Goska napisał: |
Nie ma sie co dziwic, ze Anglicy sa ciemni. Prawie 300 lat rzadow Sasow w Londynie wydalo swoj owoc. Trzysta lat klamstwa, tajemnic i zniewolenia. Dopiero dzisiaj w erze informatyki narod angielski moze sie dowiedziec prawdy. Teraz trzeba tylko wiedziec, ze kazdy narod ma swoja dume i dlatego narodowi angielskiemu bedzie bardzo trudno przyznac sie przed swiatem, ze jest tak dlugo zniewolony i oszukiwany. Trzysta lat temu nie bylo radia ani telewizji nie mowiac juz o telefonach, fotografii czy innych mozliwosciach komunikacji. Sprawy ustanawiania wladzy dotyczyly tak naprawde jednego miasta, a czasem tylko zamku. To na nim obwolywano wladze i jej broniono. Zawsze sie znalazl ktos na tyle bogaty, zeby oplacic zbojow, ktorzy na sile sciagali danine od ludu dla pana, ktory im placil. Kogo bylo stac na wiecej zbojow i lepsza bron, to czasem zdobywal sasiada za miedza. Tak formowala sie panstwowosc az do dzisiejszej postaci.
Historie trzeba znac i ja rozumiec. |
ale o co tak naprawde kaman? że będzie im wstyd się przyznać? komu? ....."dlugo zniewolony i oszukiwany''?
a w Polsce to raj czy jak, wszyscy wolni i świadomi? tu i tu jedno zaprogramowane żyjące w iluzji bagno, rozejrzyj sie dokoła kobieto.......
outlaw87- mieszkam także w UK od 2005 i przyznaje ze po części irytuje pogląd na tą całą królewską szopkę bo to przeciez tylko ludzie, jednak już pomijając to wszystko-ich cyrk i ich małpy niech robią co chcą szczerze mam to w dupie...realia dnia codziennego pochłaniają więcej mego czasu i mózgu w którym nie mam miejsca na takie pierdolety czy to z mej pozycji emigranta czy znajomych brytoli