Gówniany artykuł.
Cytat: |
Ten rodzaj tortur stosują do dzisiaj wobec kobiet między innymi siły specjalne niektórych państw islamskich. |
Niektórych. No jak ja lubię takie artykuły ktorych autor wie, ze gdzieś dzwoni, ale nie wie dokładnie gdzie. Napisałby dokładnie jakich to by miało jakąś wartość, a tak? Wogole autor raczej stawia tezę i do niej filtruje rzeczywistość:
Katoliccy księża w Polsce piętnują z ambony kobiety, które nie chodzą do spowiedzi. |
Rozumiem, że mężczyzn nie piętnują.
Żydzi w Izraelu każą swoim kobietom uczestniczyć w upokarzającym obrzędzie obrzezania synów. |
Strasznie upokarzające, co za trauma
. Ja bym raczej się zastanawiał co ma do powiedzenia właściciel ciętego siusiaka. Akurat Izrael to kraj masowo stoujący tortury, jakieś 20-40% Palestynczyków przewineły się przez tamtejsze więzienia, torturowane są dzieci - czasem do śmierci. No, ale artykuł jest pisany w myśl "nauki" gender studies, więc to odpada.
Mężczyźni w prawosławnej Rosji biją swoje żony za nieposłuszeństwo |
Miałem rację. gender studies...Pomieszanie z poplątaniem.
Trudno oprzeć się wrażeniu, że polowanie na czarownice w Niemczech przed wiekami miało dużo wspólnego z polowaniem na Żydów w XX wieku, a palenie innowierców na stosie przypomina niemieckie krematoria w Oświęcimiu. |
Artykuł jest co prawda z punktu widzenia płci, ale tu zrobimy wyjatek.
Niedawno na forum pojawił się artykuł, gdzie holokaust został wstawiony równie od czapy. Czy to naprawdę musi być jedyny punkt odniesienia i musi być tak przypominany aby przypadkiem ludzie nie zapomnieli? Czerwoni Khmerzy polujący na intelektualistów (śmierć groziła min. za okulary - zabito ponad 2 miliony ludzi. Ormianie - podobnie. Polacy - wbrew pozorom też.