Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 15:28, 05 Lut '08
Temat postu: Nowak i satanisci ciag dalszy...
tamu panu chyba NIGDY sie nieznudzi:
Cytat:
Obrazę uczuć religijnych zarzuca liderowi deathmetalowego zespołu Behemoth Adamowi Darskiemu Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami. Według szefa Komitetu Ryszarda Nowaka, Darski podczas jednego z koncertów podarł Biblię, a Kościół katolicki nazwał "grupą zbrodniczą".
W poniedziałek Komitet złoży doniesienie w tej sprawie do ministra sprawiedliwości, prokuratora generalnego Zbigniewa Ćwiąkalskiego.
Jak poinformował Nowak, do obrazy uczuć religijnych miało dojść podczas wrześniowego koncertu w gdyńskim klubie "Ucho".
Według szefa Komitetu, lider Behemotha miał wówczas powiedzieć, że "Kościół Katolicki to największa grupa zbrodnicza na świecie". Darski miał też podrzeć Biblię i rozrzucić jej kartki publiczności, która następnie je spaliła.
Nowak dodał, że doniesienie dotyczy też menedżerów klubu "Ucho", którzy "dopuścili do koncertu, byli świadkami tego wydarzenia i nie powiadomili prokuratury".
Szef Komitetu powiedział, że o zdarzeniu dowiedział się kilka dni temu od uczestników koncertu, dysponuje też jego nagraniem.
Jak przypomina Nowak, Kodeks karny stanowi, że "kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2".
Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami jest stowarzyszeniem z główną siedzibą w Szklarskiej Porębie. Funkcjonuje od 9 lat. Organizuje konferencje na temat zagrożenia ze strony sekt, szczególnie intensywnie działa w czasie wakacji. Stara się też pomagać osobom, które w różny sposób doświadczyły działania sekt.
W ubiegłym roku Komitet stworzył m.in. indeks zespołów "propagujących satanizm". Znalazł się na nim m.in. znany za granicą trójmiejski zespół Behemoth.
nie ma to jak fanatyczna wiara w to ze to co sie robi zluzy dobru...
a ja mam pytanie... czy bedac PRAWDZIWYM satanista mozna zaskarżyć kosciol katolicki, watykan i te cudne "zespoly rocka katolickiego" za "obraze uczuc religijnych"... przeciez codziennie w kazdym kosciele wykonuje sie obrzedy "bezczeszczace" ta odmiane chrzescijanstwa...
Wysłany: 16:11, 05 Lut '08
Temat postu:
Ten cały Behemoth moim zdaniem psa jest wart i te jego manifestacje, darcie Biblii, heh.. To dziecinna zabawa, że ci chłopcy jeszcze z tego nie wyrośli.. Gdyby mieli pojęcie ile tam ciekawych rzeczy można znaleźć o ich idolu, może cytowaliby biblię na koncertach Ale mniejsza o to.
To typowe zachowanie dla 14-16-latka, zajęliby się czymś mądrzejszym niż darciem Biblii, bo to lanie wody, a żeby jeszcze publika wiedziała czemu. Nergal i jego filozofie też niczego sobie, ani trochę się nie dziwię, że sprzedaje się na całym świecie. Szatan jest na topie, szatan jest cool, identyczna sprawa tyczy się Mansona (to do Oriona), oni wszyscy by chcieli, ale jak zobaczą ile z tego kasy idzie, to od razu zmieniają kierunek lotu i już teraz nie dla swoich idei, ale dla $ robią najgłupsze rzeczy jakie przychodzą tylko dzieciom do głowy, bo dzieci to potem kupują. Koszulki "zabij boga, zabij mame, zabij tate, zabij siebie", hehe. Można tylko powiedzieć "whoooaaaa, ten to jest spoko gość" jak się zobaczy kogoś z taką koszulką, no nie ?
O obrazach religijnych już nie wspomnę, czego oni od siebie chcą, chcą pogodzić religię z przeciwną religią? Fundamentaliści, fanatycy, nie ma sposobu by jedni drugich omijali, ponieważ obie religię bazują na wzajmenym opluwaniu się. Bez tego żadna się nie ostoi. A oni chcą dla siebie tolerancji..
Wysłany: 20:37, 05 Lut '08
Temat postu:
Od razu widać, że pitolisz człowieku o rzeczach o których nie masz najmniejszego pojęcia.
Ba! Śmiem twierdzić, że Twoja ocena tego zespołu, jak i całego tego środowiska muzycznego nie różni się niczym od powszechnie utartych stereotypowych sloganów. I Ty je powielasz.
Najlepszym muzycznie towarem eksportowym naszego kraju Vader, Behemoth i ...Chopin. Uważasz, że dwie pierwsze nazwy sprzedają się na całym świecie bo śpiewają o Szatanie? Co za infantylne bzdury! Poczytaj może najpierw jakieś liryki ich utworów a potem wygłaszaj opinie.
Ci ludzie wybrali taką drogę, są muzykami i żyją z muzyki więc siłą rzeczy są częścią tej komercyjnej machiny ale politykę, reklamę, prasę i gadżety załatwiają wielkie wytwórnie i koncerny. Bo Behemoth już od dawna nie wydaje pod szyldem mało znanej stajni. Bynajmniej nie dlatego, że jak sugerujesz śpiewa o Szatanie...
Co do darcia Biblii - nie popieram tego, facio mimo wszystko nie musiał tego robić. Odważnie, nie powiem, obliczenie na kasę jest tutaj co najmniej dyskusyjne, potraktował bym to jako sposób na "wyrażenie środka artystycznego". Przekaz jest oczywisty, zamierzony bądź nie i tak w rozrachunku długodystansowym przysporzy tej kapeli jeszcze większej popularności.
A specjalista wysokiej klasy od sekt Nowak? Myślę, że Nowaka nikt nie traktuje poważnie poza nim samym i może kilkoma urzędasami oszołomami.
Wysłany: 20:48, 05 Lut '08
Temat postu:
deczart napisał:
Od razu widać, że pitolisz człowieku o rzeczach o których nie masz najmniejszego pojęcia.
Ba! Śmiem twierdzić, że Twoja ocena tego zespołu, jak i całego tego środowiska muzycznego nie różni się niczym od powszechnie utartych stereotypowych sloganów. I Ty je powielasz.
Najlepszym muzycznie towarem eksportowym naszego kraju Vader, Behemoth i ...Chopin. Uważasz, że dwie pierwsze nazwy sprzedają się na całym świecie bo śpiewają o Szatanie? Co za infantylne bzdury! Poczytaj może najpierw jakieś liryki ich utworów a potem wygłaszaj opinie.
Wysłany: 21:07, 05 Lut '08
Temat postu:
morgan666 napisał:
t"Kościół Katolicki to największa grupa zbrodnicza na świecie".
Gość z Behemoth jednak ponad truizm się nie wzniósł. Wszak to co powiedział, jest dość oczywiste. Rzecz jasna, wierni będą zaprzeczać, ale może lepiej jest żyć w błogostanie wyparcia ?
Aaaa....byłbym zapomniał, że przecież są i neofici, co to odżegnują się od instytucji Kościoła , ale indoktrynowano ich jednak na tyle skutecznie, że bez boga żyć nie potrafią.
ps: To prawda, cały ten behemothowski cyrk jest śmieszny i w pewnym sensie "służy" Kościołowi, bo przecież utożsamia postać szatana z czymś przeciwnym bogu, miast olać boga zupełnie. Tak więc, chcąc nie chcąc, wpisują się w chrześcijańską metafizykę.
Wysłany: 21:47, 05 Lut '08
Temat postu:
Deczart, "od razu" to pitolą ci co "od razu" widzą wszystko. Tak jak ty.
Jasne, od zespołu po całe środowisko, tak to się wpycha niewypowiedziane słowa w cudze usta
deczart napisał:
Uważasz, że dwie pierwsze nazwy sprzedają się na całym świecie bo śpiewają o Szatanie?
re:
deczart napisał:
Co za infantylne bzdury!
Poczytałem już wcześniej ich teksty i jakoś mnie nie zachwycają i co w takim razie?
deczart napisał:
Ci ludzie wybrali taką drogę, są muzykami i żyją z muzyki więc siłą rzeczy są częścią tej komercyjnej machiny ale politykę, reklamę, prasę i gadżety załatwiają wielkie wytwórnie i koncerny. Bo Behemoth już od dawna nie wydaje pod szyldem mało znanej stajni.
Nie wiem, mam bić brawo? Jak wielkie wytwórnie to już niekomercyjne? A jak komercyjne to dobre? Zależy przez jaki pryzmat na to patrzysz. Dla przeciętnego słuchacza mało ważne jest skąd to się wzięło, czy z garażu czy z EMI Studio.
deczart napisał:
Bynajmniej nie dlatego, że jak sugerujesz śpiewa o Szatanie...
Coś ci się mocno pokiełbasiło. Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i zacytuj gdzie powiedziałem, że dlatego, że Behemoth śpiewa o szatanie, jest sławny na świecie. Nie można odłączyć anty-boskiej postawy, szczególnie z wizerunkiem behemotha, od satanizmu - siłą rzeczy i sugestii się on z nim kojarzy. No chyba, że ateizm, ale to raczej nie podchodzi pod Behemotha
Myślę, że wielkie wytwórnie zainteresowały się tym zespołem dlatego, że dobrze im szło, a rzecz nie leży w wytwórni, ale właśnie w tematyce ich muzyki.
Jak cię czytam to mam wrażenie, że jesteś zagorzałym fanem tego zespołu i trochę cię ruszyło jeśli ktoś nimi pogardził. Ale nie oczekuj od społeczeńtwa, że wszystkim będzie się podobało to co tobie się podoba. Tak, wiem, ty już o tym wiesz..
deczart napisał:
Co do darcia Biblii - nie popieram tego, facio mimo wszystko nie musiał tego robić. Odważnie, nie powiem, obliczenie na kasę jest tutaj co najmniej dyskusyjne, potraktował bym to jako sposób na "wyrażenie środka artystycznego". Przekaz jest oczywisty, zamierzony bądź nie i tak w rozrachunku długodystansowym przysporzy tej kapeli jeszcze większej popularności.
Czyż darcie Biblii nie skojarzy się znacznej większości z satanizmem? (w połączeniu z rodzajem ich muzyki, wizerunkiem i ogólną filozofią, rzecz jasna). Promują siebie na różne sposoby, a ludzie, chcąc nie chcąc, szczególnie młodzi, lubią się buntować. Taki pokaz jest silnym wyrażeniem sprzeciwu do czegoś, co komuś silnie uwiera(ło w dzieciństwie ). Tego ludzie chcą.. no co tu dużo mówić, gdyby nie chcieli to by się tym nie zachwycali.
Wysłany: 21:54, 05 Lut '08
Temat postu:
Ci od behemota mogli w końcu zrobić coś fajnego i jakąś torę czy inny talmud porwać i spalić, jakąś menorę połamać, a tym co zostanie sobie w odbytku pogrzebać. No ale do takich manewrów to trza mieć jaja, a nie wydmuszki.
Wysłany: 22:29, 05 Lut '08
Temat postu:
Kacper napisał:
Coś ci się mocno pokiełbasiło. Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i zacytuj gdzie powiedziałem, że dlatego, że Behemoth śpiewa o szatanie, jest sławny na świecie.
A co sugerujesz mówiąc "Nergal i jego filozofie też niczego sobie, ani trochę się nie dziwię, że sprzedaje się na całym świecie. "
Kacper napisał:
Myślę, że wielkie wytwórnie zainteresowały się tym zespołem dlatego, że dobrze im szło, a rzecz nie leży w wytwórni, ale właśnie w tematyce ich muzyki.
Behemoth zaczął pracę nad wyrobieniem swojej marki w 1992, nie tematyką a muzyką wypracował sobie dzisiejszą pozycję.
Wytwórnie interesują się kopiami naśladowczymi. Wystarczy, że mordę wymalujesz sobie w pandę, jesteś groźny i wychwalasz Rogatego. Tak, to się jeszcze sprzedaje. Gówniarstwo jeszcze łyka to jak świerze bułeczki.
Kacper napisał:
Jak cię czytam to mam wrażenie, że jesteś zagorzałym fanem tego zespołu i trochę cię ruszyło jeśli ktoś nimi pogardził. Ale nie oczekuj od społeczeńtwa, że wszystkim będzie się podobało to co tobie się podoba. Tak, wiem, ty już o tym wiesz..
Mylisz się kolego, nie jestem fanem Behemoth i w związku z tym mam w głębokim poważaniu czy Nergal podrze Biblię, czy ją zeżre i udławi się.
Dla mnie może tego zespołu jutro nie być - nie będę za nim płakał. Są mi kompletnie obojętni.
Lubię jedynie ich 2 pierwsze płyty przypadające na okres 1995 / 1996 reprezentujące pogańskie oblicze zespołu. (czy to te teksty czytałeś? ).
Pozdrawiam.
Wysłany: 10:28, 06 Lut '08
Temat postu:
mialem okazje poznac ten zespol i jego głownego guru i prywatnie to nie jest zły czlowiek, poza faktem ze ma dosyc rozwiazle podejscie do swiata wierzac w popularne motto "carpe diem". wiecie ze ten zespol jest znany nie tylko w Polsce - gdy bylem finlandii pierwsza rzecza jaka mi poznani mlodzi ludzie mowili na temat skojarzen z Poska to włąsnie ten zespol. nie najlepsze to swiadectwo - darci Biblii jest tylko tanim chwytem marketingowym. Na marginesie powiem ze swoj gatunek mmuzyki ten zespol reprezentuje dosyc godnie choc jak sadzac po moim nicku sympatyzuje z nieco innymi gatunkami muzycznymi. Hi hi. Ale doceniam go za ambicje choc za prezentowane poglady nie trawie.
Wysłany: 10:50, 06 Lut '08
Temat postu:
Tutaj można się dowiedzieć kim jest prawdziwy satanista
http://www.satan.pl/filozofia.php _________________ Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Tu chodzi o to żeby się sprzedać. Taki Image. To sposób na wyróżnienie się.
_________________ Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Wysłany: 13:33, 06 Lut '08
Temat postu:
Dlaczego ci pseudo artyści upatrzyli sobie chrześcijan?A to jakaś nawiedzona żydówka zrobi insalację krzyża z męskim penisem.Inny parch przywali głazem JP II i wystawi to jako sztukę lub muzyk artysta zniszczy biblię.Ja wam powiem dlaczego ,bo jak słusznie Jabba wcześniej zuważył żeby zrobić coś t/zw "przytupem" to trzeba mieć jaja.Gwiazda dawidowa z waginą w środku,mojżesz przygnieciony telewizorem,podpalenie tory , kazdego kto odważy się tworzyć tego typu "sztukę"spotka tylko jedno ,bankrucja i koniec kariery.Nie wspomniałem o islamie ,ale żeby sobie żarować czy obrażac wyznawców Mahometa trzeba oprócz jaj jak arbuzy mieć niepokolei w głowie
Wysłany: 14:29, 06 Lut '08
Temat postu:
Merdek, albo rżniesz, za przeproszeniem, głupa z premedytacją, albo coś Ci umknęło.
To chyba jasne, że penis wiszący na krzyżu ma oznaczać wyparcie się seksualności, które niejako wpisane jest w chrześcijaństwo. To też zasługa Platona, który pierdolił jak nawiedzony o więzieniu dla duszy, jakim jest ciało. Za pomocą takich antyhumanistycznych twierdzeń, tworzono kiedyś podwaliny pod rozwój naszej POPularnej religii.
Wagina w środku gwiazdy dawidowej ?
A co to miałoby niby oznaczać ? Uczepiłbyś się przynajmniej obrzezania - bo to ma sens. Wszak pozbawić mężczyznę powięzi napletka z żołędzią, to mniej więcej tak, jak okaleczyć clitoris u kobiety.
Wysłany: 14:46, 06 Lut '08
Temat postu:
Widzisz Tomkiewicz ja nie wiem co by to miało ozaczać .Taki przykład dałem ,( może dlatego że tylko po kondzieli jest się 100% żydem)ale przyznasz chyba że wyparcie się seksualności można przedstawiac w inny sposób .Uderz w stół a nożyce... .Ty nie jesteś oburzony faktem że chrześcijanie są atakowani, poniżani i ośmieszani,tylko że ja napisałam o waginie w środku gwiazdy dawidowej.
Wysłany: 16:09, 06 Lut '08
Temat postu:
Tomkiewicz napisał:
Wagina w środku gwiazdy dawidowej ?
A co to miałoby niby oznaczać ?
Widzisz Tomkiewicz w rodzinach żydowskich panuje MATRIARCHAT. Tzn w rodzinie rządzi kobieta. do tego stopnia że bycie żydem potomkowi może przekazać tylko matka. jak np żydówka puści sie z gojem to ich dziecko będzie żydem. Jak żyd z gojką to dziecko żydem nie będzie.
Wagina na gwieździe Dawidowej oznacza uwielbienie dla roli kobiety w społeczności żydowskiej. Jest to oddanie jej boskiej czci i podziwu dla żydowskich kobiet które muszą nieraz to robić z gojami aby mieć normalne i zdrowe żydowskie dzieci.