|
Autor
|
Wiadomość |
merdek_69
Post zebrał 0.000 mBTC Podarowałeś BTC
|
Wysłany: 14:48, 18 Sty '08
Temat postu: Dowód na istnienie UFO? |
|
|
Moją teorię możecie uznać za dalece naciąganą, ale nurtuje mnie to już jakiś czas. W roku 1947 rozbił się statek obcych w Roswell a dowodem tego jest że nagle na świecie ukazał się TRANZYSTOR. To była najprostsza rzecz jaką mogli rozpracować a dzięki której świat ruszył do przodu. Pierwszy tranzystor został skonstruowany 16 grudnia 1947 roku w laboratoriach firmy Bell Telephone Laboratories a statek rozbił się 2 lipca, ale skoro jesteśmy zwolennikami teorii spiskowych to warto o podyskutować.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 14:59, 18 Sty '08
Temat postu: |
|
|
chcesz powiedzieć, że statek obcych z technologią wyprzedzającą naszą o setki lat zawierał tranzystory?
to tak jakby napisać, że na podstawie znalezionego w statku obcych napędu blueray, opracowano zapis na taśmie magnetycznej... choć to raczej zły przykład...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
merdek_69
|
Wysłany: 15:13, 18 Sty '08
|
|
NOKAUT:)?.Wszyscy szukają zdjęć ,filmów i świadków .Ja podałem pewną myśl którą razem możemy tu rozwinąc.A czy był na tym statku trazystor?Może i nie, ale mogło być cos innego co pomogło go skonstruować
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ori
|
Wysłany: 15:30, 18 Sty '08
|
|
za wiki ...
Cytat: | Pierwsze trzy patenty tranzystora zostały udzielone w 1928 r. w Niemczech Juliusowi Edgarowi Lilienfeldowi. On jednak prawdopodobnie nie wykorzystał swoich projektów i tranzystora nie skonstruował - dopiero eksperyment przeprowadzony w latach 90. XX wieku wykazał, że jeden z nich działałby prawidłowo. |
więc tak naprawdę tranzystor pojawił się wcześniej ale został zbudowany później ... co do Twej teorii to nie wydaje mi się by w pół roku amerykanie wyciągnęli tranzystor z rozbitego statku, uruchomili i o tym powiedzieli
PS Witam wszystkich mój pierwszy post na forum ;]
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 21:19, 18 Sty '08
|
|
Światłowody są od obcych jak również różne stopy metali.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
aro_klb
|
Wysłany: 21:34, 18 Sty '08
|
|
spotkałem sie z koncepcją ,ze przybyli tu bo nauczyliśmy sie posługiwać bronią jądrową,może cos w tym jest
_________________ Jestem pisowskim aparatczykiem z małym penisikiem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 21:39, 18 Sty '08
|
|
Wiele kontaktów było przed wynalezieniem broni atomowej, aczkolwiek sam fakt grzybów nad planetą budzi wzmożone zainteresowanie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
aro_klb
|
Wysłany: 21:40, 18 Sty '08
|
|
ale nie na taką skale jak przez ostatnie 50 lat
_________________ Jestem pisowskim aparatczykiem z małym penisikiem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
JackBlood
|
Wysłany: 21:41, 18 Sty '08
Temat postu: Paradoks Fermiego |
|
|
Cytat: | Paradoks Fermiego to wyraźna sprzeczność pomiędzy wysokimi oszacowaniami prawdopodobieństwa istnienia pozaziemskich cywilizacji i brakiem jakichkolwiek obserwowalnych śladów ich istnienia.
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku słynnego pytania:"Gdzie Oni są?".[1] Fermi zapytał dlaczego, jeśli w naszej galaktyce istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich śladów w postaci sond, statków kosmicznych albo transmisji radiowych. Sam cytat "Gdzie Oni są?" jest prawdopodobnie apokryficzny, ale Fermiemu przypisuje się pierwsze sformułowanie tego problemu w sposób prosty i klarowny.
Do tej pory podjęto wiele prób rozwiązania tego paradoksu, przez znalezienie dowodów istnienia takich cywilizacji lub wyjaśnienie dlaczego nie możemy takich dowodów znaleźć. Powiązane z nim pytania próbowano rozstrzygać na obszarze różnorakich dziedzin: astronomii, biologii, ekologii a nawet filozofii (patrz niżej). Obecnie prace w tym kierunku zalicza się do osobnej dziedziny: astrobiologii, poświęconej badaniu życia poza Ziemią.
Podstawy paradoksu [edytuj]
Paradoks Fermiego definiuje się w następujący sposób:
Wielkość i wiek Wszechświata sugerują, że powinno istnieć wiele zaawansowanych technicznie pozaziemskich cywilizacji. Jednak takiemu rozumowaniu przeczy brak obserwacyjnych dowodów ich istnienia. Zatem albo początkowe założenia są nieprawidłowe i zaawansowane technicznie życie jest znacznie rzadsze niż się sądzi, albo nasze metody obserwacji są niekompletne i ludzkość jeszcze ich nie wykryła, albo nasze metody są błędne i poszukujemy niewłaściwych śladów.
Wstępne założenie ("argument skali") wynika z samych rozważanych tu liczb: w naszej galaktyce jest około 250 miliardów (2.5 x 1011) gwiazd, a w obserwowalnym Wszechświecie około 70 tryliardów (7 x 1022).[2] Nawet jeśli inteligentne życie pojawia się na znikomym procencie planet, wciąż powinno istnieć mnóstwo cywilizacji nawet w samej Drodze Mlecznej (patrz równanie Drake'a). Rozumowanie to opiera się na zasadzie kopernikańskiej, mówiącej że Ziemia nie jest szczególnie wyróżnionym miejscem we Wszechświecie, a jedynie typową planetą, podlegającą tym samym prawom, efektom i prawdopodobieństwu co inne.
Drugą podstawą paradoksu jest założenie zdolności inteligentnego życia do przetrwania i rozprzestrzeniania się na nowe obszary. Wydaje się prawdopodobne, że zaawansowane cywilizacje szukałyby nowych zasobów i kolonizowały z czasem coraz większe obszary galaktyki. Ponieważ nie znaleźliśmy żadnych śladów takiej kolonizacji Ziemi ani naszego układu w ciągu kilku miliardów lat jego istnienia, albo inteligentne życie jest bardzo rzadkie, albo powyższe opinie o zachowaniu się inteligentnych istot są błędne.
Powstało kilka oszacowań tempa w jakim cywilizacja zaczynająca z jednej planety mogłaby rozprzestrzenić się na całą galaktykę. Przykładowo, wyobraźmy sobie że jakaś cywilizacja opanowała technologię podróży międzygwiezdnych z 1% prędkości światła, a każda nowo założona przez nią kolonia jest w stanie raz na 500 lat wysłać pojazd kolonizacyjny do kolejnego układu. W ciągu pierwszych kilkudziesięciu tysięcy lat cywilizacja taka skolonizuje wszystkie dostępne układy w promieniu setek lat świetlnych i utworzy "front kolonizacyjny", przemieszczający się przez galaktykę z prędkością około 1% prędkości światła. Dotarcie do wszystkich gwiazd w Drodze Mlecznej zajmie jej co najwyżej 10 milionów lat. Szacując nawet bardziej zgrubnie, na 50 milionów lat, wciąż dostaniemy bardzo krótki okres w skali kosmologicznej.[3] Nawet jeśli sama kolonizacja jest niepraktyczna bądź nieprzydatna obcym cywilizacjom, eksploracja na dużą skalę wciąż byłaby możliwa i mogłaby zostawić widoczne ślady. |
cd. na http://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Fermiego
_________________ "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." David Icke
www.infowars.patrz.pl
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 21:46, 18 Sty '08
|
|
przybyli zobaczyli bydło okaleczyli
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 22:30, 18 Sty '08
|
|
aro_klb napisał: | ale nie na taką skale jak przez ostatnie 50 lat |
Pamiętaj, że wcześniej nie było tak rozwiniętej komunikacji, ludzie nie mieli cyfrowych kamer i aparatów hmmm mało kto miał w ogóle aparat.
Co do tekstu o paradoksie. UFO jest widywane, były fizyczne ślady itd, itp.
Powiem wam o co w tym chodzi. Ludzie biorą za autorytet USA (buraki ). Dopóki USA nie powie, że obcy istnieją to ludzie będą dalej w to wątpić mimo przytłaczającej liczby dowodów.
Szukajcie, a znajdziecie, chyba że liczycie, będą w telewizji publicznej nonstop o ufo mówić. Telewizja wierzy rządowi USA nawet jeśli ten 1000 razy skłamał wcześniej.
A ludzie? Ludzie wierzą telewizji.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Matej
|
Wysłany: 22:34, 18 Sty '08
|
|
Istnienie obcych cywilizacji jest faktem, jak dla mnie oczywistym. Jednak chyba ten tranzystor nie jest na to najlepszym dowodem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jerzy Ulicki-Rek
|
Wysłany: 02:13, 19 Sty '08
|
|
Ja jestem najlepszym dowodem na istnienie UFO
Bron jadrowa tez posiadam..
Oprocz mnie jest jeszcze paru:lataja nad Polska i mowia :UFOjta nam ludzie..UFOjta..
Jerzy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 02:39, 19 Sty '08
|
|
Jerzy Ulicki-Rek napisał: | Ja jestem najlepszym dowodem na istnienie UFO
Bron jadrowa tez posiadam..
Oprocz mnie jest jeszcze paru:lataja nad Polska i mowia :UFOjta nam ludzie..UFOjta..
Jerzy |
Jerzy, demaskujesz się ?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Klakier
|
Wysłany: 11:01, 19 Sty '08
|
|
To nie ufo się rozbiło tylko wojsko testował pojazdy elektro i magnetyczne myślicie że ska wiedzieli że tam się rozbił i od razu tam byli... a te pojazdy wyglądają jak spodki... widziałem gdzieś prototypy tych pojazdów...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ocochodzi
|
Wysłany: 05:52, 20 Sty '08
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
dr02d2u
|
Wysłany: 15:18, 21 Sty '08
|
|
Od razu widać, że o UFO wiecie tyle ile nawypisywano w internecie, albo w "Wiedza i Życie".
Dowód dostępny każdemu, kto poważnie się tym interesuje, istnieje w postaci świadków i ich relacji. Oczywiście "naukowcy", powiedzą że to nie jest żaden dowód naukowy. I mają rację. Tylko co z tego, że ją mają? Nic. Świadkowie i ich relacje nadal istnieją a że nie są naukowymi dowodami, to problem tylko dla nauki. W polskim prawodawstwie, a także w prawie innych krajów, przyjmuje się za dowód zeznanie świadków. Dlatego też demaskatorzy, oraz ci którym zależy na utrzymywaniu tej tematyki na marginesie niedostępnym dla zwykłych ludzi, negują zeznania świadków i podważają ich wiarygodność. A ponieważ są w tym dobrzy, to "świat" "nie wierzy w UFO".
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 16:17, 21 Sty '08
|
|
Zgadzam się co do świadków. Zresztą często są bardzo wiarygodni. To min. Piloci wojskowi, piloci linii lotniczych, kontrolerzy ruchu lotniczego, astronauci.
I tak na chłopski rozum Ci ludzie chyba wiedzą mniej więcej coś o osiągach samolotów.
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 16:34, 21 Sty '08
|
|
Widziałem na niebie obiekt wielkości gwiazdy poruszający sie zygzakiem, niczym oscylator, co to mogło być?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 16:52, 21 Sty '08
|
|
ja też, kolega mi tłumaczył, że to satelita.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
dr02d2u
|
Wysłany: 17:20, 21 Sty '08
|
|
Dodam jeszcze, że ludzie badający relacje dotyczące UFO już dawno podzielili te relacje na różne kategorie. Obserwacje dziwnie zachowujących się "satelitów" też mieszczą się w jednej z kategorii nazywanych "nocnymi swiatłami". Ale akurat tymi relacjami mało kto dziś się interesuje, gdyż niewiele informacji można uzyskać o samym zjawisku. Te, które najwięcej wnoszą, są to relacje świadków tzw. bliskich spotkań. Te najpowszechniej znane i najbardziej kontrowersyjne, to bliskie spotkania III stopnia, czyli bezpośrednie zetknięcie się z obiektem latającym i/lub jego załogą. W tej kategorii znajdują się również tzw. wzięcia, czyli uprowadzenia ludzi na pokład obiektu.
To wszystko o czym tu powyżej napisałem miało i ma miejsce również w Polsce. Problem jest tylko w tym, że dwa pisma, które o tym informowały zbankrutowały, a ludzie aktywnie badający te przypadki zaprzestali swej działalności.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Jerzy Ulicki-Rek
|
Wysłany: 21:56, 21 Sty '08
|
|
Voltar napisał: | Widziałem na niebie obiekt wielkości gwiazdy poruszający sie zygzakiem, niczym oscylator, co to mogło być? |
Kowalski .
W piec minut po tym jak powiedzial zonie ,ze przepil cala wyplate.
Jerzy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
kamil.k
|
Wysłany: 23:01, 27 Sty '08
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tiesto12
|
Wysłany: 09:31, 28 Sty '08
|
|
panie Jurku posiada pan bron jadrowa? niebywałe... Chyba z główka cos nie w porzadku.... A uważałem pana za rozsadnego człowieka...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
de93ial
|
Wysłany: 18:46, 15 Kwi '15