W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Power Of Myth  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 832
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:56, 07 Lut '08   Temat postu: Power Of Myth Odpowiedz z cytatem

Jakiś dobry człowiek poleciał mi ten film przez email.
Nie oglądałem i nie wiem kiedy znajdę czas, ale jakby tymczasem ktoś chciał obczaić i dać znać czy dobry będę wdzięczny Smile

http://www.truveo.com/Power-Of-Myth-1-23/id/749661497

Cytat:
Saw your page, nice done with translating. Do you know about Power of the Myth? Fine series from Joseph Campbell and Bill Moyers - main theme is relationship between INDIVIDUAL and the society.

Very nice for our time. I did not find english subtitles, so I'm making transcript. Just starting at the 4th part and is almost finished.

If you are interested, you could make transcript into subtitles (english). What do you say about this "deal"?

keep nice work going
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
KFI

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:35, 07 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem film rewelacyjny, pod warunkiem że interesuje Cię współczesna symbolika i psychologia w świetle mitologicznych odniesień. Dość głębokie rzeczy.

Rozmowy Campbella z Moyersem są już na polski przetłumaczone i ujęte w książkę "Potęga Mitu".
Napisy byłyby świetne, ale mi osobiście nie chciałoby się od nowa tłumaczyć Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: