W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Ptasia grypa, pryszczyca, wściekłe krowy  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Człowiek i medycyna Odsłon: 938
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:57, 30 Sty '08   Temat postu: Ptasia grypa, pryszczyca, wściekłe krowy Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, czy ktoś z Was próbował wwieźć konserwę mięsną do Meksyku ?
Z pewnością nie będzie to łatwe, gdyż każdy szanujący się Meksykanin wie, że w Polsce, bardzo szeroko panuje pryszczyca. Dlatego też władze Meksyku nie pozwalają na jakikolwiek eksport mięsa z Polski do Meksyku. A jak jest naprawdę ?
Prawda jest taka, że Polskie mięso jest dużo lepsze i tańsze. Dlatego władze znalazły oficjalny pretekst aby zakazać importu z zagranicy tego typu produktów.
Dokładny schemat działania polityków pokazanow filmie "Kariera Nikosia Dyzmy".
A co się dzieje w Unii Europejskiej ? Panuje ptasia grypa. Znajomi ze Stanów nie wiedzą o czym do nich mówię. Każdy Polak jednak wie.
A prawdziwa przyczyna ptasiej grypy ? Czy ktoś się domyśla ? Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sikorski

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:26, 30 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście każdy logicznie myślący człowiek wie, że ten wirus jest dziełem fanatycznych naukowców na usługach NWO tak samo z resztą jak HIV, ale co tam zaraz jakiś Adun, czy jemu podobny wyskoczy, że nie ma dowodów. A skąd kurwa mam mieć dowody? Ja nikogo nie chcę przekonywać, ja chcę, aby ludzie zaczęli logicznie myśleć. Niesamowita "sztuczność" HIVa i nowych wirusów jest tak nienaturalna, że bardziej prawdopodobne jest, że powstały w laboratoriach niż naturalnie, a dla tych co żądają dowodów to proszę powiedzcie, że to niemożliwe Laughing Laughing Laughing przecież głośno swego czasu było o tym co mają Ruscy w swoich i tak odbiegających technologią od amerykańskich tajnych laboratoriach, hybrydy ospy i eboli i cholera z resztą wie czego tam jeszcze. No to ciekawe co mają USrAńscy naukowcy fanatycy w swoich zaawansowanych bunkrach.
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:37, 30 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie wiecie,że niema i prawdopodobnie nie będzie szczepionki ani skutecznego lekarstwa na HIV/AIDS.Dlaczego?A dlatego,że koncernom farmaceutycznym opłaca się przewlekłe leczenie chorych na aids [duże zyski],pozatym to dobra metoda ograniczania ludności na świecie.To samo z rakiem i innymi śmiertelnymi chorobami.Co jakiś czas pojawiają sie "światełka w tunelu" dla chorych na aids lub raka i co?Gówno.Po kilku tygodniach nikt tych odkryć niepamięta.Jak myślicie dlaczego?[pytanie dla niektórych retoryczne Wink]
Powrót do góry
simonwron

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:38, 30 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rozdmuchali "straszak publiczny" jak pryszczyca, prawda jest taka że w latach 20dziestych i wcześniej pryszczyca istniała i jest o niej mnóstwo dokumentów w polskich archiwach, i setki tysięcy wzmianek, w różnych dokumentach rolników, zapiskach gospodarzy wiejskich, dokumentach gminnych, gazetach lokalnych.
i wiecie co robili gospodarze z zarażoną krową? - wbrew pozorom nie palili jej , ani nie zabijali i zakopywali pod ziemią. mleko z takiej krowy było pite, a krowa za wczasu była zabijana i jedzona, jak gdyby nigdy nic. nikt nie umierał z tego powodu. a problem mimo ogromnej skali w latach 20 -30 -40 tych, istniał też dużo wcześniej. a ludziom nic sie nie działo.
po kilku latach po pryszczycy, wielka afera!, naglę mamy ptasią grypę, problem też istniał a chłop jadł ptaszki i nie umierał, tu gdzież i ówdzie leżał martwy ptak a świat toczył się i toczył.ale teraz jest, nowy lepszy, zmutowany wirus który cię uśmierci!
powodu łatwo się domyśleć, ogłupione społeczeństwo, za dużo drobiu kupowało, więc nadszedł czas wyregulować rynek. nwo ustala nam co i jak mamy jeść, reguluje sobie światowy rynek wedla potrzeb, poprzez taką medialną panikę

edit : czy możliwym jest, opanować, śmiertelny wirus, przenoszony przez ptaki? gdyby coś takiego na prawde istniało (w tak groźnej postaci jaka została nam zaserwowana w mediach) to taki wirus jest nie do opanowania, a połowy ludności na świecie już w tej chwili, jest martwa. prawdziwy wirus to z ekranu każdego telewizora robi nam sraczkę w mózgu.
Powrót do góry
Kabul14

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:39, 30 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do pryszczycy to simonwron ma całkowitą rację.

simonwron napisał:
edit : czy możliwym jest, opanować, śmiertelny wirus, przenoszony przez ptaki? gdyby coś takiego na prawde istniało (w tak groźnej postaci jaka została nam zaserwowana w mediach) to taki wirus jest nie do opanowania, a połowy ludności na świecie już w tej chwili, jest martwa. prawdziwy wirus to z ekranu każdego telewizora robi nam sraczkę w mózgu.

Nie trzeba go opanowywać bo jest całkowicie niegroźny.Przy odpowiednim postępowaniu z jedzeniem-w Azji je się padline,i to co tą padline zjada-psy i koty.Ponieważ najczęściej sie tam gotuje i to krótko to nie zabija się wirusa.Pierwszy raz wykryto go około 100 lat temu w Hiszpanii.Był,jest,będzie i nic tego nie zmieni!!A dlaczego się nim tak straszy to już nie wiadomo?!
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:44, 30 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem o co chodzi z tym meksykiem.
konserwy to chyba nie można nigdzie wwieźć? moze z wyjatkiem europy, a i to bez angli. o kanapce nie wspomnę.
wcale nie chodzi o polskie mięso, tylko o mięso w ogóle - jakiekowliek. boją się epidemii, choć dla mnie to też absurd. zresztą owoców też się boją Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Spektrometr

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:43, 31 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powinniście pisać PTA$IA grypa.
Podsycana przez środki masowego przekazu histeria wokół ptasiej grypy nie znajduje poparcia w badaniach naukowych, a jej jedynym celem jest zwiększenie sprzedaży niebezpiecznych szczepionek oraz wątpliwej wartości leków przeciwgrypowych.
multipro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 06:23, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W dobie wolności oficjalnej wdrażane są inne metody
kierowania społeczeństwem światowym.

Prawdę pokazuje przyjrzenie się schematowi ekonomicznemu
różnych działań, takich jak wojny, ptasie grypy, pryszczyce,
terroryzmy, ekologizmy i innych, którymi posługują się
"miłościwie" nam zakulisowo panujący przy pomocy
"wolnych" mediów.

Podstawą skuteczności takich rządów jest socjologiczna
właściwość masy ludzkiej która mówi, że bez inicjatywy
jakiejś instytucji to ludzie sami nie założą nawet kółka
różańcowego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:28, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wg mnie, z ptasią grypą chodzi głównie o zablokowanie importu z zagranicy, czyli ze wschodu, wszelkich produktów mogących zawierać pierza, puch, a przy tym i watę, i tego typu rzeczy, czyli połowa ubrań.
Chiny zalewają nas tanimi produktami, przez co nasi producenci kuleją.
Pamiętacie jak polska chciała zakazać importu biustonoszów z Chin dlatego, że ponoć nie spełniały jakichś norm europejskich a przy tym były dużo tańsze Smile Oczywiście sterowane jest to przez dużych producentów z Europy.
W rozporządzeniu o ptasiej grypie, czytamy, że zakazuje się wwożenia do kraju wszelkich produktów pochodzenia ptasiego, czyli wykonywanych z piór. Myślę, że w większej skali całej europy, taka decyzja to duże pieniądze zaoszczędzone na koszt unii europejskiej.
Bo jak inaczej ograniczyć import z Chin, jak nie tylko takimi metodami ?...
Powrót do góry
Tiesto12

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 10:08, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kazda metoda jest dobra, trzeba chroni rodzimych producento przed zalewem taniego czesto zlej jakosci towaru. UE chroni swoich producentow no chyba na tym t o polega zeby nie dobijac rodzimego handlu, ja to popieram choc w dluzszej perspektywie i tak chinskie towary zaleja caly swiat - mam nadzieje ze do tego czasu ich jakosc nie bedzie odbiegac bardzo od identycznych produktow wytwarzanych poza granicami tego kraju...
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:42, 01 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozmawiaja dwie krowy :
Slyszalas o chorobie wscieklych krow -pyta pierwsza
-Slyszalam-odpowiada druga- ale mnie to nie dotyczy bo ja jestem wiewiorka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Rona

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:18, 12 Lut '08   Temat postu: Ptasia grypa, pryszczyca, wściekłe krowy. Odpowiedz z cytatem

Witajcie!

Natknełam sie na bardzo interesujący wywiad z dr Stefanem Lanka. Jest on wirusologiem, wyizolowal wirusa z alg morskich. A co jest ciekawe utrzymuje, że wirusy chorobotwórcze nie istnieją!

"Podczas moich studiów, nie mogliśmy znaleźć nigdzie dowodu na istnienie wirusów powodujących choroby. Później
przedstawiliśmy to publicznie i zmusiliśmy wręcz ludzi do tego, by również nam nie wierzyli, by po prostu sami
przekonali się czy istnieją wirusy powodujące choroby. W ten sposób powstała akcja klein-klein, która pytała
placówki zdrowia ponad 5 lat o dowody, aż wreszcie otrzymała stwierdzenie i pewność, że nie ma dowodu na
wirusy powodujące choroby, ani też dowodu na pożytek ze szczepień. Aby móc rezultaty te niekłamanie
opublikować, założyliśmy przed trzema laty wydawnictwo klein-klein.
Jakie wirusy w ogóle istnieją i jak działają?"

a to jest link do calego wywiadu:
http://www.buchmesse.ch/downloads/ptasiagrypalanka.pdf

Pozdrawiam
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:27, 12 Lut '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Całkowicie możliwe...i nie zdziwił bym się gdyby tak było.
Możliwe jest również to, że ludzie sami powodują swoje choroby.
Zauważcie, jak w mediach co roku głosi się, że:
"zbliża się do nas epidemia grypy, z Czech, czy tam skądś"
Przecież to kompletna bzdura, czym niby idzie, powietrzem ?, koleją ?.
To działa tak jak ładowanie flaszek z wodą energią przez telewizor, czy terapie Kszpirowskiego.
Na kilka milionów ludzi, kilka tysięcy twierdzi że poczuło się lepiej lub ozdrowieli.
To działa w przeciwną stronę, sugestia medialna, powoduje, że osoby faktycznie czują się gorzej i zapadają na choroby.
Warto zauważyć również jak niektóre reklamy manipulują człowiekiem, wmawiając mu chorobę. To typowa sugestia.
A tak z ciekawości, ma ktoś znajomego chorego na AIDS ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Człowiek i medycyna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: