|
Autor
|
Wiadomość |
KiaOra
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 10:28, 03 Lut '08
Temat postu: Islam i Jezus w/g nieznajomego- ku zastanowieniu |
|
|
Arabia Saudyjska - prejście na chrześcijaństwo - oficjalne prawo przewiduje za taki czyn KARE SMIERCI prez ścięcie ( wyrok wykonywany publicznie ku przestrodze dla tych, ktorym cos podobnego by się przyśniło)
2. Czytanie Biblii dla samego siebie- KARA SMIERCI
3. Posiadanie Biblii na półce z książkami w domu. Nawet nie musisz jej czytać ani wierzyć w Chrustusa. Wystarczy, że porasta kurzem na półce Twojej domowej Biblioteki - KARA SMIERCI ZA JEJ SAMO POSIADANIE!
Emiraty Arabskie - W 1992 roku przywrócona kara śmierci przez ukrzyżowanie dla muzułmanów, którzy odważą się przyjąć Jezusa Chrystusa jako JEDYNEGO PANA I ZBAWICIELA. Postęp niezaprzeczalny!
Pozostałe kraje ISLAMU przewidują karę wieloletniego ciężkiego więzienia ( co w praktyce równa się powolnej, sadystycznej smierci w męczarniach i cierpieniach) do kary śmierci włącznie za przejście na chrześcijaństwo, posiadanie Biblii czy otwarte głoszenie Boga Biblii. Zbory i kościoły są równane z ziemią, a chrześcijanie prześladowania i mordowani tysiącami w sposób najokrutniejszy z możliwych. Tak się mają sprawy na dzień dzisiejszy. A tak poza tym wszystkim, no to jakżeby inaczej, islam uznaje Jezusa. :D
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 10:47, 03 Lut '08
Temat postu: |
|
|
Islam opisuje dzieje Jezusa (i jego samego) bardziej prawdziwie niz chrzescijaństwo .
Jego historia jest podobna do tych utrwalonych w ewangeliach apokryficznych.
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
KiaOra
|
Wysłany: 11:00, 03 Lut '08
|
|
Apokryfy są tak samo prawdziwe jak moje pretensje do dziedziczenia tronu carów Rosji. Zastanów sie przedtem, niz ponownie zapragniesz zabłysnąć takimi mądrościami!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 11:17, 03 Lut '08
|
|
Absolutnie nie!Kościół tak mówi.Dowiedz sie więcej.
Tylko trzeba je umieć odczytać.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
KiaOra
|
Wysłany: 12:02, 03 Lut '08
|
|
Kościół Rzymu nic mnie nie obchodzi, ani to co mówi, bo to wogóle nie jest zbór chrześcijański. Tylko naucz się najpierw czytać we wcześniejszych postach co piszę na temat papiestwa!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
przebudzony
|
Wysłany: 12:44, 03 Lut '08
|
|
Chrystus w Islamie jest jednym z proroków.
Cytat: | chrześcijanie prześladowania i mordowani tysiącami |
Masz gdzieś zdjęcia z egzekucji, masowych grobów lub obozów co ?
_________________ Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 13:21, 03 Lut '08
|
|
przebudzony napisał: |
Masz gdzieś zdjęcia z egzekucji, masowych grobów lub obozów co ? |
Pewnie mu chodziło o walki o wpływy w Afryce.
Ale (o czym pani Pochanke nie mówi) muzełmanów też sie morduje często.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
KiaOra
|
Wysłany: 13:54, 03 Lut '08
|
|
To co mówi pani pochanke interesuje mnie jeszcze mniej, niż zeszłoroczna zima w najwyższych partiach Himalajów. Ponadto musiałbym nie mieć mózgu, żeby oglądać i wysłuchiwać debilizmy wygadywane w różnych TVNach czy Polsatach, a jeszcze bardziej byłbym głupi wierząc choć w jedną rzecz którą pokazują czy zapodaja wam do wierzenia, a którymi to chyba jesteście wręcz zachwyceni. I wy chcecie mi wciskać ciemnotę, że jesteście przeciwnikami NWO. HA, HA, HA! Kolego widziałeś zdjęcia z egzekucji chrześcijan w Arabii Saudyjskiej, innych krajach bliskiego wschodu czy Indonezji lub krajach Azji takich chociażby jak Chiny? Widziałeś głowy ścinane chrześcijanom w czasie wojny na Bałkanach przez muzułmanów w latach 90ych ubiegłego wieku? Więc o czym wy tu trujecie jeden z drugim? Wejcie sobie na strone internetową Głos Męczenników i poczytajcie sobie statystyki coroczne chrześcijan zamordowanych za wiarę w Chrystusa, której odmówili się wyrzec. Tego wam nie pokażą w CNN, TVNach i innych odmóżdżających badziewiach. to wtedy pogadamy o tym, kogo każdego roku morduje się więcej na tej planecie za wiarę: muzułmanów czy chrześcijan. Bo bzdury, które wypisujecie tu pod moim adresem są po prostu żałosne. Inteligencja inaczej próbuje robic już nie tylko za mędrców, ale i za najwyższe autorytety. To tylko kolejny dowód na to, że ten świat zbliża się do swego ostatecznego końca!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Nieznajomy
|
Wysłany: 14:01, 03 Lut '08
|
|
Kia0ra byś mógł chociaż mój nick z dużej litery napisać ,gdzie Cię uczyli dobrych manier. panie "dziecko Torquemady".
Ach Ci straszni muzułmanie wszystkich by tylko mordowali
Na poważnie w Iranie jak się nie mylę istnieje kara chłosty za posiadanie biblii ,ale tyczy się to tylko muzułmanów. Biblia nie jest zakazana dla chrześcijan. Poza tym nie wiem czy wiesz ,ale w Iranie żyją Irańczycy wyznania Judaistycznego. Jakoś nie słychać o nękaniu ludzi ,którzy są innego wyznania. Byś poczytał relacje ludzi ,którzy byli w Iranie w celach turystycznych. Są pozytywnie zaskoczeni.
_________________ Ludzie-tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 14:33, 03 Lut '08
|
|
KiaOra napisał: | Widziałeś głowy ścinane chrześcijanom w czasie wojny na Bałkanach przez muzułmanów w latach 90ych ubiegłego wieku? Więc o czym wy tu trujecie jeden z drugim? Wejcie sobie na strone internetową Głos Męczenników i poczytajcie sobie statystyki coroczne chrześcijan zamordowanych za wiarę w Chrystusa, której odmówili się wyrzec. Tego wam nie pokażą w CNN, TVNach i innych odmóżdżających badziewiach. to wtedy pogadamy o tym, kogo każdego roku morduje się więcej na tej planecie za wiarę: muzułmanów czy chrześcijan. Bo bzdury, które wypisujecie tu pod moim adresem są po prostu żałosne. Inteligencja inaczej próbuje robic już nie tylko za mędrców, ale i za najwyższe autorytety. To tylko kolejny dowód na to, że ten świat zbliża się do swego ostatecznego końca! |
Rozumiem że mam Ci podać głowy męczenników islamskich tak?
P....e szczerze twoich męczenników chrześcijańskich za wiare.
Kiedys słyszałem i czytałem jak to oni pomagają w Afryce.
Dam Ci troche żarcia tylko wybierz jedyna prawdziwa wiare.
Rzygać sie chce.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 14:34, 03 Lut '08
|
|
@Nieznajomy
Dlaczego masz w avatarze morderce?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Nieznajomy
|
Wysłany: 15:30, 03 Lut '08
|
|
gnosis napisał: | @Nieznajomy
Dlaczego masz w avatarze morderce? |
Nie wiem o kogo Ci chodzi tego pana co mam w avatarze to z niczym nie kojarze. Zaraz, zaraz coś mi się przypomniało. To jakiś znany kapitalista i prywaciarz. HAHAHAHA
Na poważnie mam i już. O proszę od razu wywnioskował ,że morderca. Nie pytałem się ciebie dlaczego wcześniej miałeś krzyż prawosławny w avatarze. Sorry ale twoje poglądy obrażały prawosławie. Przecież jesteś taki liberalny to czemu się pytasz ?
_________________ Ludzie-tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Nieznajomy
|
Wysłany: 15:33, 03 Lut '08
|
|
Che czysty na pewno nie jest. Jest symbolem niszczenia imperializmu.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gnosis
|
Wysłany: 15:35, 03 Lut '08
|
|
Krzyż prawosławny!?
Nie ztym co było tam napisane.
I dlaczego obrazałem?
Jestem bardzo liberalny i dziwie sie jak ktos sie zachwyca mordercami.
Mój liberalizm kaze mi zachować ostrozność z takimi osobnikami.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Nieznajomy
|
Wysłany: 15:44, 03 Lut '08
|
|
Gdzie ja napisałem ,że się nim zachwycam ?? Rozumiem ,że przejaw lewicowych poglądów jest zakazany na forum natomiast po Żydach można jechać ile wlezie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tiesto12
|
Wysłany: 15:48, 04 Lut '08
|
|
muzułamanie swa nienawisc kieruja głównie w kierunku zydów, jesli chzrescijanin nie obnosi sie ze swoja wiaraa anie na sile nie prowadzi ewangelizacji n a ziemiach muzułmanskich to raczej nic mu nie grozi. Tzeba znac swoje miejsce a nie wpychac wiary na sile ludziom ktorzy tego nie potrzebuja. Zdaje sobie sprawe z konicznosci ewangelizacji ale nic na sile. Maj prawo wierzyc w to co wierza pod warunkiem ze nie narzucaja swoje wiary innym. To dziala w obie strony, zyj wierz w co chcesz i pozwol w to wierzyc innym.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sqoorviatek
|
Wysłany: 14:49, 08 Lut '08
|
|
mieszkalem wiele lat na bliskiem wschodzie, zentralnej i polnocnej afryce... nie jestem muzulmaninem, znam w samem kairze chyba z dziesiec synagog i tylez samo kosciolow... znam w teheranie yeshiva (szkola zydowska0 kilka synagog, i kilka kosciolow... zyje w iranie ponad 20cia tysiecy zydow... przed atakiem usa na iraq zylo tam takze dosc sporo zydow...
przez stulecia w ottoman empire zydzi byli wezyrami i zajmowali sie mennincami i gospodarka pieniezna imperium...
nie jest prawda iz jest kara smierci za posiadanie talmudu czy biblii, jest prawda natomiast iz w wielu krajach muzulmanskich zmiana religii z islamu na cokolwiek innego jest karalna - czasami nawet smiercia - specjalinie w wahabi (saudi arabia).
pozatem jest zakazana w wiekszosci krajow islamu jakakolwiek propaganda religijna...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|