Nie znalazłam nigdzie na forum informacji na tem temat, więc go tutaj wrzucam.
Cytat: |
Poszukiwacze obcych cywilizacji, pracujący w ramach programu SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), twierdzą, że w kierunku Ziemi zmierzają trzy niezidentyfikowane staki kosmiczne- informuje pravda.ru.
Statki są olbrzymie - największy z nich ma średnicę 240 km. Dwa pozostałe są trochę mniejsze. Obecnie są już w granicach Układu Słonecznego, w pobliżu Plutona!
Na Ziemię dotrą w grudniu 2012 roku - twierdzą eksperci z SETI.
Statki zostały odkryte dzięki urządzeniom badawczym pracującym dla programu HAARP, wojskowego programu badawczego, który zajmuje się - oficjalnie - procesami zachodzącymi w jonosferze.
Specjaliści z SETI twierdzą, że statki będą widoczne przez teleskopy, gdy osiągną orbitę Marsa.
Bajka bez dowodów? Są na to dowody! Można to zweryfikować! - mówi Craig Kasnov, astrofizyk. Wystarczy wejść na stronę http://sky-map.org/ a następnie wpisać poniższe współrzędne:
19 25 12 -89 46 03 - pierwszy ogromny obiekt
16 19 35 -88 43 10 - cylindryczny obiekt
02 26 39 -89 43 13 - kulisty obiekt |
Cytat jest tłumaczeniem w oparciu o post opublikowany na stronie SETI Institute. Ciężko znależć jakiekolwiek informacje, czy źródło tego, każdy parafrazuje tylko tekst powyżej, więc ciężko o wiarygodność informacji. Niemniej srawa jest na tyle ciekawa, że obiekty faktycznie są na niebie i za jakiś czas będzie można je samemu obserwować. Jednak to nie jest główna idea. Chodzi mo o to, że zapewne będziemy częstowani coraz częściej informacjami takiego tematu, jakbyśmy mieli być wcale nie zdziwieni, kiedy pod koniec przyszłego roku rzeczywiście jakaś "obca" cywilizacja zjawi się nam z ratunkiem. Coś, jak w przypadku planety X, Annuaków, czy jaszczuro-ludzi, którymi mają rzekomo być iluminaci. Sama w to wątpie. Nie wydaje mi się prawdopodobnym, jednak wydaje mi się prawdopodobne, że ktoś pcha nam takie skojarzenia do głowy.
To już do osób z forum, które czytają Pismo Święte (Ci, co nie czytają też mogą przeczytać, chociaż zapewne się nie zgodzą)- kolejny powód, byśmy nieświadomie doszli do prostej sprawy. Kosmici>Jaszczury(dobre stworzenia)>Wąż>Bóg się mylił, szatan jest spoko. Daje nam przecież coca-colę i baśnie Braci Grimm.
Cytat: |
Wszystkie prace Camusa są po części dziełami sztuki, a po części traktatami filozoficznymi. Jego myśl nie zakłada istnienia Boga, ale mimo to jest przepełniona nadzieją. W 1951 roku artysta w wywiadzie powiedział: „Sercem mojej twórczości jest niezwyciężony blask słońca” |
Skoro Camus tak uważał, to dlaczego zwykły motłoch nie ma tak myśleć