mogły być nagrywane relacje z księżyca (To jest link, który pokazuje co naprawdę było na tym księżycu http://www.youtube.com/watch?v=16Bus5clfrw&feature=related
1. Flaga Sztandar - widać, że napełniana jest powietrzem przy obrocie - flaga obracana jest wolno i delikatnie ale efekt napełnienia powietrzem widać.
2. efekt "przezroczystości" astronauty: skutek oświetlenia sali nagrań przez rzutnik optyczny w którym jest slajd z przygotowanym wcześniej obrazem tego co wszyscy mieli zobaczyć "lądownik" i Flaga wbita w "księżycowy" grunt i skaczący kosmonauta.
3. Człowiek w cywilnym ubraniu (przechodzący z szybkością piechura) - niczym duch - Odbicie od szyby przez którą wydarzenie było filmowane tzn człowiek przechodził za filmującą kamerą.
Taki był bezpośredni przekaz z Księżyca!
i teraz... jeśli rzutnik pracował i nadawał uzgodniony wcześniej obraz więc astronauta mógł spokojnie po sali nagrań biegać bez efektu poruszania obrazu flagi powietrzem.
A teraz jeszcze raz link z astronautą i wbiegającą na salę kozą ... dla porównania napełniania Flagi powietrzem przy jej obrocie, bo widzimy, że przez kozę nagranie było wykonywane w warunkach normalnych.
http://www.youtube.com/watch?v=ToH5Ocwiqbs
i jeszcze raz przypomnę w jaki sposób astronauci radzili sobie z oszukańczymi skokami ...
http://pl.youtube.com/watch?v=wdMvQTNLaUE&NR=1
To już jest wersja nieoficjalna.)
Ponieważ moja pamięć sięga aż do czasów lądowania na tym księżycu a nawet trochę dalej... więc przesłałem obraz bezpośredniej stamtąd transmisji.
Wtedy każdy telewizyjny przekaz odnośnie lądowania na Srebrnym Globie łączył się z emisją "przezroczystych" kosmonautów
Nikt "przezroczystości" nie wytłumaczył
Wtedy wytłumaczyłem to sobie tym, że kosmonauci na księżycu muszą być przezroczyści bo są na Księżycu a tam obowiązują inne prawa - tam każdy astronauta był "przezroczysty"!!
Wszystko przez nich było widać!!!
To tyle...
http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/toonseman.jpg
a to nie Ty Moniek ? Przerzucasz piasek po kocie?
dlaczego tak szczelnie się ubrałeś?
LADOWANIE NA KSIEZYCU TO PRZEPIEKNA LEGENDA I NIC WIECEJ
Wysłany: 22:53, 14 Paź '08
Temat postu:
Mam Bimi zdjęcia gwiazd na niebieskim niebie z nad Bałtyku - znalazłem po zeskanowaniu i powiększeniu - to jest jedyne wytłumaczenie.
(dla ciekawych film analogowy z 2002r. Jakieś gwiazdozbiory! )
Voltar... to co wysłeś z pytaniem o tego przezroczystego astronautę to jakiś zwykły świetlny bohomaz odbity od szyby... . Przezroczystość astronautów w 1969r. wytłumaczyłem w poprzednich postach.).
"Przezroczystość" astronautów nie była poruszana nigdzie a wszyscy ją widzieli...
Kiedyś ten temat poruszała jedna z naszych dziennikarek... i tyle ją po tym widziałem.
To jest temat, który powinien być rozpoczęty jako pierwszy w pogadankach o locie na Księżyc w 1969r. wszystko inne to szczegóły, które można pilotować różnie!!
Rzutnik optyczny w misji Apollo na "Księżycu" w 1969r i później pracował pełną parą.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2 »
Strona 1 z 2