W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Niezły cyrk w tej polsce  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
6 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 2929
Strona: 1, 2, 3   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
koniec sw
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 16:57, 29 Lut '12   Temat postu: Niezły cyrk w tej polsce Odpowiedz z cytatem

Sąd Apelacyjny w Poznaniu nakazał właścicielce jednego z poznańskich klubów przeproszenie Roma, który został wyproszony z tego lokalu. Ma też zapłacić 10 tys. zł zadośćuczynienia.

W październiku 2011 roku sąd pierwszej instancji oddalił powództwo mężczyzny, choć przyznał, że doszło do naruszenia jego dóbr osobistych. Apelację złożyli obrońcy mężczyzny.

Decyzją sądu apelacyjnego kobieta, po uprawomocnieniu się wyroku, ma zamieścić na własny koszt przeprosiny w lokalnej prasie oraz na stronie internetowej klubu. Ma w nich być zawarte stwierdzenie, że Adamowi G. ograniczono dostęp do lokalu z powodu jego romskiej przynależności etnicznej.

Kobieta ma też zapłacić 10 tys. zł zadośćuczynienia na rzecz Wielkopolskiego Stowarzyszenia Kulturalno-Oświatowego Polskich Romów w Swarzędzu, a także zwrócić koszty postępowania sądowego.

O przypadkach niewpuszczania Romów do niektórych popularnych restauracji i dyskotek w centrum Poznania napisała przed rokiem "Gazeta Wyborcza".

Według gazety, gdy Romom udało się wejść do środka, wkraczała ochrona, prosząc ich o wyjście. Właścicielka lokalu, którego dotyczy sprawa, miała tłumaczyć takie zachowanie ochroniarzy faktem, że Romowie zachowują się niewłaściwie, m.in. brudzą.

http://www.wprost.pl/ar/308388/Wyprosili-Roma-z-klubu-Musza-przeprosic/

No przeciez to juz niejest normalne Shocked
Powrót do góry
Venom

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:04, 29 Lut '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No masz racje. To nie jest normalne aby ciawas pchał się na polskie balety. Do tego do sądzić mu się zachciało hehe ciekawe czy podpisać się umie Smile. Ochrona zrobiła to dla jego dobra, bo gdyby sam nie wyszedł to wewnątrz by wpierdol dostał od klienteli. Smile
koniec sw
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:18, 29 Lut '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najlepsze jest to: sprobuj sadzic sie ty zato ze ktos nie wpusci cie na balety, myslisz ze cos dostaniesz? co najwyzej wpierdol. a taki bezpanstwowiec ma wieksze prawa w twoim kraju niz ty sam. to jest pojebane Confused
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:38, 29 Lut '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właściciel może wyprosić każdego . Jeśli masz swój sklep i wywiesisz tabliczke , nie obsługuje Romów , to nie jest to dyskryminacja , tylko moje prawo jako właściciela .
Kiedyś byłem świadkiem kiedy nie wpuszczono roma do knajpy , jebany był nakurwiony w cztery dupy i w podartej koszuli ala disco lata 70te , jebany chyba sie teleportował Wink
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:04, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ordel napisał:
Właściciel może wyprosić każdego .

Nie, nie może!

Cytat:

Jeśli masz swój sklep i wywiesisz tabliczke , nie obsługuje Romów , to nie jest to dyskryminacja , tylko moje prawo jako właściciela .

Prawo właściciela kończy się na jego dupie.
Otwierając sklep publiczny nie ma prawa decydować kogo wpuści a kogo nie. Może założyć klub z członkostwem, ale publiczny sklep, fryzjer, inny punkt usługowy musi obsłużyć każdego chyb, że ów klient jest zagrożeniem, jest agresywny lub zachowuje się nieprzyzwoicie, wówczas wzywa się policję lub Straż Miejska - jak samemu za frak i wywalisz, popełniasz przestępstwo nietykalności cielesnej.
I wcale nikt nie ogranicza Twojej wolności, nadal masz wybór: możesz nie otwierać sklepu. Skoro jednak otwierasz musisz być w zgodzie z prawem. To państwo pozwala ci otworzyć sklep i jak ktoś przyjdzie ci wpieprzyć w sklepi i pi cię okraść np. w 10-ciu to państwo nie mówi, że tym co wywiesi tabliczki z literką "B" nie obsługujemy. Rozumiesz?
Biznes to nie tylko przywileje jako właściciel ale też obowiązki o czym bardzo niewiele wiedzą tak zwani biznesmeni w Polsce.

ps. jeśli by takie prawo było gdzieś na świecie, to dwie, trzy firmy z kasą w 3 dni opanują kraj!
Więc to, że nie możesz takiej tabliczki wywieść chroni też ciebie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:15, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i zajebiście.
co może jutro pan w sklepie powie jakiemuś murzynowi, żeby wypierdalał, nie sprzeda mu fajek bo śmierdzi, tak?
a sąd przyzna mu rację, że to wcale nie jest dyskryminacja, bo to jego sklep, ma prawo nie obsługiwać murzynów - to by ci pasowało, tak @ordel?

umówmy się - gość co wyprasza ze sklepu cygana ze względu na jego kolor skóry, po pierwsze jest rasistą, po drugie naraża się na wpierdol od cyganów, a po trzecie łamie prawo - bo w normalnym kraju żaden sklep nie może dyskryminować człowieka z powodu przynależności etnicznej.
czemu by to niby miało służyć i do czego mogło doprowadzić?
bo raczej ani niczemu dobremu, ani do niczego dobrego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:03, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
no i zajebiście.
co może jutro pan w sklepie powie jakiemuś murzynowi, żeby wypierdalał, nie sprzeda mu fajek bo śmierdzi, tak?
a sąd przyzna mu rację, że to wcale nie jest dyskryminacja, bo to jego sklep, ma prawo nie obsługiwać murzynów - to by ci pasowało, tak @ordel?

umówmy się - gość co wyprasza ze sklepu cygana ze względu na jego kolor skóry, po pierwsze jest rasistą, po drugie naraża się na wpierdol od cyganów, a po trzecie łamie prawo - bo w normalnym kraju żaden sklep nie może dyskryminować człowieka z powodu przynależności etnicznej.

Ja nie wiem co się stało z tymi ludźmi w Polsce?
Ktoś im z głowy zrobił basen w dodatku chyba pusty...
Poglądy rodem z amerykańskich westernów i to z ich początkówSmile Kompletnie zacofanie.
Brak wyczucia, brak oceny społecznej, brak świadomości społecznej. Ktoś im powiedział, że mogą to czy tamto lub wmówił im przy okazji nie powiadamiając, że tak nie wolno.
Ja nie wiem, ale pewnie to wina TV. I czasem się zastanawiam, czy powinniśmy współczuć czy "zjebać"?
Powrót do góry
manhattanman

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:19, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o ile prawdą jest, że rasizm w polsce jest nie na miejscu, tak z imprezami jest nieco inaczej. są jakieś z góry założone wymogi, których przestrzegają wszyscy. podobnie z kwestią alkoholu, jak gość jest najebany i niepewny też mogą sobie go wyprosić i nikt im nie powinien udowadniać, że nie mieli racji. sąd nie ma jak stwierdzić jak w rzeczywistości było, no chyba że koles mial jakiegos swiadka ze niby byl trzezwy i ubrany na galowo. takze mozna sobie zyc w poczuciu iluzji ze kazdy rowny, jednak to wszystko bedzie naginane pod widzimisie wlasciciela sklepu. zresztą idiotyczna sprawa, najebanego albo naćpanego czarnucha, latynosa czy białasa tez nie wpuszczą, do tego dochodzą błędy bramkarzy i skrywane przekonanie ze czarny zawsze gorszy, bo albo cos zajebie, albo sie z kims pobije. w sklepach tez niby ładnie pieknie, ale do dzis widac jak traktują cyganów, mają ich za zlodziei bo tak sie przyjelo, bo zawsze kradli lub żerowali na wszystkim i każdy jest do tego uprzedzony. winić ludzi za takie rzeczy to kompletna głupota, wiec ja cyrku nie widze, a raczej prostackie błędy ludzi podparte głupimi przesądami. kiedyś to minie, podobnie jak ludzka chora mentalność i strach przed odmiennoscią kulturową.

tutaj na forum też istnieje zjawisko dyskryminacji, mimo ze wszyscy udają ze niby nie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
chójaduch

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:22, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

koniec sw napisał:
a taki bezpanstwowiec ma wieksze prawa w twoim kraju niz ty sam. to jest pojebane Confused
Cygan jest takim samym Polakiem jak każdy inny obywatel RP. Zabawne są typy, które usiłują zawłaszczyć dobro wspólne i przypisać je określonej grupie wybrańców.
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:19, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goral_ napisał:
Bimi napisał:
no i zajebiście.

Ja nie wiem co się stało z tymi ludźmi w Polsce?
Ktoś im z głowy zrobił basen w dodatku chyba pusty...
Poglądy rodem z amerykańskich westernów i to z ich początkówSmile Kompletnie zacofanie.
Brak wyczucia, brak oceny społecznej, brak świadomości społecznej. Ktoś im powiedział, że mogą to czy tamto lub wmówił im przy okazji nie powiadamiając, że tak nie wolno.
Ja nie wiem, ale pewnie to wina TV. I czasem się zastanawiam, czy powinniśmy współczuć czy "zjebać"?

Przecież napisałem najebanych romów .
Pieniądz nie ma koloru .
A do tolerancji trzeba dwojga .

A tak na marginesie - wracając do tekstu - widzieliście kiedyś Roma w restauracji , kawiarni , barze itp , który wchodzi bez kubka po prośbie ? To co się dziwić że ludzie dziwnie ich odbierają , kiedy przychodzą zjeść, napić się . To jest dość rzadkie ,bo bawią się tylko romskie lovelasy , a kobiety siedzą po domach , odpoczywają przed kolejnym zapierdolem na klęczkach , albo wystawaniem na rynku bądź przy drodze szybkiego ruchu.
Skurwieli nie toleruje .
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:01, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ordel napisał:
Przecież napisałem najebanych romów .

Gdzie niby napisałeś najebanych romów? Nie widzę...
Widzę za to:
Ordel napisał:
Jeśli masz swój sklep i wywiesisz tabliczke , nie obsługuje Romów , to nie jest to dyskryminacja , tylko moje prawo jako właściciela

Zresztą, nie sil się na odpowiedź, bo dzielenie ludzi na najebanych romów i najebanych nieromów - i tak świadczy o poziomie jaki sobą reprezentujesz. I bynajmniej nie jest to poziom z którym zamierzam polemizować.

Że ktoś jest najebany, wiec odmawia mu się jakiejś usługi - nikt tego nie kwestionuje, to zupełnie normalne i praktykowane na co dzień, nie tylko w Polsce. Natomiast odmawianie komuś usługi za to że ma taki, a nie inny kolor skóry - to nawet już w Rumunii jest nie do pomyślenia... Za to w Polsce, jak widać, ogromny procent społeczeństwa ciągle uważa to za zupełnie naturalne. I nie muszę chyba dodawać, że największy odsetek tego typu poglądów jest w tzw. "służbach mundurowych", które nasz kolega Ordel z taką dumą reprezentuje Smile
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:10, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak mnie zastanawia ilu z was tolerancyjnych , zamieniło choć jedno zdanie z romem , i nie mówię o zwrocie - spierdalaj , bądź w wersji rozbudowanej - spierdalaj , nie dam ci kasy .
Romów nienawidzę za jedną rzecz : że odbierają dzieciom dzieciństwo dla kasy . Odbierając radość wieku dziecięcego wypaczają je psychicznie , dla zysku nawet fizycznie. I nie mówie tu o hardkorach , że łamią ręce , czy nogi , by więcej żebrały . Wystarczy że dziecko ma nie leczony kaszel ( co ma swoje następstwa ), po to by od babci wyciągnąć kase na lekarstwa , czy liszaja na buzi ( nie piszcie że koncerny wyzyskują dzieci w indiach do szycia piłek , czy składania gówien, interesuje mnie to co widzę na miejscu ) .
Ciekawe czy ktos czułby się komfortowo jakby obca kobieta zaglądała do wózka jego dziecka . A jak jeszcze jest to romka która czaruje , a ty w czary nie wierzysz ale czujesz sie powiedzmy mało komfortowo , gdy pochylona stara rura coś pierdoli pod nosem . Ale oczywiście wam się nic takiego nie przytrafiło , ani żadnemu waszemu znajomemu ,nie chodzicie do knajp w których mógłby pojawić się rom ( ja do takich chodzę Smile nie widziałem jeszcze roma na koncercie z ostrzejszą muzą Wink ) , a jedyny kontakt macie, to kiedy mijacie ich w drodze do pracy.
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:15, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Administratorze, mój pierwszy post nie był taki długi , by jego czytanie kończyć po pierwszy dwóch zdaniach .
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:18, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ordel napisał:
Administratorze, mój pierwszy post nie był taki długi , by jego czytanie kończyć po pierwszy dwóch zdaniach .

nie pogrążaj się.
dalej w swoim niedługim poście pierdolisz coś tylko o jakiejś teleportacji...

teraz odkręcasz że chodziło ci tylko o "najebanych romów" - ale z pierwszego posta jasno wynika, że chodziło ci o wszystkich romów. a z kolejnych postów, że jesteś rasistą jakich mało... i że wcale się nie zdziwię jak któregoś dnia banda cyganów spuści ci wpierdol. co w pewien sposób może usprawiedliwiać twoje uprzedzenia - z tym że mylisz skutek z przyczyną...
Powrót do góry
chójaduch

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:20, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierdolisz, Ordel. Cyganie mają zajebiste dzieciństwo. Tobie może się nie podobać, ale chój ich to obchodzi. Dwunastolatek jest traktowany jak dorosły. To nie oznacza, że nie ma dzieciństwa. Raczej w tzw. "cywilizowanych" spoleczeństwach przedłuża się absurdalnie długo pępowinę łączącą z rodzicami dojrzałych chłopów i dorodne nastki.

Pracowałem z Cyganami. To ludzie z zasadami. Można się z nimi umawiać "na gębę" i nikomu nie strzeli do łba polecieć w chója i zrobić z gęby cholewę.
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:48, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem tym złym , o kurwa Laughing
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:11, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chójaduch napisał:
Pierdolisz, Ordel. Cyganie mają zajebiste dzieciństwo. Tobie może się nie podobać, ale chój ich to obchodzi. Dwunastolatek jest traktowany jak dorosły.

I co może poruchać , zamiast stukać w jajo , pić alkohol, ma dziecko na utrzymaniu itd . Wcześnie może mieć dzieci co by je wystawiać na ulicy jak małpkę . Czy to nie ciekawe że , nie wspomniałeś o dziewczynkach . Ciekawe kiedy one stają sie dorosłe - też 12 lat, jak je współplemieniec w tym samym wieku przekuje ( bo niemile widziane jest wśród romów mieszanie sie z obcymi - chyba wiesz) ? Laughing
koniec sw
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 17:13, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chójaduch napisał:
Pierdolisz, Ordel. Cyganie mają zajebiste dzieciństwo. Tobie może się nie podobać, ale chój ich to obchodzi. Dwunastolatek jest traktowany jak dorosły. To nie oznacza, że nie ma dzieciństwa. Raczej w tzw. "cywilizowanych" spoleczeństwach przedłuża się absurdalnie długo pępowinę łączącą z rodzicami dojrzałych chłopów i dorodne nastki.

Pracowałem z Cyganami. To ludzie z zasadami. Można się z nimi umawiać "na gębę" i nikomu nie strzeli do łba polecieć w chója i zrobić z gęby cholewę.

No tak... a twoim zdaniem 13 letnia dziewczynka w ciazy lub juz z dzieckiem to takze zajebiste dziecinstwo? zadnej szkoly i cale zycie na zasilku. no o takim dziecinstwie marzy kazdy.
Powrót do góry
chójaduch

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:34, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie kumam - dlaczego fajnie, szczęśliwie i w ogóle zajebiscie ma dla wszystkich oznaczać to samo? Nie pojebało się w główkach? Żyją tak jak my nie potrafimy i nie możemy. Żyją jak chcą. Ich społeczność jest godna uwagi i refleksji - potrafią radzić sobie bez struktur administracyjnych. Proponuję odpierdolić się od nich i nie dyktować im schematów, którymi nas zgwałcono.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:48, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem co to ma do rzeczy jak żyją cyganie, w co się ubierają, kiedy się golą, czy używają wody kolońskiej, albo czy preferuję seks oralny nad analny...? Jak dla mnie wasze wyobrażenie cygana (będące, jak się domyślam, wynikiem jakiejś poważnej traumy z dzieciństwa), ma się nijak do tematu o którym tu mówimy - czyli do jawnej dyskryminacji, słusznie zauważonej przez sąd w Poznaniu. Szkoda tylko, że dopiero przez apelacyjny...

Każdy ma prawo robić to na co ma ochotę, tak długo, jak długo prawo mu tego nie zabrania - proste.
A dyskryminacja jakiejkolwiek grupy z powodu religii, obyczajów, poglądów politycznych, rasy, seksu, czy czegokolwiek innego - jest nielegalna i powinna być tępiona, co najmniej na równi z rozbojem. A nawet i bardziej - bo społeczne skutki tej patologii potrafią być o wiele groźniejsze niż choćby i pedofilia. Nie raz już się w historii świata krew polała po ulicach, bo ktoś przeprał mózg jednym murzynom, że są lepsi od innych murzynów - też używając takich dennych "argumentów" o cyganach co to się na najnowszych trendach w modzie nie znają.

I tak samo wy macie prawo pozwać cygana że was dyskryminuje - jak i on was.
Więc nie płaczcie jak te kurwa dewoty na bazarze, tylko zrozumcie, że rasizm i nacjonalizm nigdy w historii ludzkości do niczego dobrego nie doprowadziły - wyłącznie do rozlewu krwi. Stąd właśnie w XXI wieku prawie każdy normalny kraj ma w ustawodastwie zakaz dyskryminacji jakichkolwiek grup. Holandia ma to np. zapisane w pierwszym artykule konstytucji - zresztą pewnie nie jako jedyny kraj. My też to mamy w konstytucji, ale dopiero w artykule nr 32; na początku mamy odwołanie do Boga, które niestety nikomu jeszcze w niczym nigdy nie pomogło, ale cóż... to na pewno wina cyganów Laughing
Powrót do góry
manhattanman

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:52, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ilu z was tolerancyjnych , zamieniło choć jedno zdanie z romem

ja zamieniłem, chociaż to nie ma znaczenia, bo generalnie romowie nie muszą ze sobą rozmawiać. generalnie sam jestem mieszańcem romopodobnym, więc dokładnie zdaję sobie sprawę z tego kim są, kim jestem i jak jestem traktowany. oczywiście boją się ich, nie ufają im, bo wiedzą, że są odważni. a ilu jest dzianych romów.. to jest po prostu przepaść, ogółem nie chodzi o polską nietolerancję tylko białą rasę idiotów. ponadto rzecz rozchodzi się trochę o zazdrość, oni po prostu żyją jak prawdziwe czarnuchy w gettach - trudniej, ale konkretnie. i więcej o nich nie napiszę.

sami cyganie w porównaniu do ludzi z bliskiego wschodu to i tak jest pikuś. byś może to kwestia rozwoju, nie wiem.

-------------------------
nie szpanuj pieprzonymi artykułami, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości tylko wytłumacz się dlaczego to sumowanie oszukuje. nie prosiłem o wyruchanie mnie w majestacie cyferek, tylko miałem wyjebane na uczciwe cyferkowanie. i to ma być ten poziom? mam poprawny wynik x 2, a muszę robić reset przeglądarki by wyświetliło się na nowo. tam są jakieś błędy, dobrze obliczam i niby jest nieprawda.
Powrót do góry
Venom

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:36, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

manhattanman napisał:
tylko białą rasę idiotów

No popatrz a biali idioci zdominowali umysłowo świat co za ironia losu Smile.

Lubię te niuanse konstytucyjne zabraniające dyskryminacji w stylu "ale tylko na naszym terytorium", bo gdzie indziej poślemy im bezzałogowe samoloty i myśliwce rozjebujące ich miasta, żeby się bogacić. Porządek multikulturowości też musi być bo wpływa na korzyści gospodarcze hehe nikt tam nie myślał o względach etycznych ustanawiając prawo. Smile I właśnie sami pierw musieli stworzyć dyskryminację, niewolnictwo i dominację rasową, aby potem jej zabronić. W skrócie gdyby od początków nie było podziałów i zachowana byłaby względna symbioza to człowiek byłby człowiekiem bratem a nie człowiekiem z określoną rasą, która musi być szanowana ze względu na swą odmienność.
manhattanman

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:44, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to prawda. ja nawet nie wiedziałem co miałeś na myśli pisząc o horusie.. musiałem sprawdzić wikiepedię. wstyd czy nie wstyd, chciałbym dokończyć myśl. dar jasnowidzenia to tak naprawdę udręka. co do białej rasy to mam swój pogląd. otóż uważam, że póki mamy możliwości militarne i ludzi którzy czynią nas niewolników, to możemy kozaczyć, jednak to tylko kwestia czasu nim staniemy się pionkami w dosłownym tego słowa znaczeniu. obawiam się tego, naprawdę. napadamy jako biała rasa na cywilizację bogate w źródłą energii i to jest zgubne. bardziej określiłbym to niezbędnikiem, aniżeli przywilejem. gdy zabraknie nam wojska, staniemy się zakładnikami reszty świata. do tego niestety aktualnie zmierzamy. obym się mylił.
Powrót do góry
koniec sw
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 23:19, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Nie rozumiem co to ma do rzeczy jak żyją cyganie, w co się ubierają, kiedy się golą, czy używają wody kolońskiej, albo czy preferuję seks oralny nad analny...? Jak dla mnie wasze wyobrażenie cygana (będące, jak się domyślam, wynikiem jakiejś poważnej traumy z dzieciństwa), ma się nijak do tematu o którym tu mówimy - czyli do jawnej dyskryminacji, słusznie zauważonej przez sąd w Poznaniu. Szkoda tylko, że dopiero przez apelacyjny...

Każdy ma prawo robić to na co ma ochotę, tak długo, jak długo prawo mu tego nie zabrania - proste.
A dyskryminacja jakiejkolwiek grupy z powodu religii, obyczajów, poglądów politycznych, rasy, seksu, czy czegokolwiek innego - jest nielegalna i powinna być tępiona, co najmniej na równi z rozbojem. A nawet i bardziej - bo społeczne skutki tej patologii potrafią być o wiele groźniejsze niż choćby i pedofilia. Nie raz już się w historii świata krew polała po ulicach, bo ktoś przeprał mózg jednym murzynom, że są lepsi od innych murzynów - też używając takich dennych "argumentów" o cyganach co to się na najnowszych trendach w modzie nie znają.

I tak samo wy macie prawo pozwać cygana że was dyskryminuje - jak i on was.
Więc nie płaczcie jak te kurwa dewoty na bazarze, tylko zrozumcie, że rasizm i nacjonalizm nigdy w historii ludzkości do niczego dobrego nie doprowadziły - wyłącznie do rozlewu krwi. Stąd właśnie w XXI wieku prawie każdy normalny kraj ma w ustawodastwie zakaz dyskryminacji jakichkolwiek grup. Holandia ma to np. zapisane w pierwszym artykule konstytucji - zresztą pewnie nie jako jedyny kraj. My też to mamy w konstytucji, ale dopiero w artykule nr 32; na początku mamy odwołanie do Boga, które niestety nikomu jeszcze w niczym nigdy nie pomogło, ale cóż... to na pewno wina cyganów Laughing

Jeśli mówimy tu już o jakim kolwiek prawie to chyba właściciel klubu ma prawo wpuszczać kogo chce. A kdyby nie wpuścił normalnie białego co zdarza cię często z róznych powodów to czy ten człowiek także może zaskarżyć tego właściciela o dyskryminacje? Przecież za chwile dojdzie do tego że właściciele lokalów będą musieli wpuszczać do środka uzbrojonych po zęby muzułmanów bo jak nie to pujdą do sądu. Przecież to jakiś absurd.
Powrót do góry
manhattanman

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:38, 01 Mar '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w ameryce nie uczą was normalnie pisać?

co z tymi chemtrailsami? czy mój guz dróg oddechowych jest nimi spowodowany czy może to przez cyferki bimiego? Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2, 3   » 
Strona 1 z 3

Skocz do: