Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 00:00, 01 Gru '11
Temat postu: Biblia, UFO oraz starożytni astronauci
Biblia, UFO oraz starożytni astronauci. "Bogowie Edenu" - Marcin Dachtera
Prezentacja Marcina Dachtery dokumentująca fakty świadczące o ingerencji cielesnych istot z kosmosu w naszą genetykę, rozwój i historię ludzkości. Cytaty z Biblii oraz dokumentacja fotograficzna.
Nauka unika wyjaśniania stawianych w ten sposób pytań i nie chce w ogóle brać udziału w dyskusji na temat kontaktów starożytnych z istotami pozaziemskimi. Nauka, która w swoim założeniu ma przełamywać wszelkie tabu, ale sama je tworzy. Nauka w swoim podejściu do tematu na podstawie fizycznych dowodów na istnienie bądź nieistnienie czegoś stawia poprzeczkę tak wysoko, że właściwie nie istnieje sposób aby sprostać wyznaczonym przez nią kryteriom, co sprowadza się do uniemożliwienia dyskusji na ten temat. Np. jeden z uniwersyteckich historyków uznał, że kwestia wizytacji pozaziemskich w przeszłości będzie miała naukowe podstawy wyłącznie w przypadku odnalezienia pojazdu kosmitów, odtworzenia go i wyjaśnienia rodzaju napędu jaki on używał -- wówczas historia jako nauka uzna taką kwestię za wartą rozważenia. W przeciwnym przypadku są to fantazje i nienaukowe spekulacje. To pokazuje jak wysoko naukowcy stawiają poprzeczkę tym, którzy ośmielają się włączać w naszą ziemską historię istoty z innej planety. Naukowcy zazwyczaj w obliczu tak postawionej kwestii oświadczają, że wiedzą, iż taki kontakt był niemożliwy, a zapytani skąd to wiedzą? odpowiadają z całą stanowczością, że... po prostu wiedzą... Uznając takie oświadczenie za „naukowy" argument.
Przykładem takiego zachowania mogą być uniwersyteccy naukowcy, którzy w 2008 roku, na naukowej konferencji poświęconej piramidom w Bośni, starali się uzasadnić że najstarszymi piramidami na świecie są te w Egipcie, przez co nie może być mowy o piramidach w Bośni. Tymczasem ci naukowcy, będąc wybitnymi ekspertami w dziedzinie egipskich piramid, nie mieli świadomości tego, że np. w Peru istnieją piramidy starsze od tych egipskich. Pokazuje to, jak odizolowani są naukowcy od wszystkiego, co może zmienić informacje zawarte w oficjalnych uniwersyteckich podręcznikach i jak kompromitujące jest ich zamknięcie się na inne odkrycia.
Wysłany: 14:11, 07 Gru '11
Temat postu:
Od ponad 30 lat zajmuje się tą tematyką i jest niekwestionowanym ojcem tematu: paleoastronautyki Szwajcar: Erich von Daniken. Dobrze, że i w Polsce ktoś się tym zajął.
Wysłany: 20:15, 08 Gru '11
Temat postu:
Ciekawy wykład, porusza kwestie o których jeszcze do tej pory nie słyszałem. Ciekawi mnie zwłaszcza co też takiego Amerykanie znaleźli na dnie oceanu Kojarzy się z Tunguską
Wysłany: 00:28, 09 Gru '11
Temat postu:
Dzięki z alinka za dużoDanikena nie czytałem , tylko ostatnią książkę pozdoriwenia z epoki kamiennej= w sumie to rozszerzony atlas zdjęciowy
_________________ Marcin Dachtera
Wysłany: 23:38, 09 Gru '11
Temat postu:
Ignoranctwo zgubiło już wiele dobrze zapowiadających się umysłów Marcinie. Jeśli z jakiejś dziedziny zabierasz głos, obojętnie jakiej, nawet mało popularnej, to dobrze znać klasyków. A Daniken to ojciec i klasyk tej dziedziny, warto zaznajomić się chociażby z jego książką " Oczy sfinksa" i wieloma innymi pozycjami, pozwoli to poszerzyć swoje horyzonty ale i nie popełniać błędów, które on w drodze 30 letnich badań popełnił. Nie myślisz chyba, że ktoś będąc dobrym lekarzem uczy się sam? Korzysta z wiedzy poprzedników i aktualnych odkryć, badań. To samo ma każda dziedzina bez wyjątku. Czyżby już na początku drogi gubi cię pycha?
Wysłany: 02:57, 10 Gru '11
Temat postu:
Jak Ja lubię stwierdzenia, że tylko idioci robią lub wierzą w to i tam to. Sam jesteś idiota, jeśli tak rozumujesz. xD
Ciekawe czy dostrzegłeś sarkazm
Masz się za wybrańca od oceniania?
Tak nawiasem mówiąc to tylko idioci jadają zupki chińskie. Przecież każdy wie, że to świństwo jest.
_________________ Polityka trucizną dla nas jak i naszych ojców.
Wysłany: 09:06, 10 Gru '11
Temat postu:
Nikt tu nie powiedział, że wierzy czy nie wierzy, ale że wypada znać temat jak się za niego zabiera. Jeśli wiem dużo na temat islamu to znaczy, że jestem jego wyznawczynią?
Wysłany: 09:26, 10 Gru '11
Temat postu:
Python666m napisał:
Mogę się wypowiedzieć. Dzięki. W ufo wierzą tylko idioci.
Teraz to tylko taki sam okres historii jak wtedy, gdy wierzyli w diabła.
Zgadzam się z tym stwierdzeniem, bo autorowi niechcący wyszło zdanie prawdziwe.
Ufo, to "niezidentyfikowany pojazd latający", czyli KAZDY latający obiekt, którego nie można zidentyfikować, a takich rzeczy jest bardzo dużo. Więc stwierdzenie "wiara w ufo", ma taki sam sens jak "wiara w ścianę w domu".
Może być "wiara w kosmitów", a to inna historia, faktycznie warta poznania. Osobiście rozmawiałem z ludźmi dla mnie wiarygodnym, lub w kilku przypadkach z ludźmi których relacje uwiarygodniały inne relacje, nieznanych sobie nawzajem osób, którzy widzieli niezidentyfikowane obiekty latajace.
Niezidentyfikowane, bo ani kształtem, ani zachowaniem, czy rozmiarem, nie byly podobne do niczego, co dałoby logiczne wyjaśnienie. Ale czy to byli kosmici?
Wysłany: 18:04, 11 Gru '11
Temat postu:
dziewcze złote, żebym Ja jeszcze do Ciebie pisał, to rozumiem, ale ja do Pythona trzy szóstki pisałem.
Radzę Ci mnie dodać do listy ignorowanych, bo szansa na to, że Ja się kiedykolwiek jeszcze na tym forum jakoś bardziej w temacie wypowiem jest mniej więcej tak sama, jak na to, że XTC zacznie zwracać uwagę na ortografię.
Życzę dalszych sukcesów w byciu martwym za życia. I tego też nie piszę do Ciebie Mala.,
_________________ Polityka trucizną dla nas jak i naszych ojców.
Wysłany: 15:14, 13 Gru '11
Temat postu:
No to i ja się wypowiem... Biorąc pod uwagę ogrom wszechświata i aktualne możliwości ludzkiej populacji, prędzej uwierzę w kosmitów (bo może kosmici na prawdę istnieją i potrafią więcej od nas ) niż w krzyki z piekieł
A tak poważnie... Oglądałam kilka ciekawych programów na ten temat, czytałam przeróżne publikacje włącznie z książkami Danikena (nie wszystkie oczywiście) i mam w zasadzie mieszane odczucia na ten temat, ale nie odrzucam abolutnie takiej możliwości.
Po prostu nie mam zbyt wyrobionego zdania na ten temat, a i ograniczenia w rozumieniu wszechświata często są sprawcą niedowierzania. Jednak jeśli chodzi o książki Danikena, poczytać można, są dość ciekawie i logicznie napisane.
_________________ The main cause of stress is daily contact with idiots.
Wysłany: 19:16, 13 Gru '11
Temat postu:
No to coś dla ciebie nie tylko do poczytania ale i obejrzenia, a opinię każdy wyrabia sobie sam. Mojej nie poznacie po pierwszej części daję ósmą o starożytnej baterii. Resztę sobie znajdziecie. Filmik składa się z 9 części. Miłego oglądania
Wysłany: 20:00, 30 Sty '12
Temat postu:
Marcin nie dosc ze czytasz z laptopa to kopiujesz swoje wyklady juz nie powiem od kogo ale jesli jeszcze raz zauwaze podobne cytaty zdjecia przetlumaczone z ang. na polski to skonczy sie twoja kariera moze i masz wiedze ale mow do ludzi z glowy a nie z 'kartki' jak polityk a tak w ogole bez urazy ale chyba masz nadwage to nie moja sprawa moze masz taki metabolizm ja np. jestem kosciasty po ojcu , no ok nie powienienem tego pisac.
dojebali nawet pasem planetoid co by nie mozna bylo jak uciec. czyzby nasi bogowie byli na tyle cwani zeby jeszcze kopac dziury w ziemi? a moze to galaktyczna federacja górników? a może bimi jest ćmą, a oni światłem? a później jeb i nic nie ma. czyli prąd może też kopać. jak już namierzysz świecącą hałaśliwą mrówkę to ile jest w zasadzie mozliwosci działania z samego rachunku prawdopodobienstwa. załóżmy też, że nic nie jest bezinteresowne, a surowce trza mieć i basta! albo jakim być byleby się nie narazić. ukryć się czy wyjść w pole. negacja innych cywilizacji nie tylko na ziemi? prędzej okrutna głupota albo ściema dla bezpieczeństwa własnego gniazda. miliony tryliony miejsc do zycia, setki wymiarów, ogólnych skupisk materii, które im dalej w perspektywie, tym tworzą bardziej logiczne kszałty. im bliżej patrzysz na dłoń przy czole tym bardziej okazuje się zamazana. i wszędzie to słońce: raz zabija, raz ożywia, a co jest poza nim samym? może kolejna bardziej zaawansowana energetyczna cywilizacja? ludzie od lat mówią o tym samym. niedługo zaczną mówić o zakamuflowanych hologramach, które rozjebały wtc i pentagon, by później zgnoić bankierów na rzecz kogoś wpływowego, a ostatecznie puszczać smugi kosmiczne. tak naprawdę to para wodna chroni przed słońcem, a nie metale, które absorbują temperaturę. na szczescie mnisi nie zabijają, wierzą w efekt motyla.
--------------------------------------------------------- jakieś dowody?
miliony filmów, galaktyk, legend, obserwacji, dźwięków spod ziemi, niejasności, przede wszystkim wywiadów z byłymi pracownikami organizacji wywiadowczych. wycieki wikileaks o tym, retusze z nasa, obserwacje struktur, a nawet calych miast na ksizycu i marsie, odtajnione obserwacje ufo z radarów brytyjskich, specjalny pakiet i konferencja usa na wypadek inwazji z kosmosu, organizacje seti, fema, odtajnione filmy wojskowe z okolic meksyku, piktogramy, dziury w ziemi, legendy o roswell, odtajnione filmy kbg, starozytne ryciny, przekazy biblijne, prawdopodobna hipoteza, że jezus był z kosmosu i palił zioła.
Wysłany: 04:29, 01 Lut '12
Temat postu:
Nie musisz ,,kończyć mojej kariery''. Nie ukrywam swojej inspiracji pracami Jordana Maxwella, Michaela Tsariona i Erica Johna Phelpsa. Mój wykład jest mocno rozszerzoną wersją prelekcji Maxwella z Alienevent 2009 w Los Angeles. http://vimeo.com/8632155 . No i co teraz? Zresztą welokrotnie wspominałem że wzoruję swoje wykłady na Jordanie. Myślałeś że jesteś sprytny a ja się przestraszę?
_________________ Marcin Dachtera
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2 »
Strona 1 z 2