Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 01:33, 11 Sty '08
Temat postu:
Widziałem to już wcześniej, robi wrażenie.
Jeżeli rząd USA ma coś z tym wspólnego to mamy problem, bo nikt nie trorzy takich wzorów bez celu...
_________________ ... ludzi światłych i inteligentnych,
od ludzi prymitywnych i głupich,
odróżnia mądrość, czyli wiedza o
przeszłości ...
Wysłany: 17:09, 11 Sty '08
Temat postu:
a druga polowa^^? i tak niektore to wymysl ludzki.. .np z tym wielkim krolikeim... JEST taki naprawde:D ktos poprostu mial za duzo kasy i sobie takiego postawil przed domem^^
Wysłany: 14:46, 25 Lip '08
Temat postu:
Tak sobie latałem po swiecie na google earth i znalazłem czarny prostokąt na Grenlandii.Co o tym sądzicie?Czy to moze jakaś tajna baza wojskowa dość sporych rozmiarów..
Wysłany: 15:26, 25 Lip '08
Temat postu:
Jaki shit heheh Komuś się nudziło w pracy a że miał pod ręką photoshopa to sobie filmik zmontował
_________________ "Nie wierzę żadnym doniesieniom... dopóki rząd im nie zaprzeczy."
Wysłany: 16:18, 25 Lip '08
Temat postu:
Smokie82 napisał:
Jaki shit heheh Komuś się nudziło w pracy a że miał pod ręką photoshopa to sobie filmik zmontował
Nie potrzeba, same GoogleEarth takie coś robią.
Wystarczy interesujący punkt zaznaczyć potem drugi i włączyć funkcje (jak dobrze pamiętam) tur. Zaznaczyć pod odpowiednim kątem i już masz efekt pięknego nalotu:))
A jak chcesz obiekt oglądać z różnych stron to każdą stronę zaznaczasz jako punkt w prezentacji... Nie potrzeba do tego photoshopa...
Wysłany: 18:16, 25 Lip '08
Temat postu:
goral_ napisał:
Nie potrzeba, same GoogleEarth takie coś robią.
Wystarczy interesujący punkt zaznaczyć potem drugi i włączyć funkcje (jak dobrze pamiętam) tur. Zaznaczyć pod odpowiednim kątem i już masz efekt pięknego nalotu:))
A jak chcesz obiekt oglądać z różnych stron to każdą stronę zaznaczasz jako punkt w prezentacji... Nie potrzeba do tego photoshopa...
nie o efekty filmowe mi chodziło a te dziwne rekiny wyciete w lesie czy napisy na pustyniach bo to ze w googlu jest mozliwosc nagrania najazdu ze zblizeniem to wiem ale juz same tajemnicze miejsca sa ewidentnie przerobione w photoshopie nastepnie wstawione w programie do edycji wideo jako ciąg takiego własnie nalotu
Wysłany: 04:16, 26 Lip '08
Temat postu:
Spora cześć tych znaków, zwłaszcza na pustkowiach to linie do praktyk lotniczych.
Ta siatka w Chinach, jak sprawdzicie, tuż obok jest lotnisko:)
Sam widziałem różne okręgi w UK, na mapach zaznaczone jako "Danger Zone" czyli poligon.
W czasie trwania poligonu cały rejon zaznaczony na mapie jest zamykany.
Reszta, to wymysł ludzi nudzących się "białe konie" itp lub architektów
Wysłany: 09:41, 26 Lip '08
Temat postu:
jesli chodzi o biale konie to one naprawde istnieja
Cytat:
An introduction to the white horses
Wiltshire is the county for white horses. There are or were at least twenty-four of these hill figures in Britain, with no less than thirteen being in Wiltshire, and another white horse, the oldest of them all, being just over the border in Oxfordshire. Most of the white horses are chalk hill carvings, and the chalk downs of central Wiltshire make it an ideal place for such figures.
Of the thirteen white horses known to have existed in Wiltshire, eight are still visible, and the others have either been lost completely, or are in a sense still there, under the turf, but have long since become grown over and are no longer visible.
Contrary to popular belief, most white horses are not of great antiquity. Only the Uffington white horse is of certain prehistoric origin, being some three thousand years old. Most of the others date from the last three hundred years or so, though the hillside white horse can be a slippery creature, and the origins of some are impossible to establish with any certainty.
This site concentrates on the Wiltshire horses, but aims to include all known hillside white horses in Britain and elsewhere, and includes some which are not chalk hill carvings but have been created by other methods. It does not cover hill figures other than white horses.
Wysłany: 12:44, 26 Lip '08
Temat postu:
Jeśli chodzi o starożytne symbole i rysunki to one na prawdę istnieją. Co do reszty nie jestem pewien. W google trzeba sprawdzić. A wielki królik to z filmu Donnie Darko. Jak ktoś widział ten film to wie o czym mówię. To była bardzo tajemnicza postać z tego filmu:D. Film troszkę poryty, bo widziałem go 3x i dalej nie wiem co się głównemu bohaterowi na fakcie działo. Polecam:)
A tak nawiasem jeśli większość z tych rysunków jest prawdziwa to czy ktoś przypadkiem nie manifestuje swoich zamiarów w Makroskali tak jak z wieżą Babel i plakatem UE?
Wysłany: 18:28, 26 Lip '08
Temat postu:
Cytat:
Najbardziej mnie interesują budynki w kształcie sfastyg. To już nie może być przypadek...
Swego czasu (a było to dość dawno temu), będąc w Nowym Dworze Gdańskim, ktoś powiedział mi, że tamtejszy ośrodek kultury - budynek poniemiecki, jest (był?) zbudowany na planie swastyki.
Wysłany: 21:37, 26 Lip '08
Temat postu:
ten pas czarnego prostokątu nie daje mi spokoju.Poszperałem na necie troszku i znalazłem ciekawy artykulik a oto jego fragment
Cytat:
zajście z 9 grudnia 1997 r. Wtedy to na południu Grenlandii, spadł ogromny meteoryt o przypuszczalnej średnicy 50-100 m i masie do 4 tys. ton. Jeszcze po 6 godzinach od uderzenia meteorytu, nad miejscem upadku unosiła się chmura pyłu o szerokości 100 i grubości 12 km. Zderzenie tego ciała kosmicznego z Ziemią wyzwoliło energię większą, niż bomba atomowa, którą Amerykanie zrzucili na Hiroszimę. Szacuje się, że gdyby meteoryt trafił w któreś z miast, zginęłoby od kilkudziesięciu do kilkuset tys. ludzi. Na szczęście upadł na ogromny lodowiec, który pochłonął energię zderzenia.
http://facet.interia.pl/wiadomosc-dnia/news/ziemi-grozi-katastrofa,1026627
Po takim wydarzeniu na 100% powinno być widoczny krater ze zdjęć z google earth.Pytanie pozostaje czy ta "południowa"część Grenlandii to właśnie to.
Ps.Ciekaw jestem czy dotarła tam jakas ekspedycja naukowa...
_________________ Jestem pisowskim aparatczykiem z małym penisikiem.
Wysłany: 23:33, 26 Lip '08
Temat postu:
To raczej nie jest południe, a raczej środkowa Grenlandia. Ciekawe, że nigdy o tym nie słyszałem, bo to potężny impact z Ziemią... 50 - 100 m to całkiem spory kawałek.
Wysłany: 11:09, 29 Lip '08
Temat postu:
Sam byłem ciekaw czy to jakiś fotomontaż, więc prześledziłem ruch kamery tam gdzie było to możliwe i odszukałem kilka tych miejsc w Google Maps. Poniżej linki:
Wysłany: 14:35, 29 Lip '08
Temat postu:
A tak ten pierwszy link wygląda z poziomy ziemi
Arabom się pewnie nudziło to se usypali kopczyki.
Mnie bardziej zastanawia ta czarna plama na Grenlandii. Tam naprawdę musi być coś tajnego.
_________________ http://republika.pl/blog_fa_550912/991430/sz/zwoliludu.gif
21°56'S 114°07'E
In 1963, the US leased an area of North West Cape, Exmouth, Western Australia, for the establishment of a VLF Communications Station, as part of its world wide nuclear submarine force communications network. It was subsequently named the Harold Holt US Navy Communications Base, named after the former Prime Minister of Australia - who mysteriously drowned while he was in office. In 1972, US Navcommsta Harold E Holt became a joint facility, with an RAN officer as second in command, and 35 RAN personnel integrated into the general operations at the base.
Wysłany: 21:49, 24 Mar '09
Temat postu:
po prawie dwuletniej obecności filmów na YT to nie dziwota ,ze zabrali sie na drobne poprawki Najlepiej zapisywać od momentu pojawienia się w sieci na dysk.
_________________ Jestem pisowskim aparatczykiem z małym penisikiem.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2 »
Strona 1 z 2