W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

jak często szukacie kamer  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1262
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simonwron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:56, 07 Sty '08   Temat postu: jak często szukacie kamer Odpowiedz z cytatem

może temat banalny ale ciekawi mnie czy tylko ja jestem tak pomylony. pewnie admin szybko przeniesie to do smietnika i dobrze! ale liczę że w tym czasie zdołam się czegoś dowiedzieć.pytanie brzmi jak często przeszukujecie swój pokój w poszukiwaniu kamer i mikrofonów? chociaż w innym wątku napisałem że już z tym skończyłem, to dzisiaj po zobaczeniu przesuniętego obrazka i przypomnieniu sobie że wcześniej dopatrzyłem się że okno po moim powrocie jest bardziej zamknięte niż było przed moim wyjściem, złapałem się na przeszukiwaniu pokoju.
zastanawiam się czy tylko ja tak wariuje
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:15, 07 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Daj spokój.
Powrót do góry
Kacper

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:18, 07 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trudno powstrzymać się od uśmiechu:) Ja co najwyżej to szukam pluskwy, albo gdzieś schowanego mp3 playera, zakamuflowanego przez mojego brata. Kiedyś nagrał moją 2 godzinną rozmowę z kumplem na temat naszych ojców, od tamtej pory mam na uwadze czy mnie coś czasem nie nagrywa;)

Serio obawiasz się, że jacyś ludzie zakradają Ci się do domu i podkładają urządzenia szpiegowskie?

(Swoją drogą "okno bardziej zamknięte"Wink ?)
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:47, 07 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie no spoko nie popadajmy w skrajności,ja tam żadnych kamer nie szukam chociaż czasem czuję się obserwowany ale myślę,że to tylko takie wrażenie bo niby jak mieliby mi podłożyc pluskiew/kameręVery Happy.?Ale...kiedyś tak możebyć że bdą instalować kamery bez wiedzy mieszkańców np. pod pretextem sprawdzenia liczników albo stanu sufitu Smile .Dobrze,że się człowiek już na takie coś przygotowuje,bo jestem wstanie stwierdzić na 95% pewności że tak bdzie.
Powrót do góry
carolski123

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:42, 07 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zamiast szukać kamer lepiej pomyśl dlaczego miałby ktoś ci je umieszczać w pokoju...

"Zaiste w ciekawych czasach przyszło nam żyć"
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:29, 07 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widzisz, prosiłeś się i jakiś admin ci przeniósł Smile
ja tam nie szukam kamer. nie w domu
co najwyżej jak jestem gdzieś, na mieście w sklepie, czasem nawet w hotelu, albo w różnych kiblach Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Spaczony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:57, 08 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"truman show"
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:00, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hm...zastanawia mnie od jakiegoś czasu jedna rzecz,wiem,że to głupie co napiszę...

W kwietniu pomyślałem że zmienię telefon.Kupiłem wtedy używaną komórke tej samej firmy i konstrukcyjnie podobną do mojej poprzedniej.Po 2 dniach zaobserwowałem że często (kilka x dziennie) sprzęga z głośnikami i telewizorem a przy poprzedniej komórce zdarzało się to wtedy i tylko wtedy jak ktoś dzwonił albo przychodził sms...Do dzisiaj tak jest że mój telefon sprzęga często bez powodu a jak jest np. u mnie przy łóżku a przy głośnikach/TV może leżeć cały dzień telefon brachola i nic:)...Bez sensu to ale czasem mnie zastanawia:).
Powrót do góry
ghostface

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:41, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

he z tymi kamerami to chyba przesada,jestesmy zbyt maluccy zeby sie nami interesowac.nie popadajmy w paranoje,swiat jest dziwny to fakt ale nie mozna wszystkiego pod spisek podciagac
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:46, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

każdy telefon można bez problemu namierzyć z dokładnością do kilkuset metrów. co nie znaczy, że twój akurat jest namierzany.
teoretycznie, gdyby producenci byli zaangażowani w skrytą inwigilację (kto da głowę że nie są?) możnaby cie nawet podsłuchiwac przez twój własny telefon (również gdy nie dzwonisz) i nic byś o tym nie wiedział.

znam ludzi którzy wkładają do swojego telefonu baterię tylko gdy muszą zadzwonić. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:58, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
każdy telefon można bez problemu namierzyć z dokładnością do kilkuset metrów. co nie znaczy, że twój akurat jest namierzany.
teoretycznie, gdyby producenci byli zaangażowani w skrytą inwigilację (kto da głowę że nie są?) możnaby cie nawet podsłuchiwac przez twój własny telefon (również gdy nie dzwonisz) i nic byś o tym nie wiedział.

znam ludzi którzy wkładają do swojego telefonu baterię tylko gdy muszą zadzwonić. Smile

Hmm ja się tym sprzęganiem nie przejmuję ale intryguje mnie czasami że tylko mój telefon tak sprzęga bez powodu,jakiś podsłuch czy cuś??a poprzedni nie sprzęgał a był ztej samej firmy.

Pozatym czy jak telefon jest namierzany to czy sprzęga z głośnikami lub telewizorem (takie paski się robią).???
Powrót do góry
jabba

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:13, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aj komórkami się przejmujecie.
Wszyscy kompy mamy przy każdym mikrofonik i kamerka. i windowś zainstalowany.
A wyłączcie komputerek i zerknijcie czy wam się diodka od karty sieciowej świeci. Jeśli neta macie przez rj45. Albo jem macie neta prze usb to sprawdźcie czy i jak modem reaguje na wyłączenie kompa a jak na fizyczne wyjęcie kabla.
i LEWACY

Raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:23, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja na szczęście niepodłączam mikrofonu ani kamerki a net mam przez EDGE;p;p.Co nieznaczy,że napewno ktoś nie wnika w to na co wchodzę i co piszę na gg:/:/...Co w końcu ztymi komórkami???Wink wiem że drążę ale to dlamnie ciekawe
simonwron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:39, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iar0 - wiesz przychodzi mi do głowy taki pomysł, może ten telefon który kupiłeś teraz był używany, i ma włączoną jakąś funkcje, nie wiem coś co poprzedni użytkownik mógł włączyć lub jakąś usługę zamówić. lub na opak, kupiłeś teraz nówkę a twój poprzedni miało coś wyłączone wcześniej.

bimi - a ty piszesz jakieś artykuły na innych portalach lub do gazet?
a inna sprawa jeszcze mnie ciekawi, po co założyłeś to forum? jaki spisek siedział ci w głowie że zainicjował taki pomysł. gdy czytałem temat o największym spisku świata wdł. każdego z nas, zdaje się że napisałeś o lądowaniu na księżycu, a gdy zajrzałem na sam początek istnienia forum, gdy ktoś zasugerował kłamstwo lądowania na księżycu twoja wypowiedź była co naj miej obojętna jeśli nie kpiąca, wytłumacz mi to wszystko proszę jak masz ochotę
Powrót do góry
Kacper

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:40, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam nokie 6610 i nokie n70 i tylko ta druga sprzęga. Różnią się trochę stopniem zaawansowania, czy też bajerami, może coś w tym jest. 6610 też sprzęga ale rzadziej.
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:45, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oba były używane.
simonwron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:47, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to jak jak pisałem może w obcjach mają jakieś inne nastawienia, lub na jednej była kiedyś włączona jakaś głupia usługa która daje teraz taki efekt. kto wie a może np jest na podsłuchu bo przedtem miał ją jakiś ważny wróg masonerii
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:04, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorka ale na poważnie piszesz czy jaja robisz??Tak tylko pytam,bo niewiem.Smile
Sam do tego podchodzę z dystansem ale chciałbym wiedzieć co o tym myślicie:).
simonwron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:13, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja myślę że niczego nie można wykluczyć, o jakiejś usłudze opcji - pisze tak na poważny chłopski rozum.
o tym że kupiłeś telefon masona to raczej żart, którego nie można wyluczyć
Powrót do góry
mandarck

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:24, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi telefon sprzęga około 2 razy dziennie bez powodu, zazwyczaj w porach wieczorowych/nocnych ; o Trochę mnie to irytuje a skoro mamy mówić o bzdurnych kamerach czy podsłuchach w naszych pokojach. Ostatnio zacząłem dostrzegać podłużne paski (jakby kurzu tyle że większe) które dosłownie wokół mnie krążą, tak już z niecałe 3miesiące się to ciągnie Very Happy. Ogólnie uznaje to za lekką, śmieszną paranoje, a te pyłki mnie wkurwiają i irytują ; )
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:38, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

simonwron napisał:
bimi - a ty piszesz jakieś artykuły na innych portalach lub do gazet?
a inna sprawa jeszcze mnie ciekawi, po co założyłeś to forum? jaki spisek siedział ci w głowie że zainicjował taki pomysł. gdy czytałem temat o największym spisku świata wdł. każdego z nas, zdaje się że napisałeś o lądowaniu na księżycu, a gdy zajrzałem na sam początek istnienia forum, gdy ktoś zasugerował kłamstwo lądowania na księżycu twoja wypowiedź była co naj miej obojętna jeśli nie kpiąca, wytłumacz mi to wszystko proszę jak masz ochotę

niee - aktualnie udzielam się tylko tutaj.
moja przygoda (zainteresowanie polityką, nwo, itp.) rozpoczęła się na forum gazeta.pl, coś koło roku 2000. pisywałem tam raczej dla rozrywki, ale po pewnym czasie dowiedziałem się dzięki niemu, że świat jest zupełnie inny niż ten przedstawiany w tv.
potem przez chwilę pomagałem (głownie technicznie) w portalu lepszyswiat.home.pl , ale szybko doszedłem do wniosku, że trudniej tam promować swoje poglądy niż na forum GW Smile
dzięki motywacji antenki założyłem wiec mała stronkę-broszurkę prawda.neostrada.pl. było tam pare filmów (w tym przetłumaczony przez nas in plane site), tekst o księżycu i kilka innych z obecnej www.prawda.w.pl
mieliśmy księgę gości i któregoś dnia SQRW zaproponował w niej załozenie forum... antenka poparła pomysł i tak się zaczęło - było to lato 2005.

tak, że od początku istnienia forum uważałem, że lądowanie na księżycu było ściemą, bo wtedy miałem ten temat już za sobą - nie wiem gdzie wyczytałeś inaczej?
Powrót do góry
simonwron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:40, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mandarecki to może być problem z oczami, jak chcesz opisze ci moje problemy z oczami :)
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:05, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kacper napisał:
ja mam nokie 6610 i nokie n70 i tylko ta druga sprzęga. Różnią się trochę stopniem zaawansowania, czy też bajerami, może coś w tym jest. 6610 też sprzęga ale rzadziej.

Ja wcześniej miałem sagema my-x5-2 teraz mam sagema my-x7 kto zna się na telefonach ten wie że to podobne konstrukcyjnie komórki,tylko x7 posiada parę bajerków więcej,mocniejszą baterię i takie tam:).No i sprzęga naprawde często,kilka razy dziennie wyłączajac przypadki,kiedy przychodzi rozmowa albo sms.x5-2 nie sprzęgał prawie wogóle bez smsa albo połączenia.Dziwne,nie?
Powrót do góry
Kacper

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:24, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a nie masz sąsiadów przypadkiem;)? mi dzisiaj sprzęgało tak jakby była rozmowa telefoniczna, a nie nadchodząca wiadomość czy wybierany numer, w sumie ja sąsiadów nie mam i nie wiem od czego to, ale miło byłoby wiedzieć, aczkolwiek ani troszkę nie obawiam się o jakiś podsłuch;) Próbowałem przesuwać telefonem bliżej i dalej głośników, jednak dzwięk dochodził z telewizora, ale jego odległość od koma nie wpływała na głośność sprzężenia. Nie było ono głośne, było je słychać z odległości 2 m. Telewizora głośno nie miałem puszczonego, mam dobry słuch.
Powrót do góry
naghamadi

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:29, 13 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyklejcie sobie na telefon diodę, która świeci podczas łączenia z siecią. Można je znaleźć czasem jako gratis w gazecie lub ciastkach. Miałem taką na moim poprzednim telefonie i migała czasem 3 razy w ciągu godziny. Także w nocy. Swoją drogą to propagatorzy NWO już nie potrzebują żadnych chipów bo są komórki, które zabieramy wszędzie. Każdy telefon ma głośnik, mikrofon, słuchawkę i często kamerkę (odkrytą lub nie). Zatem za pomocą Twojej ukochanej Nokii mogą Cię zamierzać, podsłuchiwać a nawet oglądać! Nic tylko wyjechać do lasu gdzie nie ma zasięgu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: