Tańcząca z wilkami napisał: |
Ludzie są nie tyle ,aż tak głupi co zbyt lękliwi.
Lęk jest nam zaszczepiany od dzieciństwa czyniąc z ludzi uległych.
Przytoczę dość ciekawą wypowiedź Gienka Loski:
Społecznie ludzie są gotowi na zmianę. Jak już mówiłem, dziennikarze mówią publicznie co innego niż mają na myśli. Nawet w programie „X Factor” o tym się przekonałem. Każdy wie o co chodzi, a jednak szuka luki gdzie można wskoczyć czy zarobić większe pieniądze. To stało się jedynym celem w życiu: ukończyć studia, znaleźć lukę, wskoczyć w nią i mieć te kilka tysięcy miesięcznie i spokojnie sobie egzystować. Ludzie nie myślą przyszłościowo, lecz tymczasowo. Przecież to kiedyś musi się skończyć. Trzeba trochę własnej inwencji, żeby można było żyć nie łamiąc własnych przekonań. Żyć godnie, co nie znaczy jak zakonnik, rezygnując ze wszelkich dóbr. Poznałem kilku ludzi z wielkich mediów i mówią co innego, a robią co innego. |
Genek Loska tylko dlatego został opublikowany, bo jego slowa się sprzedają i Ty to dobrze wiesz, tak samo jak wiedzą ci, którzy co innego mówia Genkowi, co innego do kamery. Wojewódzki spuscił się pod stołem jurorów Xtraktor, bez pomocy tej dziewczyny obok, gdy usłyszał Loskę. Spuscił się, bo zobaczył zera na koncie, gdy wypromuje takiego "niezależnego" gwiazdora. Ten chłopak całe życie grał na ulicy, czy jego talent nagle się zwiększył? Czy nagle dojżal muzycznie tak, że stal się godzien slawy? Nie, jest luka, którą akurat wypełnia i smietankę i tak zgarnie ten na górze.
A Loska uogólnia, wątpie by dostał się do X Factor jakby nie był nieślubnym dzieckiem Krystyny Loski.
Dużo ludzi boi się wolności, bo wolność to odpowiedzialnosć. Wbrew pozorom takie systemy jakie tu mamy odpowiadają większości, większość chce tego, bo takie są systemy, systemy są takie bo większosć tego chce. A system chyba musi być, bo system to zasady. Więc nie bedzie tak, że system zniknie, tylko jeden zastąpi drugi.