W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Współczesna rozrywka  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 690
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AndSmo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:10, 01 Lut '08   Temat postu: Współczesna rozrywka Odpowiedz z cytatem

W książce "Cień wiatru" (akcja dzieje się w latach 50.) jest cytat brzmiący mniej więcej tak: "Telewizja to szalony wynalazek, który w ciągu 50 lat strywializuje wszystko i obróci w żart, na dodatek - kiepski żart". Oto przykład rozrywki ludzi dwudziestego pierwszego stulecia:

http://www.milanos.pl/video.php?cat=1&id=3996

Co najlepsze osoby w studiu to bawi miast wywować niesmak i dezaprobatę...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sprzeciw

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:35, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiście dla mnie to zwykłe medialne błaznowanie godne pożałowania i ubolewania nad pierdzącym błaznem. Oglądając to nie pojawił mi się nawet lekki uśmiech na twarzy. I kropka.

A co do współczesnej rozrywki, to pewnie komuś zależy żeby ogłupić społeczeństwo takim programami do końca, a jak lecą takie programy w telewizji, to musi mieć sporą oglądalność, co nie świadczy zbyt dobrze o ludzkości.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:18, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, tylko że gdyby od dziecka ludzie oglądali w TV same mądre programy, (gdyby takie leciały zamiast durnot, a tych nie byłoby wcale) jakieś naukowe itp. to nawet taka prostytutka doda wyszłaby na ludzi. Wkurza mnie stwierdzenie, że telewizja daje nam to co chcemy. To jest KŁAMSTWO, bo to tylko na krótką metę tak jest. Przecież niemowlak nie może zdecydować, czy chce w TV ogłupiającą dobranockę, czy dokument o kosmosie. Dlatego ja stwierdzam, że to nie wina ludzkości tylko mediów. Dlaczego? Bo to one zaczęły. Czy było jakieś referendum światowe na początku zakładania TV, żemają w niej lecieć pierdolnięte telenowele i ogłupiający syf? Nie. Ktoś zdecydował za społeczeństwo. Telewizja nie rozumie tego, że takie coś jak telewizja powinno mieć misję. To nie jest jakaś tam samowolka, to oglądają dzieci. Zgodzę się jednak, że robią to przez głupotę swoich rodziców, którzy robili to przez swoją głupotę itd. ale wina stoi po stronie tego od kogo się wszystko zaczęło, czyli TV. Myślę, że jako istota ludzka, inteligentna, ten niemowlak jakby już wyrósł na mądrego człowieka wolałby, aby za jego dzieciństwa w TV była moja koncepcja rozwoju świadomości intelektualnej, a nie świadomości, że muszę zarabiać na kolejny produkt z reklamy. Ci, którzy tłumaczą, że papka medialna jest bo ludzie tego chcą, mylą się, bo papka ta została narzucona ludzkości, aby ją ogłupić. Ludzie stojący za kurtyną mediów śmieją się ogłupianej ludzkości w twarz. Im jest na rękę głupota. Mają z tego zyski, mają władzę. Głupota jest ich celem. Ale co tam, zaraz wyskoczy jakiś adun i powie, że przecież w sondażach m jak miłość wygrywa, więc ludzie dostają to czego chcą Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
sprzeciw

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:14, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Programy o kosmosie są na m.in discovery channel. To kwestia rodziców czy będzie dawać swoim dzieciom programy o kosmosie, przeważnie jak rodzice usłyszą w mediach, że jakaś durna bajka jest dobra, to właśnie taką bajke do oglądania dają dziecku, większość robi to bez większego namysłu, ot co, takie zaufanie do mediów.
Powrót do góry
Spaczony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:41, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie bardziej przeraziły komentarze do tego filmiku.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: