W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

SYMBOLE  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 3926
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przebudzony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:02, 03 Cze '07   Temat postu: SYMBOLE Odpowiedz z cytatem

Iluminaci i ich znaki

Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:50, 03 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ahehaihahea, to już pokazywałem... Niewątpliwie swietny klip, i swietna kompozycja, zabrakło tylko statuy wolności... P.S. Niewątpliwie ostatnia scena Bila Clintona to trans hipnotyczny, który jest bronią nadludzi z wielkiego bractwa... Iluminaci to okultyści, hitler też był okultystą, jego przemowienia do narodu, i jego gesty, TEGO NIE MÓGŁ PRZEKAZYWAC NARODOWI NORMALNIE, RACJONALNIE MYŚLĄCY CZŁEK.. BYŁ W TRANSIE Exclamation Exclamation Exclamation JAK CLINTOM, DZIĘKI CZEMU SIŁA PERSWAZJI MA WIĘKSZY I PEŁNIEJSZY WPŁYW NA ODBIORCE... Laughing
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:15, 03 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niezłe, xtc zwróć baczniejszą uwagą na fragment poświęcony Bogu Słońcu...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:49, 07 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kennedy zginął, bo wiedział za dużo.. Miejsce też nie jest przypadkowe, jesli sie połączy 3 ulice to wyjdzie piramida... Embarassed Shocked Shocked, a wiadomo co w symbolicie iluminatow znaczy piramida i poszczegolnie stopnie wtajemniczenia..
Powrót do góry
Baccalus

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:41, 07 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wpadłem na pewien pomysł. Jak wyżej wspomniano symbolem iluminatów jest piramida ze zwieńczeniem w postaci "wszystkowidzącego oka". Takie "oko" niejednokrotnie pojawia się w symbolice chrześcijańskiej. Zauważyłem, że istnieje mała różnica między nimi. To chrześcijańskie "oko" nie jest połączone z ziemią. Jest zawsze zawieszone w powietrzu w towarzystwie chmurek czasem. Na tej podstawie wyciągam wniosek, że iluminacI uważają, że mogą stać się równi bogu, przez wtajemniczanie się na wyższe stopnie, tak jak mówił im Wąż w Edenie, kusząc do spożycia owocu z Drzewa Poznania Dobra i Zła. Właśnie ta pycha sprowadziła na ludzi śmierć.
Co sądzicie?
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:10, 07 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja sądzę, ze wszyscy ci iluminaccy okultyści maja tak nasrane w baniach, że nikt o zdrowych zmysłach nie jest w stanie pojąć o co im właściwie chodzi. dlatego nie ma sensu zastanawiać co taka powiedzmy piramida ma sybolizować...

że ten sam symbol uzywany jest zaróno przez chrześcijan jak i iluminatów to najlepiej dowody chyba wynik tej ankiety:
http://www.prawda2.yoyo.pl/viewtopic.php?t=298

ciekawi mnie więc co było pierwsze: piramida chrześcijańska, czy iluminacka.

natomaist druga ciekawa sprawa to motyw.
dlaczego grupa ludzi która z założenia jest tajna, jednak ujawnia sią światu przez swoją symbolikę?
oczywiście symbolika jest ukryta i nieoficjalna... ale przecież interesować się historią świata i nie widzieć, że np. dolara wymyślili iluminaci, to jakby być inzynierem i wierzyć że WTC się stopiły...
ta symbolika jest dowodem na istnienie iluminatów. po co iluminaci udowadniają swoje istnienie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:51, 07 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bład Bimi. To nie iluminaci się ujawniają poprzez swoją symbolike, ale zwykli ludzie tacy jak ja ją ujawniają, bo znają prawdę. P.S Bimi a tóż, albo w pierwszj chwili po zamachach z 11 września mogę się założyc, że uwierzyłeś w to, że zrobili to prawdziwi terroroyści, poprzez przemówienia Busha,? No widzisz na tym polega symbolika iluminatow,.. obłuda, kłamstwa i nikczemnie pomówienia, że to zrobił bin laden ze swoimi "bracmi"... Czy w latach 2005-2007 widzisziales Busha, ktory pokazywałby corna hand signal?! raczej NIE... Bo Bush wie, ze niektórzy inteligentni ludzie znaja prawde, wiec gdyby teraz wzbudzil sensacje, jak Pat Robertson, którego nie musze chyba nikomu przedstawiać www.youtube.com/watch?v=FBtEBCba3DI to prędzej, czy później znikłby nawet przy pomocy swoich "braci=iluminatów" ze sceny politycznej i ogólnie światowej...
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:37, 07 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xtc, troche racji jest w tym co piszesz, ale...

co ma symbolika iluminatów do tego, że przez jakiś czas wierzyłem iż 11 wrzesnia to sprawka islamistów porywających pasażerskie samoloty?
przecież to nie symbolika wywołała we mnia ta wiarę lecz klasyczne niedoinformowanie.

po co umieszczać symbol imuminatów na pieniądzach, flagach czy innych ważnych logach, jesli nie po to by pokazać światu, że iluminaci istnieja i mają spore wpływy?
po co w ogóle wymyślać coś takiego jak corn hand signal?
dla mnie to niepojęte, aby spiskowcy rządzący światem równocześnie zostawiali wszędzie dowody potwierdzające własne istnienie. w jakim celu? wyłacznie w celach (nazwijmy to) sekciarskich?
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:41, 07 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hm nie sądzę żeby corna hand zawsze musial byc pozdrowieniem "diabelskim" ile razy pokazujemy taki znak pijąc wódkę? Smile

Ta symbolika... to ze jakaś firma nawiązuje do symbolu oka niekoniecznie musi oznaczac ze jest w rękach illuminatów, po prostu operujemy w tym samym kręgu kulturowym gdzie istnieją symbole wspólne - gwiazda, orzeł, lew... oko - zgodzę się że nie jest to symbol indoeuropejski ale egipski, oznaczający Ozyrysa, podobnie piramida - symbol egipskiej trójcy, chrześcijaństwo zapożyczylo całą mase symboliki egipskiej - madonna z dzeciątkiem, trójca święta, zmartwychwstanie (po raz koljeny ozyrys), bogini-matka (izyda odwiedzająca grób po trzech dniach), tiary, szaty kapłańskie, kadzidła, misteria etc itp - w zasadzie chrześcijanie uczestniczą dzisiaj w kulcie Ozyrysa i Izydy nawet nie zdając sobei z tego sprawy Very Happy
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:09, 07 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Biblia masońska pisze, że corna hand signal to pozdrowienie szatana... Nie dosłownie, ale jest napisane...Poza tym jest wiele innych faków, ktore na to wskazuja.. wszystkie teorie spiskowe to omawiają...a dzisiejsze teorie spiskowe to fakty a nie naiwne opinie... Crying or Very sad wpisz w youtube... i poznasz prawde, i wiele innych znaczących faktów Confused Confused
Powrót do góry
Baccalus

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:49, 08 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iluminata napisał:
Ale większość ludzi wcale nie chce szukać. Dlatego właśnie nie traktujemy ich inaczej niż zwierzęta, bo te również niczego innego nie szukają. Czy to jasne ? Kto nie korzysta ze swego rozumu i nie walczy o wolność osobistą, ten nie odczuwa jej braku . Wiedza jest przecież dostępna! Jest wszędzie. Ale kto tego nie chce dostrzegać, ten widzieć nie będzie. Pan przecież wie, że my się nie ukrywamy, Właściwie nigdy się nie ukrywaliśmy. Nasza symbolika jest widoczna na znakach firmowych i emblematach, za pośrednictwem artykułów prasowych i telewizji mówimy ludziom, że dążymy do stworzenia państwa nadzorującego, nadzorującego oni się nie sprzeciwiają. Zgoda, przyznaję, że długo usypialiśmy ich czujność. Ale mimo wszystko – teoretycznie mogli coś zmienić. My jednak nie możemy pozwolić, by coś nam przeszkodziło, to jest niedopuszczalne.

http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=360
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:58, 08 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OoOo, KIEDYŚ CZYTAŁEM TEN WYWIAD. oOoO bImI masz odpowiedź na pytanie dlaczego się ujawniają.. Laughing Confused Smile Shocked Mad Twisted Evil
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:20, 19 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ciekawe czy alex jones zamiesci na swoim portalu to zdjęcie:

Laughing
Powrót do góry
albercik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:42, 19 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Baccalus napisał:
Wpadłem na pewien pomysł. Jak wyżej wspomniano symbolem iluminatów jest piramida ze zwieńczeniem w postaci "wszystkowidzącego oka". Takie "oko" niejednokrotnie pojawia się w symbolice chrześcijańskiej. Zauważyłem, że istnieje mała różnica między nimi. To chrześcijańskie "oko" nie jest połączone z ziemią. Jest zawsze zawieszone w powietrzu w towarzystwie chmurek czasem. Na tej podstawie wyciągam wniosek, że iluminacI uważają, że mogą stać się równi bogu, przez wtajemniczanie się na wyższe stopnie, tak jak mówił im Wąż w Edenie, kusząc do spożycia owocu z Drzewa Poznania Dobra i Zła. Właśnie ta pycha sprowadziła na ludzi śmierć.
Co sądzicie?

Zgadzam sie.

A filmik ciekawy...
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:00, 20 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fotomontaż
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:47, 20 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki fotomontaż... wejdź sobie na you tube na stronę Rona Paula - sam zrobiłem zrzut ekranu - inaczej mówiąc, gdy Corn Hand robi Bush czy Clinton to mamy spisek illuminatow, gdy Ron Paul - to przemilczamy albo twierdzimy że w istocie symbol ten znaczy coś dokładnie innego...
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:59, 20 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Np. symbol firmy "NIKE" to symbol Saturna, czy jakoś tak.
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:14, 20 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a symbol mercedesa to niby co przedstawia - ?

chyba wszyscy wiedzą , co to jest..

Z lewej strony - hitlerowski znaczek z odwróconym krzyżem Nerona i symbolem swastyki. Odwrócony krzyż Nerona był także umieszczany przez SS na zawiadomieniach o śmierci i na nagrobkach. Narodowi socjaliści tym znakiem nawiązywali do pogańskiej czarnej magii ( [1] str. 62). Z prawej - krzyż Nerona zaadoptowany przez "pacyfistów" jako ich "znak rozpoznawczy". Wśród współczesnych grup okultystycznych oznacza upadek chrześcijaństwa - odwrócony krzyż z ramionami złamanymi ku dołowi.
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:18, 20 Gru '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
jaki fotomontaż... wejdź sobie na you tube na stronę Rona Paula - sam zrobiłem zrzut ekranu - inaczej mówiąc, gdy Corn Hand robi Bush czy Clinton to mamy spisek illuminatow, gdy Ron Paul - to przemilczamy albo twierdzimy że w istocie symbol ten znaczy coś dokładnie innego...

Dobra voltar chciałem, abyś się troche dłużej podkręciłem w tym temacie, ale czas na prawdę. Tak naprawdę ten symbol jest symbolem maskotki uniwerystetu teksańskiego, bawoła BEVO, który jest tam bożyszczem, chrzczonym na każdym kroku. A Ron paul przecież pochodzi z texasu...
A więc wykluczmy fakt, że bush jest satanistą. Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry
ogrodnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:06, 23 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałem ten temat z uwagą ale też ze smutkiem.Bo "tak by nam
sie serce rwało do ogromnych wielkich rzeczy,a tu pospolitość skrzeczy
Tajemne symbole,Iluminaci,idiabli wiedzą co jeszcze?Co to jest?
Ano scenografia,nic więcej.Bimi pyta po co te symbole są zamieszczane
np na banknotach.No właśnie po to żeby tysiące ludzi zadawałosobie to
pytanie,żeby dociekało ,analizowało,żeby mieli zajęcie,i nie zwrócili uwagi
na to co jest na wyciągnięcie ręki.Jednym słowem po to aby kanalizować
ludzką dociekliwość.Podobieństwa,zbieżności, w podobieństach symboli?
Banał!Przekładanie archetypów na język symboli.Psychologia głębi.
Kogo nudzi Adller niech sięgnie po Junga.Kto przywłuczył symbole z
rozmaitych kultur iepatuje nimi ?Ci którzy od zawsze mają we zwyczaju
włuczyć się,przenikać (nie mylić z asymilowaniem) do owych kultur,
podpatrywać zewnętrzne jej manifestacje.Po co to robią?Aby przydać
swemu,prymitywnemu instynktowi destrukcji,aury tajemnicczości.Aby
stworzyc wrażenie że ich powołanie wyrasto z głębin ludzkiej cywilizacji.
Że ma umocowanie w siłach wszechświata.Insenizują żałosne spektakle
z Iluminatami,piramidami.Mnie interusują kulisy nie widowisko.Widowiska
nawet ciekawe,więc klaszczmy i wołajmy:AUTOR!AUTOR!
PS
przedstawiony symbol nazwany krzyzem nerona to runa YR i MAN
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: