|
Autor
|
Wiadomość |
owlik
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 20:28, 31 Sty '14
Temat postu: Żydowski plus to odwrócony krzyż |
|
|
Ja pier* Jak przeczytałem o tym, że nie używają znaku +, to uznałem jeszcze za normalne, ale jak dalej zobaczyłem czym go zastąpili, to pomyślałem, że może kogoś tu zainteresuje. W sumie nic szczególnego, przy tylu historiach jakie się słyszy. Można też powiedzieć, że to najprostszy sposób zastąpienia lub pręgierz
JKM on facebook napisał: | Dla pocieszenia wszystkich – polepszyły się sondaże. Ten poniżej jest podobno wiarygodny („Millward-Brown” to dość solidna firma). Jest to jednak sondaż telefoniczny. W takim sondażu my mamy zawsze wyniki zaniżone – ludzie, wiedząc, że są namierzeni, boją się przyznawać do poparcia partii anty-ustrojowej - a PR powinna mieć zawyżone.
Dziwne. Nie jest natomiast dziwne, że prezenter TVN nazwę „KNP” pominął: http://tiny.pl/q19df (2'23”)
Pominął – bo żydo-komuna nienawidzi słowa „Prawica”, gdyż kojarzy jej się to z „Prawda”, „Prawidłowy”, „Prawy człowiek” itd. - więc odruchowo go nie używa. Podobnie w Izraelu nie używa się w arytmetyce znaku „+” - bo kojarzy się z Krzyżem:
---
A Jewish tradition that dates from at least the 19th century is to write plus using a symbol like an inverted T. This practice was adopted into Israeli schools (this practice goes back to at least the 1940s) and is still commonplace today in elementary schools (including secular schools) but in fewer secondary schools. It is also used occasionally in books by religious authors, but most books for adults use the international symbol "+". The usual explanation for this practice is that it avoids the writing of a symbol "+" that looks like a Christian cross.
(„Wikipedia”, http://tiny.pl/q199n , żydowski „plus” wygląda tak: „┴”)
Trefne słowa – i tyle. Jak się o czymś nie pisze – to tego nie ma, a przynajmniej: powinno być...
Natomiast PiS jest przez TVN faworyzowany (co zauważyłem już w wyborach w Rybniku!) - bo to partia oszustów udających Prawicę dla zmylenia wyborców.
Jednak już trzy dni temu pisałem na swoim portalu ( http://tiny.pl/q19wk ): „Niezależne biuro p.Marcina Palade też daje nam 4%. Ale to z I połowy stycznia. Obecnie pewno przekraczamy 5%.”
Proszę zauważyć wyraźną spadkową tendencję PR WCzc.Jarosława Gowina. Stara się ściągać zgranych politykierów, wywalonych ze swoich partyj. Idzie więc – co Mu przepowiadano – śladami PJN i SP. |
Linki do tvn'u nie działają, doklejam za to obrazek z newsa. Nie wiem co jest bardziej żałosne. Sondaże, wyborcy, niegłosujący Polacy czy wypowiedź JKM? Nie mam pojęcia skąd biorą się te poparcia dla SLD, PO, PSL itd. Chyba po prostu ludzie nie chcą żadnych zmian. A i wątpię czy by nie by fałszowali wyników, gdyby sterowanie poprzez TV przestało działać. W każdym razie wolałbym tego kiedyś doświadczyć, niż słyszeć o frekwencji 40%
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
owlik
|
Wysłany: 20:57, 31 Sty '14
Temat postu: |
|
|
Jak widać KNP musi pilnować nawet linków do newsów ze strony www tvn'u, bo jak umieści się je w wiadomości do 185 tysięcy "lubiących stronę JKM na facebooku", to trudno się oprzeć, by nie przestawić czegoś. Te media zmieniają adresy celowo, na swoją niekorzyść w odsłonach, byleby czyjaś wypowiedź była mniej składna.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
chójaduch
|
Wysłany: 21:51, 31 Sty '14
|
|
No masz ci los! Moja żydowska klawiatura nie ma żydowskiego plusa!! Z kompa w sumie mogę się pierdolić i wklepywać ASCII z palca. Ale może jakiś znawca żydowskich plusów podpowie mi, jak z żydowskiej klawiatury w iphonie wyciągnąć żydowski plus?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
marcinm
Post zebrał 40000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 23:24, 31 Sty '14
|
|
Żydzi kiedyś mieli w swoim alfabecie "znak plus". Kiedyś ichniejszy Taw miał kształt "krzyża".
Alfabet hebrajski wywodzi się z alfabetu fenickiego, gdzie Taw był pionową kreską i pochyloną lekko kreską w pozionie na znak krzyża.
pomoc naukowa:
W księdze Ezechiela (Ez 9,4) pojawia się zapis, że znak Taw ma być kreślony na czołach mężów sprawiedliwych.
Czasy chrześcijaństwa wzbudziły jednak wśród żydów taką nienawiść do krzyża, że zapis znaku Taw zstąpili w alfabecie hebrajskim innym "znaczkiem".
pomoc naukowa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Taw
Dzisiaj żydki zakazały używania normalnego znaku plus i używają odwróconego T, żeby ich żydkowe małe skurwysynki czasami na chrześcijaństwo nie przeszły
A żydowski plus, o którym chójaduch piszesz, to nic innego jak U+FB29:
A tutaj ciekawy żydkowy artykuł:
http://niepoprawni.pl/blog/2602/skad-ta-nienawisc-do-krzyza-slow-kilka
Cytat: | Skąd ta nienawiść do KRZYŻA - słów kilka
Izraelska policja zatrzymała czterech młodych Żydów przyłapanych na niszczeniu chrześcijańskich grobów na jednym z cmentarzy w Jerozolimie.
Żydzi uszkodzili 15 kamiennych tablic nagrobnych.
Rzecznik policji Rosenfeld powiedział też, że policja. prowadzi obecnie dochodzenie, aby wyjaśnić, czy motywem
przestępstwa była ksenofobia, czy też nienawiść religijna.
[...]
Znieważanie chrześcijańskich symboli religijnych jest w judaizmie starym obowiązkiem religijnym. Plucie na krzyż, zwłaszcza na krucyfiks i plucie gdy żyd przechodzi obok kościoła, obowiązywały pobożnych żydów od około 200 AD. W przeszłości, gdy niebezpieczeństwo antysemickiej wrogości było realne, pobożni żydzi byli instruowani przez swoich rabinów, albo pluć tak, by jego powód był nieznany, np. pluć na swoją klatkę piersiową, a nie otwarcie na krzyż czy przed kościołem. Wzrost siły państwa żydowskiego spowodował, że obyczaje te stają się ponownie bardziej otwarte, ale nie powinno popełniać się błędu: plucie na krzyż konwertytów z chrześcijaństwa na judaizm, organizowane w kibucu Sa'ad i finansowane przez rząd Izraela, jest aktem tradycyjnej pobożności żydowskiej. Z tego powodu nie jest to ani barbarzyńskie, ani przerażające, ani złe! Wręcz przeciwnie, jest gorzej, ponieważ jest tak tradycyjne, a znacznie bardziej niebezpieczne, a także, podobnie jak niebezpieczny był odnowiony antysemityzm nazistów, bo odegrał rolę w tradycyjnej anty-semickiej przeszłości.
W Izraelu nastąpiło nasilenie tej barbarzyńskiej postawy pogardy i nienawiści do chrześcijańskich symboli religijnych. W 1950 Izrael wydał serię znaczków pocztowych reprezentujących izraelskie miasta. Na znaczku Nazaretu był kościół, a na jego szczycie krzyż - prawie niewidoczny, może wielkości milimetra. Niemniej jednak, partie religijne, wspierane przez wielu lewicowych syjonistów wywołały skandal i znaczki zostały szybko wycofane i zastąpione przez niemal identyczne znaczki, z których usunięto ten mikroskopijny krzyż.
Potem była od dawna trwająca bitwa o chrześcijańskie wpływy w arytmetyce elementarnej. Pobożni żydzi wyrażali sprzeciw wobec międzynarodowego znaku ‘plus’, gdyż jest to krzyż, i być może ich zdaniem, wpływał na dzieci by przechodziły na chrześcijaństwo. Inne "wyjaśnienie" mówi, że mógłby sprawiać trudności w "edukacji" plucia na krzyż, gdyby przyzwyczaiły się do niego w swoich ćwiczeniach arytmetycznych. Na początku lat 1970 w Izraelu używane były dwa zestawy podręczników do arytmetyki. Jeden dla świeckich szkół, stosujących znak odwróconej litery "T". We wczesnych latach 1970 religijni fanatycy zwracali Partii Pracy uwagę na wielkie niebezpieczeństwo krzyża w arytmetyce, i od tamtego czasu, we wszystkich hebrajskich szkołach podstawowych (i teraz także w wielu szkołach średnich) międzynarodowy znak ‘plus’ został zakazany.
Podobna sytuacja jest widoczna w innych dziedzinach edukacji. Nauczanie Nowego Testamentu zawsze było zabronione, ale w dawnych czasach sumienni nauczyciele historii obchodzili ten zakaz, poprzez organizowanie seminariów i odsyłanie studentów do bibliotek (nie bibliotek szkolnych, oczywiście). Około 10 lat temu miała miejsce fala donoszenia na takich nauczycieli. W Jerozolimie jednej z nauczycielek groziło zwolnienie za udzielenie rady jej uczniom historii, którzy studiowali historię żydów w Palestynie ok. 30-40 AD, że byłoby dobrze, gdyby przeczytali kilka rozdziałów Nowego Testamentu jako pomocy historycznej. Zachowała stanowisko jedynie po złożeniu pokornej obietnicy, że nie zrobi tego ponownie.
[...] |
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|