|
Autor
|
Wiadomość |
sezamus
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 19:18, 11 Lut '08
Temat postu: |
|
|
jak to nic nie kosztuje? szczególnie przy komputerach ciągnących 400 Watt, płace za prąd wiem wiem ile mnie kosztuje włączenie kompa na 8 godzin...
i powiem szczerze, że obecnie wystarczy podpiąć kilka superkomputerów by miec ten sam efekt co kilkaset tysięcy zwykłych pieców
poza tym nie lubie jak ktoś wykorzystuje mojego pieca do niewiadomych celów
ale jak kto woli i jak kto lubi
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 19:28, 11 Lut '08
|
|
jaką masz pewność, że wykorzystują twój komputer do dobrych cełów, a nie np. do złych?
też sobie mogę mówić, ze szukam lekarstwa na raka a w istocie (co bardziej skuteczne) łamać szyfry.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 19:42, 11 Lut '08
|
|
dokładnie to miałem na myśli
równie dobrze moga pracować nad nowymi brńmi masowego rażenia
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sezamus
|
Wysłany: 19:14, 12 Lut '08
|
|
Moim zdaniem lekko przesadzacie... w tzw. projekt BOINC zaangażowane są instytucje badawcze i uniwersytety całego świata. Jedni szukają życia poza Ziemią, inni szukają lekarstwa na raka, itp. Poza tym nie musisz miec wlaczonego kompa non-stop 8 godzin! Ja z włączonym klientem gram bez problemu w gry komputerowe. Myślę , że doszukiwanie się tu teorii spiskowych nie ma sensu, bo ktoś prędzej, czy poźniej skapnąłby się, że jego komputer służy do złych celów, gdyż projekt trwa wiele lat i dzięki takim badaniom przyspieszono badania nad ludzkim genotypem.
Poza tym najszybszy komputer świata od IBM'u nie jest tak szybki jak wszyscy użytkownicy world community grid nie licząc użytkowników innych projektów skupianych przez program BOINC.
P.S. BOINC'a włączasz przy starcie systemu i o nim zapominasz, jedynie jak skończysz zadanie to potrzebujesz internetu by pobrać nowe. Ot cała filozofia.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 19:21, 12 Lut '08
|
|
lekarstwo na raka zostalo wynalezione w 1928roku! jak dalej szukaja to są durnie i tyle (THE GERSON MIRACLE)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 21:00, 12 Lut '08
|
|
@sezamus, kwestia zaufania.
ja np. go nie mam.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jabba
|
Wysłany: 21:31, 12 Lut '08
|
|
A ja nie lubię instalować na swoim własnym kompie nie wiadomo czegoś co wysyła nie wiadomo co, nie wiadomo komu, nie wiadomo po co, i nie wiadomo gdzie.
edit
Poza tym moja praca aby zarobić na mój komp i praca mojego kompa też ma wartość, jak ktoś chce korzystać z mojej pracy to niech mi zapłaci. Ja niczego za darmo od obcych (nie spokrewnionych) nie dostałem.
ps. Jeśli ci chodzi o tarczę tę co nam chcą usamani sprezentować to 10pln/h
_________________ http://republika.pl/blog_fa_550912/991430/sz/zwoliludu.gif
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
morgan666
|
Wysłany: 21:34, 12 Lut '08
|
|
jabba a jakbys wiedziel ze: instalujesz program na dysku C, do obliczen balistycznych, wysylajacy obliczenia, do biura agencji wojskowej, aby tarcza byla lepsza~~
zainstalowal bys to:P???
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
SQRW
|
Wysłany: 01:44, 13 Lut '08
|
|
Codziennie chodzac po strona milion firm proponuje mi zebym zainstalowal soft-x i nigdy tego nie uczynie z tego samego powoduco nie instaluje dialerow czy tibii - a wlasnie skoro o tym juz mowie to nie zastanawial sie ktos czemu taka czerstwa gra z grafa zrobiona przez 5-latka zre tyle zasobow nie wazne na jakim kompie - blad programisty , nie wydaje mi sie
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
frasobliwy
|
Wysłany: 17:54, 13 Lut '08
|
|
Wyspa napisał: | lekarstwo na raka zostalo wynalezione w 1928roku! jak dalej szukaja to są durnie i tyle (THE GERSON MIRACLE) |
Sam jesteś dureń skoro bezkrytycznie wierzysz w każdy filmik obejrzany na google video. A ten THE GERSON MIRACLE był wyjątkowo nieprzekonujący.
SQRW napisał: | ...z tego samego powoduco nie instaluje dialerow czy tibii - a wlasnie skoro o tym juz mowie to nie zastanawial sie ktos czemu taka czerstwa gra z grafa zrobiona przez 5-latka zre tyle zasobow nie wazne na jakim kompie - blad programisty , nie wydaje mi sie |
To bardzo łatwe. Wystarczy
1) niechlujnie zarządzać pamięcią, np. zapominać zrobić gdzieś delete ptr; i już kawałek RAM stracony. Nawet tipt-top Civilisation4 cierpiało na memory leaki
2) brać się za problemy algorytmiczne na zasadzie: byle działało. Bez rozważania optymalnej złożoności, np. szukać drogi w labiryncie jakimś naiwnym algorytmem albo zmuszać komputer do rysowania i tak niewidocznych obiektów.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mijak
|
Wysłany: 18:17, 13 Lut '08
|
|
frasobliwy napisał: | Wyspa napisał: | lekarstwo na raka zostalo wynalezione w 1928roku! jak dalej szukaja to są durnie i tyle (THE GERSON MIRACLE) |
Sam jesteś dureń skoro bezkrytycznie wierzysz w każdy filmik obejrzany na google video. A ten THE GERSON MIRACLE był wyjątkowo nieprzekonujący. |
Świete slowa normalnie. Mnie "zeitgeist" nauczył nie tylko tego, że rząd i Kościół klamie, ale też tego, żeby (prawie) nikomu nie ufać.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko nielogiczne i mało prawdopodobne.
GG 7434411
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Galernik
|
Wysłany: 16:21, 19 Lut '08
|
|
Mnie ten gerson również nie przekonuje,owszem takie metody są dobre gdy jesteśmy zdrowi.Pachnie mi tu chęcią zysku ,podobnie jak propagatorzy anry,alveo i innych gówien.
_________________ Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą.
Michel Quoist.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|