Koszty opłatay za autostrady podałem prawidłowe z całą pewnością The Mikusiu za mniej jak 5 eurocentów za km po Europie autostradą czy drogą ekspresową nie pojedziesz po 2014r .
Chocbyś pisał czy to myto sryto czy pyto czy wineta czy pizdeta czy opłata czy sratatata.
.Belgowie szacują opłatę za przejazd autostradą czy drogą ekspresową na min 0.05euro za km do 0.14 eurocenta za km oczywiście za osobówkę .
będzie to zależało od norm emisji CO2.
przeczytaj uważnie ten link zobacz daty .
http://www.euractiv.pl/gospodarka/artyku.....iej-001306
będą mieli możliwośc zatem KE przyznaje tym samym . że za latek 5 wszystkie autostrady będą płatne .
wiesz co to oznacza
to są setki miliardy euro wyciągnięte z Naszych kieszeni . ja już dziś w Belgii płacę podatek za auto 800 euro robię 17tys km po autostradach tylko belgijskich czyli za autostrady następne 1000 euro mi zabiorą rocznie do tego składka ubezpieczeniowa tylko OC 600 euro .
na samo auto z paliwem rocznie 25tys przebiegu wydam
paliwo 2800euro o ile jeszcze bardziej nie zdrożeje bo dziś za 1.43 euro tankowałem
autostrady 1000Euro już od 2013
ubezp . podatek 1400E na pewno będzie drożej bo jakże by inaczej
5200 euro rocznie będą mnie kosztowały same tylko opłaty i paliwo do samochodu o parkingach już kurwa nie wspomnę.
A gdzie reszta . opony . serwisowanie . już nawet linki hamulca ręcznego nie orginalnej kurwa nie kupię bo ACTA.
Ja to jakoś przeżyje ale co z innymi np w Polsce a Tuskomatoły przecież same się pchają do wszelakich Unijnych standaryzacji przecież za 2 lata będziecie mieli to samo w Polsce co ja mam w Belgii teraz czy od 2013 roku jeszcze słodziej .
5400*4,40zł = 23.730 zł rocznie .
to tylko osobóweczka klasy C 2 letnia.
The Mike zobacz ile milionów busów do małych biznesów jeżdzi po UE przecież zajebią ich opłatami .
Ten ruch do Acta to pikuś te cymbały zrobią kilka milionów bezrobotnych zajebią rzemiosło i mały cichy biznes .
Zostaną za lat 5 już tylko wielkie jebane korporacje a zakazów będzie tyle . że wątpię . żeby można było sobie na kawałku ziemi marchewką czy pietruszkę posadzic.by nie byc posadzonym .
Kolejny podateczek na walkę z CO2 i prezencik w postaci ACTA .
cel jest jeden zbudowanie społeczeństwa zależnego od globalnych korporacji . które trzymają za jaja rząd wybrany przez niewolników . który to ma pilnowac by ktoś z za winkla nie wyskoczył i nie próbował rozjebac tego chorego systemu.
A z każdym dniem są niestety silniejsi . w Europie zachodniej już społeczeństwom zrobili naprawdę ludwika z mózgu pozostaje jeszcze tylo jedna nadzieja .Młodzież
Młodzież ta wkurwiona nie mająca szans i perspektyw na lepsze jutro .
Tylko w niej nadzieja i zdaje się . że ona jest wstanie zmienic oblicze tego świata .
Młodzieży do boju za wolnośc Wasza i Waszych dzieci
SMUTNE CZASY NAPRAWDĘ KURWA SMUTNE