W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Temat dnia  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 895
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:43, 08 Sty '07   Temat postu: Temat dnia Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś może wie skąd to się wzięło, że nagle media i rząd zajmują się lustracją księży? Media i rząd, a nawet część samego kościoła - choć mam wrażenie, że mniejsza część.
O co chodzi? PiS piłuje gałąź, na której siedzi? Ale po co?

Okazuje się, ze to o czym wiedział papież jest dziś o wiele ważniejsze od tego, że Ruscy odłączyli nas od ropy. No tak - mamy zapasy jeszcze na 80 dni, więc zaczniemy się martwić za 2 miesiące Smile A poza tym i tak nie ma się co martwić, bo ropę zawsze można przewieśc tirami. I wcale nie potrzeba od tego autostrad - wystarczą poskie drogi i mądrośc polskich polityków. Zresztą, Białoruś też dostaje po dupie, więc należy się z tego raczej cieszyć.
Szkoda tylko, że słabo chce mi się wierzyć w to, że zamierzoną ofiarą Rosji w tej sprawie jest własnie Białoruś. No, ale co nasze media mogą na ten temat wiedzieć - one nie są od tego. One są od wielgusa i lustracji kościoła. Niech siebie lepiej przelustują , ale wiadomo - to jest niemożliwe Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:20, 09 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3837947.html

Dziś miedia niewiele mówią na temat dostaw ropy rurociągiem z Rosji... Zupełnie jakby ciągle mieli zapasy na 80 dni, a przecież wiadomo, że mają już tylko na 78. Oni naprawdę wierzą w to, że Białoruś załatwi nam wznowienie dostaw ropy? Smile Naiwniacy.

Osobiście nie sądzę, aby Ruscy sami zatkali rurę - myslę, że zrobili to w porozumieniu z Białorusią. Genialny plan - wszyscy są czyści, winna jest zachłanna Białoruś, a Polska jako jedyna dostaje po dupie i o to chodzi.
I tak nie jesteśmy w stanie sprawdzic czy ropa dochodzi do Białorusi, czy nie - wiemy tylko, że nie dochodzi do nas. Zresztą, nawet jeśli to sprawdzą przy pomocy szpiegów to Rosja i Białoruś zaprzeczą i polski rząd będzie mógł im skoczyć. Bo co niby zrobi? Wprowadzi zakaz importu do Polski rosyjskiego oprogramowania? Smile

Ciekawe kiedy nasz rząd i media zaczna się tym przejmować? Bo na pewno jak będa rope dowozić statkamki to ceny wszystkiego polecą na ryj. Ale jak na razie mają najwyraźniej ważniejsze rzeczy na głowie - lustrują.
Wczoraj słyszałem że odwołali jakiegoś proboszcza bo sprzedawał SB informacje o tym kto zamiawiał msze za ojczyznę. Co za bzdura Smile Jakbym kupował msze za ojczyznę to raczej bym chciał żeby jak najwięcej osób o tym wiedziało. A tu się okazuje że nikczemy ksiądz zarabiał na rozpowiadaniu tego. To ma być takie strasznie złe?

Moim zdaniem branie pieniędzy za odprawienie mszy za ojczyznę (a nie wątpie że zamawiający płacili słono, jak zawsze w naszym kościele) jest równie niemoralne co branie pieniędzy za mówienie SB o tym kto te msze zamawiał - dla mnie to jeden pies. Ale widać dla mediów są to 2 zupełnie różne kwestie - jedna jest słuszna (czyli dobra), a druga nikczemna (czyli zła). Proszę, jaki świat w mediach jest prosty - prosty świat dla prostych ludzi: typowa walka dobra ze złem Smile

Swoją drogą potrafię sobie wyobrazic gorsze występki księży. Jak choćby prowadzenie po pijaku. Co to się nagle porobiło, że kapowanie dla SB stało się złem najgorszym z możliwych? Przecież to się niczym nie różni od współczesnego kapowania policji. A kapowanie policji jest dziś w mediach gloryfikowane. Paranoja! Smile

http://wirtualnemedia.pl/document,,16374.....etowi.html

Sorry, ale czym się niby różni Policjant od Milicjanta? Moim zdaniem niczym. Przecież to zazwyczaj ci sami ludzie: kiedyś byli milicjantami a teraz pracują w policji - jeden pies. I dalej stosują te same metody, a nawet z każdym rokiem gorsze. Dziś strzelają już do uciekających, a media mówią że tak trzeba.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:49, 11 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gospodarka Bialorusi trzyma sie tylko dzieki Rosji..... Prezydent Putin ...ktoremu zaniedlugo konczy sie czas rzadzenia Rosja musi cos wymyslic zeby dalej piastowac urzad Prezydenta....mmm..... a polaczenie Rosji i Bialorusi w jedno panstwo daloby niesamowity efekt .....moze stad ten konflikt ?..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:51, 11 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie sęk w tym, że moim zdaniem nei ma żadnego konfliktu pomiędzy Rosją a Białorusią.
Jest tylko konflikt między Rosją a Polską, w którym Białoruś stoi po stronie Rosji.
Powrót do góry
albercik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:12, 11 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to chyba wiadome(ost. post) ...
Paskudna sprawa jest bycie dymplomata, tak sadze Wink Wszystkie posuniecia musza byc przemyslane i ostrozne mimo iz wiadomo iz zamiary i poczynania innych krajow sa tak perfidne.. Confused Dobrze rozumujesz Bimi
Powrót do góry
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:06, 12 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ta sprawa ma podwojne dno.....za rok za 2 dowiemy sie .... co bylo tym 2 dnem Smile...troche cierpliwosci.....
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:21, 12 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właściwie to zaczynając ten wątek chciałem poruszyć trochę inną kwestię. Skoro wszyscy zgadzamy się co do tego, że odcięcie nas od ropy jest celowym działaniem ekipy rosyjsko-białoruskiej to czy może ktoś odpowiedzieć na następujące pytania:
1. Czy jesteśmy logistycznie przygotowani to przywożenie ropy statkami?
2. O ile podrożeje benzyna?
3. Dlaczego media milczą na ten temat zamiast podnosić alarm?

Przecież konsekwencje odcięcia nas od rury będa dla przeciętnego Kowalskiego o wiele gorsze niż wszyscy niezlustorwani księża razem wzięci. Dlaczego rząd i media, zamiast działać w interesie Polaków, zajmują się pierdołami typu lustracja proboszczów nazywając to walką ze złem???
Przecież to jakas paranoja! Walka ze złem? Smile Co to ja dziecko jestem, żeby mi wciskac kit o walce dobra ze złem? Dlaczego jebane kaczory z kolesiami trakują ludzi niczym Bush Amerykanów, gdy opowiada im o tym że wysyła wojsko na wojnę aby zniszczyć zło?
Nie wiem, ale mam wrażenie, że za komuny społeczeństwo było przynajmniej 10 razy mądrzejsze - ówczesny rząd nigdy by się nie osmielił sugerować, że walczy ze złem Smile Przecież to nawet brzmi jak bajka dla dzieci. Każdy dorosły wie, że nic nie jest całkiem czarne, ani całkiem białe - każdy dorosły, z wyjątkiem tych z rządu i z mediów. Myślę, że poziom ogłupienia Polaków przez cała tą propagandę osiągnął już stadium targedii narodowej. Tak, ze całe szczęscie że już tam nie mieszkam bo naprawde przeraża mnie to co widze codziennie w wiadomościach.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:56, 13 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co się doczytałem ropa znowu płynie i to już od kilku dni.
Jeśli to prawda to troche mnie chyba poniosła fantazja Smile No, ale zobaczymy...
Powrót do góry
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:09, 13 Sty '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

predzej czy pozniej ten temat wroci.......tak jak zakrecanie kurka Gazu czy Ropy....
Cytat:
Polska chce kupować gaz z Algierii
Minister energetyki Algierii Chakib Khelil i szefowie największej w tym kraju firmy surowcowej Sonatrach przyjadą w przyszłym tygodniu do Polski. Będą rozmawiać o ewentualnych dostawach gazu do Polski.

O wizycie donosi "Rzeczpospolita". Algieria jest jednym z największych na świecie producentów gazu skroplonego. Oficjele z Afryki spotkają się z ministrem gospodarki i zarządem Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa.

Wizyta delegacji może mieć duże znaczenie dla budowy terminalu w Świnoujściu, do którego statki mogłyby dostarczać gaz w formie skroplonej. Do inwestycji szykuje się właśnie PGNiG. Dzięki gazoportowi Polska ma uniezależnić się od dostaw z Rosji.

Terminal ma kosztować około 350 mln euro, a na początek powinien gwarantować dostawy 2,5-3 mld m sześc. gazu. Tyle PGNiG będzie musiało zakontraktować. "Szefowie spółki zapowiadają, że chcą do czasu rozpoczęcia prac, czyli przełomu 2007 i 2008 roku, zdobyć przynajmniej tzw. przyrzeczenie kontraktu od któregoś z producentów gazu skroplonego. Niewykluczone, że rozmowy z delegacją algierską dotyczyć będą uzgodnienia tego typu dokumentu. Pierwsze statki z gazem mają dotrzeć do Polski za cztery lata.
" - czytamy w "Rzeczpospolitej".
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosc.....15130.html..... a to jest bardzo ciekawe.......
Cytat:
Schroeder w finansowych tarapatach ..Konsorcjum budujące gazociąg bałtycki, którego szefem rady nadzorczej jest były kanclerz Niemiec Gerhard Schröder, ma poważne problemy finansowe. Europejski Bank Inwestycyjny (EIB) odmówił Rosji kredytu.

"Nie możemy brać udziału w tym projekcie do czasu do czasu, aż Rosja dojdzie do porozumienia ze wszystkimi przeciwnikami tego projektu, także z Polską", powiedział szef EIB Phillipe Maystadt.....

W sporze o gazociąg EIB opowiedział się po stronie przeciwników: Polska, Szwecja i kraje nadbałtyckie są przeciwne inwestycji z przyczyn ekologicznych i politycznych. Tymczasem założone przez Gazprom wraz z Wintershall, Eon-Ruhrgas oraz holenderskim Gusunie konsorcjum Nord-Stream znajduje w Niemczech poparcie zarówno starej jak i nowej koalicji. Rząd niemiecki widzi w gazociągu większe zabezpieczenie dostaw energetycznych dla Europy
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosc.....15145.html
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: