Ja też jestem ateistą, a żyję w Polsce.
Nie tylko ja zresztą:
http://lista.racjonalista.pl/?s=lista
Ale w czym rzecz.
Dla mnie, ta akurat ikonka jest OK. Bo wg mnie, i każdego innego ateisty, "religie" oszukują po prostu swoich wyznawców, wyciągają z nich pieniądz. A tematyka, to prawda. Więc ikona antyreligijności jak najbardziej mi odpowiada.
Odpowiada też ikona ekologia. Gdyż prawda jest taka, że większość 'niebezpiecznych' roślin jest tak naprawdę mniej niebezpieczna niż wspinaczki wysokogórskie, a tych wspinaczek się jakoś nie zakazuje.
Istnieje wiele mitów na temat wielu gatunków roślin więc temat prawda, jak najbardziej.
Ikonka pokój Owszem.
Pierwsza również, chociaż nie interesuję się tym zbyt bardzo.
Ostatnia Ikonka jest dla mnie niezbyt trafna, jak już gdzieś wspomniałem. Lub zbyt wąska. Policja to tylko narzędzie grupy rządzącej. To w cudzysłowie bezmózgie maszyny do wykonywania brudnej roboty. Ale jeżeli policja to dlaczego nie wojsko. Wojsko nie jest lepsze. Żołnierz wykonuje tak samo na ślepo instrukcje przełożonych jak policjant.
Winę ponoszą politycy stanowiący prawo, czyli ustrój.
A wszelkie niekompetencje, pojawiają się nie tylko w policji. Trzeba też pamiętać, że policjanci niejednokrotnie pomagają ofiarom wypadków samochodowych, i wykonują inne czynności, które mogli byśmy uznać za szlachetne lub dobre. Nie mogę się podpisać pod ostatnią ikoną, chociaż nie sympatyzuję zbytnio z policją.
Jak wiadomo, dawniej szły tam zupełne bezmózgi. Później troszkę to podciągnięto i wymogiem jest matura, bo ich poziom inteligencji raził nieziemsko. Dziś są różni, jedni wyżej inni niżej. Fakt faktem, policjant to osoba, która deklaruje się, pomagać, ale i w wielu przypadkach występować przeciwko konkretnemu obywatelowi.
Dlatego mają dobre wczesne emerytury i wysokie odprawy, coś za coś. Z punktu widzenia państwa.
Ale ikony to fajna rzecz.
Moim zdaniem niegłupim pomysłem była by lista takich miniikon, przy profilu każdego użytkownika. Każdy w ustawieniach profilu zaznaczył by sobie które opcje popiera. I były by znane m.in poglądy wszystkich forumowiczów.
W kontekście forumowiczów ikon mogło by być więcej...