Monty napisał: |
A moja rodzina uciekła z Wołynia spod rąk bandytów z UPA,. |
Bardzo mi przykro z powodu twoich rodzinnych "doświadczeń" ale mnie niepokoi coś więcej.
Mianowicie podejrzenie że Polska wzięła na siebie (bliżej nieznane mi) obciążenia finansowe dotyczące pomocy Ukrainie.
Tak się składa i myślę że to nie przypadek, że kilka dni wcześniej Ukrainę nawiedził Soros
http://www.forbes.com/sites/markadomanis.....g-to-work/
który już wcześniej "publicystycznie" stwierdził że z powodu "skąpstwa" Europy Ukraina zostanie utracona dla Zachodu (czytaj USA).
Ukraina to worek bez dna,można tam wpompować każdą ilość pieniędzy i wyszystkie zostaną rozszabrowane czyli trafią do kieszeni oligarchów.Tak jest od 20 lat, majdan niczego nie zmienił a nawet wręcz przeciwnie.W Europie wszyscy o tym wiedzą i nie palą się do finansowaniem Ukrainy.Szczególnie dobrze udaje się to państwom mającym w Unii silną pozycję tj Niemcom,Francuzom,Brytyjczykom,lub panstwom o zdecydowanej nacjonalnej polityce np Węgom,Czechom,Słowakom.
Ale taki cudotwór jak Polska,bez pozycji w Unii,bez nacjonalnej polityki,w dodatku kierowany przez zdrajców,mógł z wielkim entuzjazmem prymusa wziąć na siebie misję zniwelowania "skąpstwa" Europy.