BZDURY!
SERCE JEST GŁUPIE...
ale od początku...
Niemal cały świat krzyczy w mediach - kieruj się we wszystkim głosem swego serca!
Wielki błąd!
Jeremiasz (17:9)
Podstępne jest serce, bardziej niż wszystko inne, i zepsute, któż może je poznać?
Serce nasze - ośrodek naszej moralności jest celem najbardziej zaciekłych ataków istot-cieni, latawców.
Znana reklama mówi „Bądź sobą! Pij Pepsi!” i niestety naiwna młodzież nie widzi, że jest to zwykła manipulacja.
Jeśli naprawdę miałbyś być sobą to musiałbyś TY decydować ,co masz pić - bez potrzeby reklamy. :-)
Jeżeli władze i media chcą, abyś robił co ci się rzewnie podoba...
...dlaczego instaluje się miliony kamer obserwujących każdy twój krok?
Instaluje się podsłuch, przechowuje twoją pocztę, cenzuruje Internet? Czy rzeczywiście możesz robić, co ci serce nakazuje?
Czy też jest to jedynie kolejna iluzja, która wykorzystuje brak doświadczenia życiowego młodych ludzi.
Zaufaj swemu sercu (Trust your heart) - Madonna śpiewa otwarcie -
jesteśmy zanudzeni pojęciem dobra i zła.
Madonna jest znana szeroko z faktu, że jest adeptem demonicznej kabały! (nie zrażajcie się słowem demoniczna - kabała rzeczywiście
taka jest)
Filmy Disney'a także uczą nasze najmłodsze pociechy, aby słuchały jedynie swego serca zamiast uczyć je posłuszeństwa wobec rodziców.
Świat pod władzą Lucyfera uczy najmłodszych aby ignorowały wszelkie rady, nakazy czy zakazy rodziców i ...
kierowały się swym sercem.
Tak dzieci jak nastolatki nie zdają sobie sprawy z tego, że:
Przysłów 22:15
Głupota tkwi w sercu młodzieńca, lecz rózga karności wypędza ją stamtąd.
Młodzi ludzie do roku co najmniej 18 swego życia są ogólnie nieświadomi owej głupoty. Każdy dorosły, dojrzały mężczyzna czy kobieta o tym dobrze wie i często mawia się:
"jak byłem młody i głupi to...". Tak, byłem i ja: tak młody, jak i głupi. Jak niemal każdy nastolatek.
Istnieje prosta przyczyna dlaczego nastolatków nie wybiera się na polityków, na mężów stanu, na dyrektorów czy na inne poważne stanowiska. Przyczyna jest oczywista.
Głupota tkwi w sercu nastolatka (nastolatki). Każdy dorosły człowiek, który przeżył ów okres głupoty doskonale to wie.
Tymczasem media, rządy, cały ten aparat stara się nastolatkom wmówić, żeby
słuchali swego serca czyli
kierowali się... głupotą.
Przysłów 28:(26)
Kto ufa własnemu sercu, ten jest głupi
To z serca pochodzą najdziksze pomysły zbrodni, chciwości, kłamstw i oszustw, czarów, podstępów czy innych zbrodniczych czynów. Więzienia są pełne ludzi, którzy słuchając swoich złych serc łamali prawo krzywdząc a nawet zabijając drugich. Ponieważ ich serce im na to pozwalało.
PS. Tak - nie kieruję się sercem, tylko rozumem - nie działam pod wpływem impulsu i nie odrzucam z miejsca czegoś, dlatego że zostało zaczerpnięte z biblii.