Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 20:37, 10 Paź '08
Temat postu:
nie wklejamy samych linków
edit: chodzi mi o to że cytujemy fragment lub całość tekstu na wypadek jego usunięcia ze strony źródłowej:
Cytat:
Marihuana jest mniej szkodliwa niż papierosy i alkohol - stwierdzają autorzy The Global Cannabis Commission Report. Jak piszą, więcej szkód przynosi restrykcyjna polityka narkotykowa państwa niż samo używanie tego narkotyku. Raport omawia serwis Wiadomości24.pl.
The Beckley Foundation – akredytowana przy ONZ – w Izbie Lordów w Londynie zebrała grupę najwybitniejszych specjalistów zajmujących się polityką narkotykową by zweryfikować dotychczasowe przekonania na temat marihuany, z wiedzą naukową. Na podstawie ich pracy powstał raport - The Global Cannabis Commission Report - Cannabis Policy Moving Beyond Stalemate
- Jakkolwiek mogą być negatywne oddziaływania marihuany, powoduje ona znacznie mniej szkód niż alkohol czy tytoń - brzmi główny wniosek raportu. - Do tej pory odnotowano jedynie 2 przypadki śmierci związane z używaniem marihuany, podczas gdy alkohol i tytoń odpowiadają za 150 tys. zgonów rocznie w samej tylko Wielkiej Brytanii - czytamy w dokumencie.
W artykule tym jest mowa o tym, że wpływ suszu konopi indyjskiej(potocznie zwanej marihuaną ) jest mniej szkodliwy niż papierosy czy alkohol... i chcę posłuchać przeciwników marihuany teraz: co macie mi do powiedzenia?? naokoło trąbią że gandzia powoduje mniej szkód od reszty "legalnych" używek, a wy na okrągło powtarzacie swoje zaściankowe poglądy że niby znacie kogoś tam co palił a teraz ćpa, że cioteczny syn stryjecznej siostry ma kolegę co palił i teraz daje w kanał...kurwa jak mnie śmieszą tacy klepiący mantrę...amen
Wysłany: 22:37, 10 Paź '08
Temat postu:
prawda jest taka ze "trawka" jest na okolo 140 miejscu na liscie zabojczych substancji, i tu podaje ze na 1 i 2 miejscu sa papierosy i alkohol, a na 60 witamina C.
Lista ta byla opublikkowana, ale malo kto o niej slyszal..te dane jednak sie pokrywaja z niezaleznymi badaniami, ktore przeprowadzaja "amatorzy".. jak znajde linka to wkleje.
_________________ www.DavidIcke.pl
"Nasze poglady sa wyuczone, co nie znaczy ze sa prawdziwe.." Bill Hicks
Wiara to Ja, a Wiedza to moj Miecz.
Wysłany: 22:59, 10 Paź '08
Temat postu: To sam Bóg dał mi Wolną Wolę i myślę że wiedział co robi
Nie używam tego co nazywają narkotykami.
Jednak zdecydowanie uważam , że jeśli będę miał taką ochotę to mam do tego pełne prawo!
Państwo nie ma prawa traktować mnie jak chłop bydła które zakupił na targu i za nie zapłacił.
To sam Bóg dał mi Wolną Wolę i myślę że wiedział co robi. Traktowanie Pana Boga jako nieświadomego co uczynił uważam za zuchwałe bluźnierstwo.
Nie tylko za bluźnierstwo .
To także bezczelne obrażanie moich uczuć religijnych!
Wysłany: 23:00, 10 Paź '08
Temat postu:
Tu nie chodzi o to, co bardziej szkodliwe. Bo jedno i drugie to paskudztwo. Ale o czas używania a raczej częstotliwość - jednym słowem nałóg.
Papierosy też by się znalazły momentalnie na liście zakazanej jeśli tylko przeskoczyły by z klasyfikacji jako artykuły spożywcze na medykamenty.
Narkotyki są w grupie medykamentów, medykamenty podlegają szczególnej kontroli i na nie są nałożone ostre przepisy. Papierosy, ponieważ są w grupie art. spożywczych nie podlegają kontroli, rejestracji, badań...
W latach 60-siątych były próby wpisania tytoniu do grupy medykamentów, jednak jak się sami domyślacie, lobby karterów typu Philips Morris czy British Tobacco były i nadal są zbyt potężne by to się stało. Więcej na ten temat można znaleźć w raporcie Philips Morris który po przegranej sprawie o śmierć z powodu raka musiał udostępnić publicznie swoje archiwa dotyczące badań, lobbingu i całej księgowości. Raport dostępny w internecie po angielsku - są też rozdziały dotyczące Polski! A w zasadzie tego jak Lewandowski z Ministerstwa Restrukturyzacji i przekształceń oddał Polski tytoń za darmo amerykańskiemu i brytyjskiemu koncernowi. Są tam daty, nazwiska, oraz wszystko jak to się odbywało. Aż dziw bierze, że dziś nadal żadna gazeta tego nie podchwyci...
Wysłany: 08:57, 11 Paź '08
Temat postu:
No i co z tego, że marihuana jest mniej szkodliwa? W sporze legalizować czy nie legalizować nie jest istotna szkodliwość substancji. Tu chodzi o wolność.
Moim zdaniem marihuana powinna być legalna tak samo jak wóda, papierosy i "twarde" narkotyki. Jak chcesz się truć, to nikt nie powinien Ci tego bronić.
Wysłany: 09:04, 11 Paź '08
Temat postu:
Pomijając aspekt kasy wydaje mi się, że tu chodzi o wspomagane propagandą kreowanie wroga, z którym rząd, dobry rząd walczy i dba tym samym o dobro obywateli. Tu chodzi o stado a nie o jednostki które naprawdę chcą wolności.
Stado czuje się lepiej, jeśli ktoś powie "to jest dobre, to jest złe".
Jednostki szukające prawdy i wolności są ze swej natury na tyle sprytne, że chcąc przyćpać i tak przyćpają.
_________________ "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa"
Wysłany: 17:10, 21 Cze '26
Temat postu:
No cóż tu dużo powiedzieć, Kędziera grzyb zaatakował.
I on wpadł na pomysł aby podzielić się tą arcyważną informacją.
Nie wiem, może na remont zbiera Ci wszyscy youtuberzy , od małego do starego, jak tylko im coś wyskoczy, albo nawet bez okazji, ciągle organizują zbiórki _________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek