Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 10:23, 07 Wrz '11
Temat postu: B. minister: dopuścić do użytku marihuanę
Wczoraj gościem czatu z użytkownikami Onet.pl był b. minister zdrowia Marek Balicki. Odpowiadał on m.in. na pytania dotyczące związków partnerskich, równouprawnienia oraz legalizacji narkotyków. Balicki zapytany o to, jakie jest jego zdanie na temat obowiązującej ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii powiedział: "Mam nadzieję, że moje stanowisko jest znane. Restrykcyjna polityka do niczego nie prowadzi, natomiast przynosi dodatkowe szkody. Na początku należy całkowicie odstąpić od karania posiadania na własny użytek i dopuścić marihuanę do celów leczniczych".
Były minister zdrowia opowiedział się także za tym, aby pieniądze, które są przeznaczane na ściganie osób, które posiadają narkotyki na własny użytek, wykorzystać na "mądrą edukację".
Internauci pytali też między innymi o to, czy badania na obecność przeciwciał HIV powinny być obowiązkowe u kobiet we wczesnym okresie ciąży. - Ważne pytanie, gdyż podjęcie leczenia redukuje możliwość zakażenia dziecka prawie do zera. Natomiast nie podjęcie leczenia grozi zachorowaniem w 40 procentach. Badanie w tym przypadku jest nie tylko w interesie matki, ale przede wszystkim dziecka. Na pewno warto się badać. Natomiast czy to ma być obowiązek prawny? Racjonalne argumenty przemawiają, że tak. Mieści sie to również w granicach Konstytucji – stwierdził były minister.
Jeden z użytkowników portalu Onet. zapytał wprost czy projekt aborcyjny i ustawa legalizująca związki partnerskie to tylko "umizgi" polityków przed wyborami, czy faktycznie można liczyć na wprowadzenie tych ustaw w życie.
Balicki odpowiedział: "Ustawa o związkach partnerskich - dobrze że projekt znalazł się w Sejmie. Jeśli "umizgi" miałyby doprowadzić do jej uchwalenia - to chyba o to chodzi. Jaka jest alternatywa? Może dzięki temu w następnej kadencji uda sie ja uchwalić. Natomiast projekt ustawy o świadomym rodzicielstwie był odpowiedzią na skierowanie przez Sejm do dalszych prac absurdalnego projektu obywatelskiego zakazującego aborcji nawet w przypadku zagrożenia życia kobiety. Wiedzieliśmy, że nie ma szans. Ale konieczne było pokazanie, że trzeba liberalizacji a nie zaostrzenia" – mówił b. minister zdrowia.
Wysłany: 15:46, 07 Wrz '11
Temat postu:
Nie wieżę kurwie, pamiętam jak miał pretensje , do obecnej minister zdrowia , że nie zakupiła szczepionek , jak była afera z jakąś epidemią .
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Wysłany: 16:33, 07 Wrz '11
Temat postu:
co pamięć? chyba sobie kpisz, albo nie palisz często.
_________________ Uwaga - Wypowiedzi autora posiadają jedynie wydźwięk satyryczny celem obnażenia ludzkich lęków i obsesyjnych zachowań społeczeństwa.
Wysłany: 17:37, 07 Wrz '11
Temat postu:
skun ryje beret i pamięć może paść, prawdziwe ziele jest stoprocent zdrowe
dziś czytałem że pis oskarżał psl że głosowali za legalizacją miękkich narkotychów, więc ożeszkurwać. nie ma o czym mówić z tymi ludźmi
_________________ nie ma żadnej prawdy, wszystko jest tym samym, wielu się załamie, wielu parsknie śmiechem, to wszystko jedno
Wysłany: 18:02, 07 Wrz '11
Temat postu:
Przestańcie chrzanić. Zioło ma wpływ na pamięć krótkotrwałą i żadnym zaklinaniem rzeczywistości tego nie zmienicie. To, że jest zdrowsze niż alkohol nie znaczy, że jest "stuprocentowo zdrowe". A co to znaczy, że skun ryje beret a prawdziwe ziele jest zdrowe? Bo chyba mam do czynienia z nastolatkiem, który pojęcia nie ma co to tak naprawdę jest skunk.
Jako palacz zioła z siedemnastoletnim stażem zapewniam Was, że podawanie prawdziwych informacji (zarówno pozytywnych jak i negatywnych) jest o wiele lepsze niż uprawianie propagandy nie różniącej się niczym od tej z rządowych ulotek.
Wysłany: 18:28, 07 Wrz '11
Temat postu:
zioło ryje banie . Jakby było 100% zdrowe to by tego nie zabraniali chociaż jak się uczepić to połowę rzeczy można by zakazać ,np makaron za zbyt dużą ilośc węglowodanów ;p
Mówiąc serio miałem styczność z kimś kto nałogowo palił hodowaną przez siebie Marijuanę więc była czysta w pełni ,a jednak po 2 latach ja mówię coś do gościa a on się pyta mnie o to za 5 minut .Po jakimś czasie powraca do tego samego momentu ,bo nie pamiętał co mu odpowiedziałem na pytanie już dwa razy.Marijuana NIE JEST zdrowa jak to niektórzy mówią! Może i jest fajny stan ,ale ja nigdy nie paliłem i nie zamierzam ,bo wiem czym to grozi ,a ja i tak mam słaba pamięć. Poza tym nie pierdolcie ,ze legalizacja jest dobra ,bo porobią rządowe farmy tak jak w niektórych krajach zrobili i tam(w kraju po legalizacji), każdy gram zioła jest opodatkowany a te pieprzone dusigrosze z rządu jakby mogły to by nawet wasze sranie na kilogramy w ciągu roku opodatkowały (za przeproszeniem ,ale taka jest prawda). Kto ma dostać narkotyk to go dostanie i żadna legalizacja nie jest potrzebna . Najlepszym dowodem na to jest fakt ,że nigdy nie miałem nawet ćwiartki grama/dymka/jednostki narkotyku w żadnej postaci w ciele ,a na oczy widziałem już chyba wszystko od marijuany począwszy poprzez amfetaminę i heroinę ,a na pigułach i grzybach skończywszy. Takie już mamy społeczeństwo i nic się nie da z tym zrobić. Może chociaż jakby była ta jebana legalizacja to popaprańce ,śmiecie ,mówiąc najprościej margines by się zaćpał na śmierć ,a innym zakazany owoc przestałby smakować. Jestem uczniem i mogę ze stu procentową pewnością wam powiedzieć ,że obecnie uczniowie większości szkół palą nałogowo marijuane przynajmniej 3 razy w tyg ,a średnio 3-7% uczniów przeciętnej szkoły to rasowe ćpuny ,które skończą ze strzykawką w "kablach" ,albo pigułami w pysku martwi nie mając siły zaaplikować sobie następnej dawki ,bo zabraknie im sił . Pomimo ,że moja szkoła jest jedną z najlepszych i najlepiej wyposażonych szkół technicznych w Polsce to widzę jak jest źle i ,że z roku na rok coraz gorzej. Według mnie legalizacja nie jest dobra ,bo Polska to taki specyficzny kraj ,gdzie wszystkiego się nadużywa x4 (alkohol ,papierosy,marijuana) i brak legalizacji powstrzymuje ludzi ze słabą psychiką przed podjęciem ryzyka dla frajdy bycia naćpanym ,a wydaje mi się ,że to właśnie ludzie ze słabą psychiką i brakiem umiejętności radzenia sobie z problemami zaczynają od zioła ,a kończą na czymś zajebiście mocnym. Już nieraz widziałem tę "drogę" u moich znajomych . Na potwierdzenie powiem wam ,że w mojej 25 osobowej klasy obecnie jest około 18 osób palących papierosy z czego około 14 pali kilka razy w tygodniu zioło ,a z tych 25 około 8 osób brało fetę (niektórzy przy mnie na lekcji j.Polskiego) to jest moje doświadczenie i zdanie nt legalizacji
EDIT
skun jest dużo mocniejszy więc tetrahydrokanabinol znany skrótowo THC jest zawarty w takiem ziele w większej ilośći dzięki czemu można swój mózg zabić jeszcze szybciej
A tak wgl to fajny nick Peyot (chyba jedyny narkotyk ,który mógłbym zażyć z ciekawości ,gdzieś pod koniec swojego życia )
Wysłany: 18:52, 07 Wrz '11
Temat postu:
Hank napisał:
Według mnie legalizacja nie jest dobra ,bo Polska to taki specyficzny kraj ,gdzie wszystkiego się nadużywa x4
Kolejny co dał sobie nasrać do łba że Polak jest gorszy i to razy 4 niż przeciętny inny mieszkaniec planety ...
Jak wy możecie powielać tą żydowską propagandę ...
_________________ Gaza Strefa śmierci
Wysłany: 19:23, 07 Wrz '11
Temat postu:
ale ja nie oceniam tego ,że przeciętny polak w wiek 14 - 22 jest 4 razy gorszy w przypadku używek od innych narodów, na podstawie danych ,wiadomości ,propagandy tylko na podstawie tego co widzę ,bo wciąż jestem w szkole średniej tyle ,ze technikum .Chodzisz jeszcze do szkoły ,że wiesz jak wygląda życie przeciętnego ucznia? Jeśli nie to wypierdalaj z takimi tekstami. Zresztą ludzie w przedziale wiekowym sami sobie na to zasłużyli i każdego dnia mi to pokazują ,a ja jako jedna z nielicznych osób ,które bardzo mało piją nie palą nie ćpają bardziej się czuję jak widz w teatrze a nie człowiek żyjący na tej planecie ,bo wszyscy "aktorzy" wokół mnie grają destrukcyjną rolę bohatera dramatu ,a ja patrzę z boku na to jak oni się niszczą.
Wysłany: 20:14, 07 Wrz '11
Temat postu:
peyot napisał:
Bo chyba mam do czynienia z nastolatkiem, który pojęcia nie ma co to tak naprawdę jest skunk.
jako palacz zioła z siedemnastoletnim stażem zapewniam Was, że podawanie prawdziwych informacji (zarówno pozytywnych jak i negatywnych) jest o wiele lepsze niż uprawianie propagandy nie różniącej się niczym od tej z rządowych ulotek.
nie chodzi mi o skunka jako np ruderalis skunka odmianę, tylko o skuna - zanieczyszczone ziele, z ulicy gówno z amfetaminą bądź innym badziewiem, nie da się ukryć że wynalazki krążą w tych workach
poza tym absolutnie zgadzam się z powyższym pamięc krótkotrwała nawala, ale nie uszkadza się dosłownie, po odstawieniu ziela, np. po wypaleniu calego zbioru po 2 -3 tygodniach wraca ona do normy, nie ma negatywnego wpływu, to nie trwałe uszkodzenie. dlatego uważam że ziele jest sto procent zdrowe
poza tym Peyotl.
owszem, meskalina, psylocybina i dmt powinny być tak samo legalne, wraz z canabisem.
_________________ nie ma żadnej prawdy, wszystko jest tym samym, wielu się załamie, wielu parsknie śmiechem, to wszystko jedno
Wysłany: 20:43, 07 Wrz '11
Temat postu:
Naznaczony napisał:
owszem, meskalina, psylocybina i dmt powinny być tak samo legalne, wraz z canabisem.
Oczywiście, że tak.
Powinny być legalne, podobnie jak butapren, muchozol, denaturat i inne.
Ludzi traktuje się jak debili.
Zresztą ogromna ilość silnie halucynogennych roślin jest nadal legalna, jak chociażby naszych krajowych, jak pokrzyk wilcza jagoda czy lulek czarny. Poza tym legalne są również rośliny o działaniu podobnym do marichuany, jak kratom.
Tak naprawdę nie zakazuje się tego co jest niedobre, tylko zakazuje się tego co jest popularne !
Dopiero niedawno polski rząd zdelegalizował kilkanaście roślin, w tym mocno halucynogennych, przy których marichuana, to kaszka z mleczkiem. A zdelegalizował je nie dlatego, że były szkodliwe, tylko dlatego, że zaczęły się robić popularne.
Ale tak naprawdę, to ta delegalizacja była pod kątem "sklepów z dopalaczami". Nie mówię o marichuanie, tylko o pozostałych roślinach. Typowo wymierzona w ich działalność akcja.
_________________ Zobacz też tutaj
Wysłany: 20:57, 07 Wrz '11
Temat postu:
Hank napisał:
ale ja nie oceniam tego ,że przeciętny polak w wiek 14 - 22 jest 4 razy gorszy w przypadku używek od innych narodów, na podstawie danych ,wiadomości ,propagandy tylko na podstawie tego co widzę ,bo wciąż jestem w szkole średniej tyle ,ze technikum .Chodzisz jeszcze do szkoły ,że wiesz jak wygląda życie przeciętnego ucznia? Jeśli nie to wypierdalaj z takimi tekstami. Zresztą ludzie w przedziale wiekowym sami sobie na to zasłużyli i każdego dnia mi to pokazują ,a ja jako jedna z nielicznych osób ,które bardzo mało piją nie palą nie ćpają bardziej się czuję jak widz w teatrze a nie człowiek żyjący na tej planecie ,bo wszyscy "aktorzy" wokół mnie grają destrukcyjną rolę bohatera dramatu ,a ja patrzę z boku na to jak oni się niszczą.
To skąd wiesz że w Angielskim, Niemieckim, Wenezuelskim ,Portugalskim ,Izraelskim, Rosyjskim czy Norweskim jest Lepiej ?
i to 4 X lepiej ??? Ja nie mam nic przeciwko temu abyś napisał że w Polskich szkołach 90% to stado debili z MP3 na uszach i chipsami i redbulem z wkładką w dłoni i bez jakiejkolwiek świadomości czy chociażby potrzeby jej posiadania ...Ale nie pisz że jesteśmy gorsi od innych bo tak usłyszałeś i nie pamiętasz gdzie ...W europie nie byłem tylko w Monaco i na Malcie resztę udało mi się odwiedzić w niektórych krajach byłem dosyć długo z moich obserwacji wynika że nie jesteśmy w niczym ani 4 razy lepsi ani 4 razy gorsi wszędzie jest proporcjonalna masa debili którym podobnie jak tobie wmówiono że należą do gorszego stada ...
Ps. Nie pisze tego aby cie obrażać. Fajnie że nie ćpasz i że widzisz cały ten syf ale zapewniam cię on nie jest domeną Polskiej młodzieży tym bardziej że nie ma już Polskiej młodzieży jest niestety "EUROPEJSKA" zgodnie z programem zresztą ...
_________________ Gaza Strefa śmierci
Wysłany: 22:37, 07 Wrz '11
Temat postu:
ja byłem w kilku krajach zagranicznych takich jak Włochy ,Grecja ,Chorwacja ... I szczerze mówiąc nie widziałem w nich nic złego . Może dlatego ,że to były kurorty tak jak Sopot czy Gdańsk ,ale w Polsce na pierwszy rzut oka widać ,że jest pełno meneli nie to co za granicą. Jak się pójdzie do polskiego klubu widać masę ćpunów tylko trzeba wiedzieć gdzie (nie) iść. Na szczęście są kluby ,które trzymają wciąż poziom. W innych krajach w ,których byłem nie zauważyłem ani meneli ani ćpunów ,jednak... Bułgaria tam diler stoi chyba przy każdej dyskotece albo siedzi w środku więc z mojego doświadczenia wynika ,że najbliżej nam właśnie do nich.
Nie wiem co dokładnie się stanie po legalizacji ,ale wydaje mi się ,że:
- Na pewno spadną bardzo mocno ceny zalegalizowanych narkotyków ,bo rząd otworzy swoje farmy . To pomaga kontrolować ilość zielska w kraju. Znajomy ,który notorycznie pali ,ale ogarnia nieźle temat mówił ,że takie farmy istnieją w Holandii( Bimi jeśli możesz to potwierdź ,a jak złe mam informacje wyprowadź mnie z błędu) i w Czechach oraz wielu innych krajach ,gdzie jest legalizacja.
- Skoro rządowe farmy to i opodatkowanie będzie od narkotyku ,ale ceny wciąż będą bardzo niskie.
Wątpię ,żeby doszło do legalizacji ,bo polskim mafiom to nie na rękę. Popyt na ich towar spadnie szczególnie za taką cenę jaką oni mają. ( Jakby ktoś nie wiedział diler ze szczytu piramidy kupuje np. gram zioła za 2-5 złotych ,a cena 25-30 wynika z całej rzeszy pośredników ,których towar po prostu nie może ominąć ,bo doszło by do walk o wpływy i terytoria rozprowadzania) Oni mają na tyle kasy ,żeby przekupić polityków ,żeby nie doszło do legalizacji.
A co do tego x4 to nie miałem na myśli konkretnego kraju . Chodziło mi o odstępstwo od jakiejkolwiek normy. Kiedy zdrowy umiar to jedno piwo na 2-3 dni to Polak musi ugadać się z sąsiadem na cały sześciopak. Nie mówię ,że jesteśmy gorsi od kogoś ,a ktoś jest od nas lepszy.
Wysłany: 05:57, 08 Wrz '11
Temat postu:
Hank ale Ty pierdolisz... i jeszcze liżesz dupsko bimiemu. gram zioła w hurtowni nigdy nie będzie kosztował 2 złote, chyba że brałbyś 2 tony
Wysłany: 13:51, 08 Wrz '11
Temat postu:
no dobra. nawet jeśli zioło ma wpływ na pamięć (a ma) to czy jest to powód żeby nazywać ją narkotykiem, na równi z choćby jakże popularną amfetaminą? Czy jest to powód, aby zakazać weed'u i ganiać dzieciaków po sądach? Mamy jeden minus marihuany. znalazłoby się jeszcze no... góra 2. Gdyby zniwelować je plusami jakie daje zioło to zestawienie już wychodzi na plus. gdyby postawić to zestawienie z zestawieniem alkonarko to "OGROMNY WPŁYW KONOPI NA PAMIĘĆ" zostaje gdzieś daleko w cieniu.
zabrońmy słuchania muzyki bo ma to niekorzystny wpływ na słuch! przynajmniej kumpel ma kuzyna który zna kolesia którego matka ogłuchła podczas słuchania muzyki! No dobra... radia. Ale to też się liczy! -.-
Wysłany: 18:27, 08 Wrz '11
Temat postu:
Naznaczony napisał:
Hank ale Ty pierdolisz... i jeszcze liżesz dupsko bimiemu. gram zioła w hurtowni nigdy nie będzie kosztował 2 złote, chyba że brałbyś 2 tony
Po pierwsze nie liże mu dupy tylko z tego co pamiętam mieszka w Holandii więc ma trochę więcej do powiedzenia na temat sytuacji w tym kraju. Ja mogę mieć niesprawdzone informacje. Hodowałeś kiedyś zioło ,że wiesz ile kosztuje produkcja 1 grama? Bo ja Ci powiem ,że jeden krzak pryskany nawozem pod naprawdę wydajną lampą może dać do 800 gramów zielska pod warunkiem ,że ktoś się zna na hodowli. Ile wydasz na nasiona jednego krzaka 5 albo 6? to masz około 40 złotych na nasiona . Dodaj sobie nawóz wodę i światło to wyjdzie Ci mniej więcej 25 ziko na żarówkę 100W w miechu , powiedzmy ,że za wszystko z nasionami woda prądem i nawozem zapłacisz 100 złotych. Na jednym krzaku jest w takim razie czysty zysk 1500 złotych. Dobry diler albo ma sprowadzaną droższa to wiadomo ,że nie zapłaci 2 zł tylko więcej ,albo krajowa pierwotnie kosztuje od 2-4 złotych maks.Sadzi się nie jedną ,a kilkadziesiąt krzaków więc wtedy oszczędzimy na nawozie od razu ,bo kupimy hurtowa ilość ,a nie na jedne krzak. Tylko ,że do takiego dilera nie dotrzesz ,bo po prostu jesteś cienias i nikt Ci nie da namiaru na "centralę" (takowe są w wielu miastach i to tam rozdziela się dragi ) no chyba ,że wejdziesz do biznesu i zrobisz ogromny obrót to w końcu dotrzesz do samej góry piramidy. U osiedlowego diler a,który ma zioło po cenach 25 zł najczęściej najlepiej widać jakie są przeskoki w cenach ,bo już nieraz słyszałem od kumpli ,że za 5 gramów jeden jest gratis ,czyli nasz osiedlowy musi mieć taką marżę ,że może sobie pozwolić na taką zachętę dla klientów ,a gdyby kupował zioło od zwierzchnika za 22 złote to by mu się to nie opłacało. Wniosek prosty ceny zioła wraz z kolejnym pośrednikiem szybko lecą do góry więc zwierzchnik naszego przykładowego dilera osiedlowego musi mieć "gieta" za jakieś 15 złotych może.
@Lestar muszę Cię zmartwić ,ale od koleżanki z topolówki w Gdańsku (jedno z najlepszych LO) słyszałem ,że tam dużo osób na fecie jedzie ,żeby ogarnąć materiał wymagany na sprawdziany czy maturę. To że czegoś nie widać nie znaczy ,że tego nie ma. Oczywiście to nie jedyny przypadek ,że w Topolówce tylko tez w innych dobrych szkołach słyszałem o tym. Ludzie zaczynają zbyt wiele plusów widzieć w narkotykach i coraz mniej osób potrafi na czysty umysł coś przyjąć. Dodam jeszcze ,że gdy sam szukałem sposobów na efektywna naukę znalazłem masę opisów w sieci od studentów czy uczniów jak walą fetę a potem próbują się uczyć tylko nie zawsze im to wychodzi ,bo feta aż za mocno ich nosi i muszą np trochę poczekać nim zaczną się uczyć.
To smutne ,ale ćpanie jest wszędzie nieważne czy to słaba szkoła czy dobra szkoła . Ćpanie jest wszędzie i będzie wszędzie tylko powód dla ,którego się bierze zmienia się w zależności od szkoły czy otoczenia. Jak jest bardzo dobre LO czy technikum ,a nic się o dragach nie słyszy to nie znaczy ,że ich nie ma ,bo chyba ie oczekujecie ,że ludzie będą chodzić z plakietkami "biorę fetę" "biorę heroinę" "walę speeda po kablach"
10 tysięcy krzaków konopi indyjskich, 150 kilogramów suszu roślinnego i 40 kilogramów w paczkach kilogramowych gotowego do sprzedaży narkotyku znaleźli policjanci w małej wsi pod Poznaniem.
To są właśnie paczki ,które przekazuje się pomniejszym dilerom ,a oni dzielą towar na gramy ,do sprzedaży palaczom, lub mniejsze paczki np po 100 gram do sprzedaży kolejnym dilerom.
Wysłany: 22:12, 09 Wrz '11
Temat postu:
Nasz pan kapelan wojskowy, biskup rzymskokatolicki, weteran i bohater wojny Polsko Afgańskiej generał, Głódź
-jest za jeszcze surowszym karaniem narkomanów,
za wyjątkiem smakoszy destylatów alkoholowych,
które on sam zresztą degustuje!
Ostatnio głośno było, jak to upił prezydenta Polski pana Kwaśniewskiego w Katyniu i naraził Polskę na pośmiewisko.
Tak więc były minister ma grzech , a może jeszcze zostać obłożony klątwą!
_________________ JerzyS
"Prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn."
Arystoteles