W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Uciekinier *2006* [PL] [TVRip] [.wmv] Jerzy oglądaj !  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 4351
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:17, 01 Lut '08   Temat postu: Uciekinier *2006* [PL] [TVRip] [.wmv] Jerzy oglądaj ! Odpowiedz z cytatem

http://torrenty.org/torrent/195822

Cytat:
Z PROGRAMU - NA WŁASNE OCZY : UCIEKINIER

DOKUMENT KTÓRY TRZEBA ZOBACZYĆ!

Czas trwania: 56 minut
Produkcja: Polska
Gatunek: Dokument
Kodek: Windows media video (.wmv)
Rozdzielczość: 640x480
Bitrate: 700 kb/s
Ilość klatek na sekundę: 25.00
Rozmiar: 438MB

"Uciekinier"opowiada historię, która rozegrała się 20 czerwca 1942 roku kiedy czterech więźniów Auschwitz uciekło z obozu w mundurach SS, z bronią i autem wicekomendanta. Piechowski wpadł na rewelacyjny pomysł stworzenia fikcyjnego Rollwagenkomando (takie komando musiało liczyć minimum czterech ludzi), co miało zapobiec rozstrzelaniu pozostałych w obozie współwięźniów. Była to ucieczka bardzo niebezpieczna, a jednak udana. Specjalna komisja przysłana z Berlina badała, jak mogło do niej dojść. Nikt z więźniów za tę ucieczkę nie został stracony. Niemiecki "kapo", całkowicie niewinny, po wielomiesięcznych torturach zmarł w celi głodowej.

Dokument zawiera archiwalną "perełkę" - nigdzie dotąd nie publikowane fotografie pokazujące historię Auschwitz. Zniszczona rolka fotograficzna z tymi zdjęciami została odnaleziona podczas realizacji filmu, na strychu jednego z domów w Oświęcimiu. Zdjęcia przedstawiają członków SS w prywatnych sytuacjach, w miejscach, skąd uciekali bohaterowie filmu. Po sześćdziesięciu latach, Piechowski rozpoznał na nich swoich oprawców.

Kazimierz Piechowski w Auschwitz przeżył piekło - był świadkiem ludobójstwa. Po ucieczce z niemieckiego obozu zagłady walczył w oddziałach partyzanckich AK, za co po wojnie został skazany przez władze komunistyczne na 10 lat więzienia. W latach 90., po upadku komunizmu w Polsce, 70-letniemu Piechowskiemu poszczęściło się, jakby los chciał mu zrekompensować utracony czas. Przemiany ekonomiczne sprawiły, że niewiele warta ziemia, którą posiadał, gwałtownie zyskała na wartości, zatem mógł otrzymać paszport i wreszcie realizować marzenie całego życia - podróże po świecie. Do dziś zwiedził z żoną prawie 60 krajów na wszystkich kontynentach.

Dla tych co nie mają konta na torrenty.org
torrent: http://www.zshare.net/download/70842074f928a9/

Jerzy oglądaj!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mandarck

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:13, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ostatnio leciało na tvp o bardzo wczesnej porze 1.coś tam w nocy ; /. Historia nadaje się do Hollowoodu jak w mordę strzelił, scenariusz życie nakręciło Wink.
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:37, 05 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ogladam.ogladam...
I co widze?
Widze faceta ,ktory opowiada mi kolejna holo-story bez zadnego popracia w dokumentach.
Kazda ucieczka z obozu byla dokumentowana przez Niemcow .
Ale-zakladajac nawet ,ze TA nie byla , to fakt ,ze nie ma nic co moglo by wersje Piechockiego potwierdzic ,stawia cala te historie pod znakiem zapytania.
Na zdjeciu Piechockiego na tym filmie nasz bohater jest w pasiastym ubranku.
Nie dawno podrzucilem tutaj kopie zeznac swiadka,ktory twierdzil,ze w pasiakach chodzili tylko KAPO.
Ale abstrahujac od tych ubranek.
Obejrzyjcie to :
[youtube]http://prawda2.info/index.php[/youtube]

i to:

http://wiadomosci.onet.pl/1392427,1292,2,kioskart.html

Wedlug tego wodoleja:

"W maju 1942 roku dostał wiadomość, że jest przeznaczony na śmierć. Podarowano mu jeszcze trochę życia, by zakończył rozpoczętą naprawę samochodów. Wówczas Bendera zdradził Piechowskiemu, że myśli o ucieczce. Razem ją zaplanowali w szczegółach."

Dostal wiadomosc...Od kogo? Od Pana Boga? Ale skoro pracowal w warsztatach i nie byl zaglodzony na smierc(zdjecia pokazuja cos wrecz przeciwnego;silnego ,wrecz brutalnego faceta ze szczeka z zelaza) kto i po co mial go zabijac?

Albo to :

"W czasie gdy Piechowski przyjechał do muzeum po latach, w Oświęcimiu gdzieś na strychu odnaleziono starą, rozpadającą się rolkę fotograficzną. "

Ale mieli farta

(ps.Po angielsku "FART" to po polsku "bak" ...

Film z wielkim trudem wywołano.

Nic dziwnego.Ja mialem czasami klopoty z rolkami ,ktore trzymalem w lodowce nawet po 3 latach Smile
I zobaczono niesamowite zdjęcia, na których esesmani w zabawnych, dowcipnych pozach, w poprzekręcanych czapkach, wożą się na taczkach.
To sa "niesamowite zdjecia"?!A ja twierdze ,ze sa to normalne zdjecia mlodych ludzi,ktorzy w chwilach wolnych od uciazliwej sluzby po prostu sie wyglupiaja co jest swietym prawem wszystkich mlodych ludzi.Prosze nie wpiepszac mi tu holo-propagandy w ktorej wszyscy mlodzi Niemcy od 16 do 30 nie mysleli o :milosci,dziewczynach,kochaniu tylko o maksymalnym zagazowaniu Zydow ,bo to swiadczylo by o tym ,ze dr.Mengele byl w stanie cofnac ewolucje o 500 milionow lat

Nikt do tej pory nie słyszał o takich zdjęciach. Pewnie ,ze nie slyszal bo nie pasuja o ne do holo-mitu

Powszechnie wiadomo,Co to znaczy :"powszechnie wiadomo?" że SS wolno było fotografować się tylko w sytuacjach oficjalnych. to znaczy jakich?W komorze gazowej wypelnionej po brzegi zagazowanymi Zydami?To moze uda mi sie zobaczy chociaz jedno takie zdjecie ,"oficjalne"
Fotografie ukazują też miejsca, w których pracował Piechowski i skąd uciekał.
No i co z tego.A moze zobaczymy te fotografie tezBo ja mam swoje "niesamowite ':

"Pielegniarki z obozowego szpitala"

URL=http://imageshack.us][/URL]
O w morde!Niesamowite!

Albo to :
No w morde,czysty horror!

Glowe dam sobie uciac ,ze ta galaretka ,ktora te ss manki zajadaja z takim apetytem jest na pewno z zydow.

A to?Strasznie niesamowite!!!
Ss-mani w przewrwach pomiedzy gazowaniem 3-tego i 4-tego miliona zydow dodaja sobie otuchy choralnym spiewaniem przy harmonii.
Ale bydlo!Po prostu-bestie!!!

ageshack.us][/URL]
[/img]

Ps.Panie Piechocki
mam prosbe:jest pan duzo starszy ode mnie i prosze aby schodzil mi pan z drogi wtedy gdy bede w Polsce a pan wroci z podrozy po swiecie oplacanych przez zydow w rewanzu za te bzdety.
Mogloby sie tak zdarzyc ,ze dalbym panu w ryj a-jak mowi przyslowie :"Zabijesz gowno a za czlowieka bedziesz odpowiadal"

Jerzy

[
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:07, 05 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jerzy jednak jesteś chory.
Mam wierzyć Twoim bzdurnym dowodom jakimś propagandowym zdjeciom niż relacja świadka.

I potem piszesz ,że dasz mu w morde jak go spotkasz.
Przeżyłeś obóz jakis ?
Cos robił podczas wojny? (zakładam że żyłes już wtedyći mogłeś walczyć)

Jeżeli masz jakąs zasługe dla Polski i/lub Polaków to wartko sie chwal.

Jak nie to zamilknij.

Jeżeli nie masz sie czym chwalić , a jedyne co sobą reprezentujesz to zarzuty bzdurne , płytki antysemityzm itp to z checia sam dam Ci w morde i postaram sie zeby Twoja stronka padła.
buszujacy_w_brzos

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:33, 05 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przyganiał pedofil antysemicie ...
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:46, 05 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis

Nie bij Jerzego bo sie spocisz .A jesli bedziesz mial ochote dac mi ryj to sluze.Odpowiem z przyjemnoscia tylko jest jedno male ale:ja moge ci podac moj adres i telefon jesli chcesz,nazwisko juz masz a jak ja ciebie znajde?
O jakich zeznaniach swiadka mowisz?
Bo ja tylko slysze opowidana wlasnymi slowami wersje filmy "Wielka ucieczka" z Piechockim w roli glownej zamiast Paula Newmana.
A nawet gdyby taka ucieczka rzeczywiscie miala miejsce to co?

Mam go za to calowac w dupe odmawiajac przy tym :'Swiety holokauscie ,ktory jestes w niebie?"

Zobacz kto tu potrzebuje lekarza Smile

Jerzy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:18, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jerzy Ulicki-Rek napisał:
gnosis

Nie bij Jerzego bo sie spocisz .A jesli bedziesz mial ochote dac mi ryj to sluze.Odpowiem z przyjemnoscia tylko jest jedno male ale:ja moge ci podac moj adres i telefon jesli chcesz,nazwisko juz masz a jak ja ciebie znajde?
O jakich zeznaniach swiadka mowisz?
Bo ja tylko slysze opowidana wlasnymi slowami wersje filmy "Wielka ucieczka" z Piechockim w roli glownej zamiast Paula Newmana.
A nawet gdyby taka ucieczka rzeczywiscie miala miejsce to co?

Mam go za to calowac w dupe odmawiajac przy tym :'Swiety holokauscie ,ktory jestes w niebie?"

Zobacz kto tu potrzebuje lekarza Smile

Jerzy

Czekam waść na życiorys Twój i zasługi dla Polski względnie Polaków.
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:21, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy to naczy ,ze p.Piechocki opowiadajac nam swoje kity ,ktorych nie mozemy sprawdzic tez przechodzil jakas weryfikacje patriotyczna?
A jesli tak to jaka? Smile
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:21, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak myślałem.
Uroczyście teraz Cię zignoruje śmieciu.

ciao
przebudzony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:33, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jerzy Ulicki-Rek napisał:

A to?Strasznie niesamowite!!!
Ss-mani w przewrwach pomiedzy gazowaniem 3-tego i 4-tego miliona zydow dodaja sobie otuchy choralnym spiewaniem przy harmonii.
Ale bydlo!Po prostu-bestie!!![

Oni nie patrzyli na to tymi kategoriami co my. Dla nich to była tylko praca a zabijanych nie uważali za ludzi.

Heinrich Himmler mówił:

Cytat:
Każdy bez wyjątku Żyd, którego pochwycimy, będzie podlegać eksterminacji. Jeżeli nie uda nam się teraz zniszczyć biologicznych podstaw żydostwa, to pewnego dnia Żydzi zniszczą naród niemiecki.

Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:48, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
Tak myślałem.
Uroczyście teraz Cię zignoruje śmieciu.

ciao

Dziwie sie ,ze nie zrobiles tego juz dawno,....mieciu Smile
A swoja droga Surprised czym tak myslales? Smile

Skad zdobyc swiadkow na piechocka fantazje?
Z holywood .
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:36, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przebudzony napisał:

Heinrich Himmler mówił:

Cytat:
Każdy bez wyjątku Żyd, którego pochwycimy, będzie podlegać eksterminacji. Jeżeli nie uda nam się teraz zniszczyć biologicznych podstaw żydostwa, to pewnego dnia Żydzi zniszczą naród niemiecki.

Wypisz wymaluj prorok jakiś czy cóś z tego Himlera
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:57, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jabba napisał:
przebudzony napisał:

Heinrich Himmler mówił:

Cytat:

Wypisz wymaluj prorok jakiś czy cóś z tego Himlera

A to naród niemiecki jest niszczony?
Kolega zapewne jakies dowody ma?
zaspany

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:07, 06 Lut '08   Temat postu: Na wlasne galy-"Ucieczkowicz" Odpowiedz z cytatem

Szanowny Gnosis!

Wikipedia nam mowi ze "gnosis" to z greckiego -poznanie,wiedza.
Jesli chcesz mienic sie rycerzem "Gnosis" a wiedze jako prawde czerpac z TVP2 -to dla mnie jestes zwyklym "Don Kichotem". Przeciez nawet Bimi zamiast Swego forum do dyskusji i dawania ludziom mozliwosci poznawania chocby w czesci -prawdy, mogl zamiescic link do TVP2 lub jeszcze lepiej jakis link do archiwum "PRAWDY"(tej moskiewskiej)...przeciez ta gazieta to "od dechy do dechy-Prawda"?!... Po co jakies "Indymedia", niezalezne fora, strony bez cenzury? -przeciez wystarczylaby jedna "Prawda"- moskowskaja?!. Czy Ty myslisz ze ten film to od dechy do dechy produkcja Piechockiego? Jesli na film wyklada pieniadze TVP( w czyich jest rekach-pytac czy wiesz?), to pedejrzewam ze pan Piechocki nawet oddychal wedle scenariusza. Co do samego faktu-nie mam raczej watpliwosci ,bo slyszalem o tej ucieczce juz wielokrotnie . Co do otoczki i barwy tej opowiesci(obrazu ,filmu) sklanialbym sie do opini Jerzego,choc moze nie z tak skrajna krytyka! Byc moze ze wylegiwales sie jeszcze slodko w kolysce, gdy Polske zalewala fala napisow na murach -"Telewizja klamie". A moze to ludzie klamali i klamia -mowiac ze Tv klamie? Jesli ludzie?... to znaczy ze i my oklamujemy sie nawzajem?!.... Rozumiesz cos z tego?... przeciez jestes Gnosis- musisz rozumiec i wiedziec! Moze zapytajmy Bimiego po co otwieral i ponosi koszty tego forum?.....
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:26, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@zaspany

Jeśli tv pokazuje słońce to jest to dalej słońce.
W dochodzeniu do prawdy (nie myl prawdy z gnozą) przydaje sie tez taka nieuchwytna rzecz jak intuicja.
Obejrzyj jeszcze raz fil , poczytaj o ucieczce i powiedz co i kto w tej historii mógł zniekształcic , przekłamac i po co?

ok?
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:50, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Jeśli tv pokazuje słońce to jest to dalej słońce. "

Zgoda.Ale jesli pokazuje slonce i mowi ,ze to ksiezyc?

Gnosis ma dosc specyficzne bo emocjonalne podejscie do historii.Jesli ja twierdze ,ze opowiadanie piechockie robi na mnie niewiarygodne wrazenie i dobrze by je bylo jakos sprawdzic a nie wierzyc "z zasady" ze we wszystko co swiadkowie mowia o obozach TRZEBA WIERZYC BEZ ZASTRZEZEN to gnosisi zaczyna toczyc piane z otworu gebowego.

A ja mam prawo watpic tym bardziej ,ze takich histroii (i troche wczesniej )slyszelismy juz setki.

Gnosis
w czasie wojny to ja jeszcze nie wiedzialem ,ze sie urodze bo urodzilem sie w 1954 .Znam co prawda takich urodzonych w tym samym roku co ja ,ktorzy twierdza ,ze w czasie wojny granatem na pasku rozpedzili batalion ss ale ja jestem Polakiem i staram sie trzymac realiow.

A realia to to ,ze nie wierze na przyklad jesli Moshe Peer mowi ,ze byl "gazowany" 6 razy i zyje.

Jerzy
Powrót do góry
zaspany

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:55, 06 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
@zaspany

Jeśli tv pokazuje słońce to jest to dalej słońce.
W dochodzeniu do prawdy (nie myl prawdy z gnozą) przydaje sie tez taka nieuchwytna rzecz jak intuicja.
Obejrzyj jeszcze raz fil , poczytaj o ucieczce i powiedz co i kto w tej historii mógł zniekształcic , przekłamac i po co?

ok?

Szanowny Gnosis!

Nie chce na sile,zmieniac Twej niezlomnej wiary w TVP jako nosnika i przekaznika PRAWDY i tylko prawdy . Pomysl ze w poczatkach chrzescijanstwa ludzie gineli tysiacami i za co?.... za wiare tylko!!! ... za -w ich wierze- Jedyna Prawde Objawiona w osobie Chrystusa.A przeciez latwiej bylo wybrac -Zycie?!... Dzisiaj -moze nie tysiacami- ale dziesiatkami o ile nie setkami- ludzie tez gotowi sa ponosic ofiare, czasami ta najwyzsza z zycia- za swoja wiare najczesciej poparta jakims wiarygodnym zrodlem wiedzy i badaniami -wiare ze nie bylo Holokaustu!!!
takiego jakiego probuja narzucic media zydowskie Swiatu, Holokaustu rozumianego jako "przemyslowe","tasmowe", wyrafinowane i z pelna premedytacja zaprogramowane na "rekordowe ilosci" -LUDO -a raczej-ZYDOBOJSTWO! Nie wiem czy miales okazje poznac w jaki sposob za komuny dochodzono" do prawdy " i stawiania zarzutow oskarzonym. Jesli Cie oskarzono ze jestes wielbladem?.. to Ty musiales milicji udowodnic ze nie jestes!!!!.. choc byles tylko biednym "zuczkiem". Ale jesli nawet nabrales przekonania ze uwierzyli?... mogli Cie zaskoczyc posadzeniem-"Tak , jestescie "zuczkiem", ale w owym czasie mogliscie byc "Wielbladem", .. I juz nie bylo wiecej tlumaczenia! Dzisiaj -przynajmniej na papierze -widnieje ze to "organy' maja Ci niezbicie udowodnic wine a kazda watpliwosc musi byc rozpatrywana na Twoja korzysc! Dlaczego taki wywod? Otoz jesli ktos "lansuje" jakas wersje,-taka czy owaka -historii, musi miec na swojej wersji obrone mase dokumentow a przynajmniej zeznan swiadkow. Jeden pan Piechocki nie obroni zydowskiej wersji Holokaustu, film nie jest dokumentem a fabularyzowana opowiescia . Oboz na pewno nie byl miejscem ziemskich rozkoszy i wypoczynku, juz za samo to iz pan Piechocki oboz ten przezyl -wiecej-ze z niego tak brawurowo uciekl,stawia go w rzedzie ludzi ktorym nalezy sie podziw. I tak tylko o tym filmie mozna dyskutowac... do udokumentowanej wiedzy o zydowskim Holokauscie nie wnosi po prostu NIC!!!
Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: